Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Έρευνα - Διάσωση από Ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ

Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) απογειώθηκε από τη Χίο, με σκοπό τον εντοπισμό αγνοούμενων ατόμων σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου εντόπισε και περισυνέλεξε σώο έναν παράνομο μετανάστη και τον μετέφερε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Χίου στις 11:40.Παράδοση - Παραλαβή ΥΠΕΘΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η τελετή παράδοσης-παραλαβής ανάμεσα στην απερχόμενη και στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Ο απερχόμενος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής είπε τα εξής:

ΚΑΡΑΜΑΝΛΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 29/08/1912

Βαθμός Ιδιώτης Αεροπόρος
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Bleriot 50HP

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Τελετή Παράδοσης-Παραλαβής Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η τελετή παράδοσης-παραλαβής ανάμεσα στην απερχόμενη και στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Ο απερχόμενος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής είπε τα εξής:

Αποχαιρετώντας τους «Πολεμιστές της Ειρήνης»… Στην 355 ΜΤΜ & 384 ΜΕΔ ο Α/ΓΕΕΘΑ !

Περνώντας και αποχαιρετώντας τους Ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν μπόρεσε παρά να κρατήσει τις μνήμες  μόνο για τον εαυτόν του !

Παράξενοι άνθρωποι οι Στρατιωτικοί δένονται πιο πολύ όταν χωρίζουν παρά όταν είναι μαζί στον καθημερινό Αγώνα!

Σήμερα όμως ο Αρχηγός αποχαιρέτησε του Καθημερινούς Πολεμιστές της Ειρήνης και όλα ήταν βαριά και συγκινησιακά στο 355 ΜΤΜ &  384 ΜΕΔ

Δείτε περισσότερα

Π.Καμμένος: "Είχα την τιμή να ηγηθώ των καλύτερων ενόπλων δυνάμεων του κόσμου"

«Είχα την τιμή να ηγηθώ των καλύτερων ενόπλων δυνάμεων του κόσμου και της συμμαχίας», διαμήνυσε σε όλους τους τόνους ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την τελετή παράδοσης/παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

7η Ετήσια Σύσκεψη Αντιπροσωπειών της ΠΑ και της Ιταλικής ΠΑ στο ΓΕΑ

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) η 7η Ετήσια Σύσκεψη Αντιπροσωπειών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και της αντίστοιχης ιταλικής (ITAF).

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 26/8/2015


Το βιογραφικό του νέου ΥΕΘΑ Ιωάννη Γιάγκου

Ο Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, γέννημα θρέμμα Τρικαλινός, πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ορίζεται Υπουργός Αμύνης στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση. Ο ορισμός του αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ωρών.

Σαν σήμερα 28/81917

28/8/1917 - Καθορίστηκε με διάταγμα το διακριτικό σήμα των Ελληνικών αεροπλάνων (της Αεροπορικής Υπηρεσίας Στρατού). Σύμφωνα με το άρθρο 1 τον νομοθετήματος το σήμα αυτό της εθνικότητας συνίστατο "εκ τριών ομόκεντρων κύκλων... εκ των οποίων ο μεν εσωτερικός και εξωτερικός έσεται χρώματος κυανού, ο δε μεσαίος λευκού".

www.haf.gr

ΕΣΠΕΘ: Εξαγγέλθηκε από το ΥΠΕΘΑ καταβολή Επιδόματος Εξομάλυνσης Εγγάμου με τέκνα σε Στρατιωτικούς που καταβάλλουν αποδεδειγμένα διατροφή. Δόθηκε αυτή η Μηνιαία αύξηση 105€ περίπου;

Ηταν 30 Ιουν 2015, λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα, όταν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στη Βουλή, Νομοσχέδιο για Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών και άλλες διατάξεις περί μέριμνας προσωπικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στο άρθρο 11 προβλέπονταν η καταβολή επιδόματος εξομάλυνσης  εγγάμου με τέκνα (Αύξηση περίπου 105€ το μήνα, από 105,86€ σε 212,94€) σε όσους τελούν σε διάζευξη ή διάσταση ή είναι άγαµοι και έχουν τέκνα και αποδεδειγµένα καταβάλλουν διατροφή.

ΜΗΤΡΑΚΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ του Δημητρίου 28/08/1945 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Στις 19:00 ορκίζεται η Β. Θάνου - Τα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα θα επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα τους ανακοινώσει ότι από τον κύκλο των διερευνητικών εντολών δεν προέκυψε σχηματισμός κυβέρνησης και θα τους καλέσει σε σύσκεψη στο γραφείο του.

Σχεδόν βέβαιο ο Α/ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος υπηρεσιακός ΥΕΘΑ!

Τελικά ο πτέραρχος υπερίσχυσε του ναυάρχου. Σύμφωνα με πληροφορίες  η απόφαση για την θέση του υπηρεσιακού ΥΕΘΑ είναι να τοποθετηθεί ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Γιάννης Γιάγκος κι όχι ο επίσης Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης.

Εθελοντική Αιμοδοσία στην 112ΠΜ (27/8/2015)

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Γ. Γεννηματάς", εθελοντική αιμοδοσία στην 112 Πτέρυγα Μάχης με συμμετοχή του προσωπικού της.

Δείτε φωτογραφίες

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 26/8/2015

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Μετατάξεις στην Πολεμική Αεροπορία - Διαβάστε όλη την εγκύκλιο

Μετάταξη Ανθυπασπιστών - Υπαξιωματικών, Εθελοντών και Εθελοντριών Μακράς Θητείας Πολεμικής Αεροπορίας

Με την υπ΄ αριθμ. Φ.415/Α∆.475413 Σ. 1684 Αρ. Εγκ.: 111 εγκύκλιό του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας προκήρυξε:

27 Αυγούστου 2009: Σμήναρχος Στέργιος Κωτούλας: Στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που είχε προσπάθησε να μην ρίξει το PZL σε σπίτια ή ξενοδοχεία! (φωτογραφίες/βίντεο)

27 Αυγούστου 2009, ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, με πτώση πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου PZL, συγκλονίζει την Ελλάδα!
Ο Σμήναρχος Στέργιος Κωτούλας, 55 ετών και πατέρας δύο παιδιών, θα χάσει την ζωή του την ώρα που επιχειρεί για την κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή του Κατελειού.

Δείτε περισσότερα

ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ 27/08/2009 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμήναρχος
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος PZL (Mielec) M-18B "Dromader"

Προχωρά ακάθεκτο το ευρωπαϊκό UAV τύπου NEURON με συμμετοχή της ΕΑΒ

Την 12η επιτυχή δοκιμή του εκτέλεσε το υπόδειγμα επίδειξης τεχνολογίας τους ευρωπαϊκού drone Neuron. Στην τελευταία δοκιμή, που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία, το drone δοκίμασε το ραντάρ του και ερευνήθηκε το υπέρυθρο ίχνος του, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής Alenia Aermacchi, μιας εκ των μετεχόντων στο πρόγραμμα ανάπτυξής του.

Δείτε περισσότερα

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Συμμετοχή του F-16 "Ζευς" στο Radom Air Show 2015 (ΒΙΝΤΕΟ)

Από το Σάββατο 22 έως και την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015, η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" της Πολεμικής Αεροπορίας, συμμετείχε στη διεθνή αεροπορική επίδειξη "Radom Air Show 2015", στην Πολωνία.

Δείτε βίντεο - φωτογραφίες

Βάσεις 2015: Κατακόρυφη άνοδος σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές - Δείτε αναλυτικά

Ο σταθερός μισθός και η σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση έστρεψε πολλούς υποψηφίους προς τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.

Οι σχολές αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων σημείωσαν μεγάλη άνοδο με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Σχολή Ευελπίδων.

Δείτε περισσότερα

26 Αυγούστου 1922: Τα ελληνικά φτερά εγκαταλείπουν για πάντα τη Σμύρνη...

Μετά τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (ΠΠ) ανατέθηκε στην Ελλάδα από τους Συμμάχους η κατάληψη της Σμύρνης, δίνοντας ελπίδες για την απελευθέρωση περίπου 3 εκατομμυρίων Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Το ελληνικό αεροπορικό υλικό της περιόδου περιλάμβανε 120 αεροσκάφη, απομεινάρια του Α΄ ΠΠ. Τα 70 ανήκαν στη Στρατιωτική Αεροπορία (ΣΑ) και τα υπόλοιπα στη Ναυτική Αεροπορία (ΝΑ). Η Οθωμανική Αυτοκρατορία, το Νοέμβριο του 1919 διέθετε 11 αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής και 19 γερμανικά.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 24/8/2015

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Radom Airshow 2015 - F-16 Block 52+ Zeus Demo Team (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα 26/8/2014 : Πτώση Α-7 Corsair στη Κομοτηνή (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)


Το αεροσκάφος του απογειώθηκε από τη μονάδα του στον Αραξο και έπαιρνε μέρος σε συνεργασία  Ασκήσεων  του Στρατού ξηράς και της  Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο χειριστής του  Α-7 Corsair χρησιμοποίησε με επιτυχία και έγκαιρα το μηχανισμό εκτόξευσης του καθίσματος του και εγκατέλειψε το βομβαρδιστικό προτού αυτό συντριβεί.

Δείτε περισσότερα

26 Αυγούστου 2010: Σύγκρουση δύο F-16 στον αέρα! Νεκρός ο ένας χειριστής, βαριά τραυματισμένος ο άλλος (φωτο/βίντεο)

Δυο αεροσκάφη τύπου F-16 συγκρούστηκαν στον αέρα την ώρα που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση, με αποτέλεσμα να καταπέσουν και να συντριβούν νότια της Ιεράπετρας, κοντά στην νήσο Χρυσή. Τα δυο αεροσκάφη ένα διθέσιο και ένα μονοθέσιο συμμετείχαν σε άσκηση τεσσάρων εναντίον δυο και το ατύχημα έγινε σε ύψος 7.000 ποδών!

Δείτε περισσότερα

ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ 26/8/2010 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 340 Μοίρα
Αεροσκάφος F-16C/D Block 30, 50, 52Plus Fighting Falcon

ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 26/08/2010 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 340 Μοίρα
Αεροσκάφος F-16C/D Block 30, 50, 52Plus Fighting Falcon

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ιωάννης Γιάγκος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υπηρεσιακός Υπουργός Άμυνας

Του Ανδρέα Παπαδόπουλου

Την Παρασκευή αναμένεται να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση με υπηρεσιακή πρωθυπουργό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Συνάντηση Καμμένου με τον πρόεδρο γαλλικού κόμματος

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του γαλλικού κόμματος Debout la France κ. Nicolas Dupont - Aignan.

Συζήτησαν θέματα που αφορούν τη μετανάστευση, τις προσεχείς εκλογές σε Ελλάδα και Γαλλία, καθώς και τη συνεργασία των δύο κομμάτων.


131 Σμηναρχία Μάχης Άκτιο: Αλλαγή Διοίκησης και μετονομασία της σε Αεροπορικό Απόσπασμα

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 9:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε Τελετή παράδοσης-παραλαβής στην 131 Σμηναρχίας Μάχης του Ακτίου.

Ο νυν Διοικητής της μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Δ.Βέκιος, αφού πραγματοποίησε τη θητεία των δύο ετών ,παρέδωσε την σκυτάλη στον νέο Διοικητή τον Σμήναρχο (Ι) Ν.Τσούτσουρας .

Δείτε περισσότερα

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Καταχειροκροτήθηκε ο ‘ΖΕΥΣ’ στο Radom Airshow 2015 στην Πολωνία (ΦΩΤΟ)

Mετασχηματισμός της 131ΣΜ σε Α/Απ ΑκτίουΤην Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015 έλαβε χώρα ο μετασχηματισμός της 131 Σμηναρχίας Μάχης (131ΣΜ)  σε Αεροπορικό Απόσπασμα (Α/Απ) Ακτίου. Ο μετασχηματισμός εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της Πολεμικής Αεροπορίας και δεν θα επιφέρει αλλαγές στην επιχειρησιακή ικανότητα της Μονάδας.

Παρουσίαση της Μονάδας : http://www.haf.gr/el/structure/units/ata/units/aap_aktiou.asp

25 Αυγούστου 2003: Πτώση PZL στην Λέσβο! Νεκρός ο χειριστής του... (φωτογραφίες)

Ο Αντισμήναρχος Στέφανος Κουρελιάς, είχε ανακληθεί στην υπηρεσία για περιπολίες εντοπισμού δασικών πυρκαγιών και κατά την διάρκεια αναγνώρισης σε πυρκαγιά μικρής έκτασης στα Βασιλικά, Αχλαδερή Πολυχνίτου, στην νότια Λέσβο. 

Στην προσπάθειά του να πετάξει χαμηλά, είτε για να δει καλύτερα το πεδίο είτε για να ρίξει επιβραδυντικό υγρό στην εστία, ο πιλότος δεν μπόρεσε να αποφύγει κορυφή δέντρου, με αποτέλεσμα να συντριβεί το αεροσκάφος και να χάσει την ζωή του!

Noratlas: Εντοπίστηκε η άτρακτος και μέρος του πιλοτηρίου

Την άτρακτο του μεταγωγικού αεροσκάφους Noratlas και μέρος του πιλοτηρίου εντόπισαν τα συνεργεία στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας. Στην ανακοίνωση προέβη, σύμφωνα με το ΡΙΚ, ο επίτροπος προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα Φώτης Φωτίου, συστήνοντας ωστόσο υπομονή σε ό,τι αφορά την πορεία των ερευνών.

Δείτε περισσότερα

Πανελλήνιες 2015: Πόσο πέφτουν οι βάσεις των στρατιωτικών σχολών - Πίνακες

Αύριο, Τετάρτη, στις 10 το πρωί λαμβάνει τέλος η αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους που διεκδικούν μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση οπότε και ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής.

Ολες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα υπάρξει μεγάλη πτώση των βάσεων, κυρίως στις σχολές της περιφέρειας, ενώ πιο συγκρατημένη θα είναι η πτώση στις σχολές των κεντρικών πανεπιστημίων. Αισθητή θα είναι η πτώση και στις περιζήτητες σχολές (Ιατρικές, Νομικές κλπ), αλλά και στις σχολές μεσαίας ζήτησης. Αντίθετα, σε κάποιες χαμηλόβαθμες σχολές δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί και άνοδος. Πτώση όπως θα διαπιστώσετε και από τους σχετικούς πίνακες αναμένεται και σ΄ όλες τις στρατιωτικές σχολές οι οποίες ωστόσο απαιτούν για την εισαγωγή κάποιου σ΄ αυτές υψηλές βαθμολογίες.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 24/8/2015

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τι αλλάζει στις στολές των στελεχών το ΓΕΕΘΑ!

Η τελευταία “πινελιά” του ΓΕΕΘΑ στις στολές των στελεχών έχει να κάνει με το θρησκευτικό συναίσθημα του καθενός.

ΚΟΥΡΕΛΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 25/08/2003 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Αντισμήναρχος
Υπηρεσία / Μοίρα 359 Μονάδα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών
Αεροσκάφος PZL (Mielec) M-18B "Dromader"

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

Έκκληση στρατιωτικού για αίμα

Στρατιωτικός ζητά την βοήθεια των συναδέλφων του. Χρειάζεται αίμα για τον πατέρα του.
Η έκκλησή του όπως μεταφέρεται μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών:


T-41D και PZL (Mielec) M-18B "Dromader" στο πτητικό πρόγραμμα του AFW 2015

Μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη από το Athens Flying Week 2015, T-41D και PZL (Mielec) M-18B "Dromader" θα λάβουν μέρος στην πτητική επίδειξη που θα πραγματοποιηθεί στο Τατόι, σίγουρα οι εκπλήξεις δεν θα σταματήσουν εδώ, έπεται συνέχεια. Δείτε τις επιβεβαιωμένες συμμετοχές .


Εντοπίστηκε το φτερό του "Νοράτλας"

Ο Επίτροπος Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα Φώτης Φωτίου δήλωσε ότι εντοπίστηκε το φτερό του αεροπλάνου «Νοράτλας» κατά την εκσκαφή για την ανεύρεση της ατράκτου και λειψάνων των καταδρομέων που επέβαιναν σ' αυτό.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 23/8/2015

Την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015

Η ΕΑΒ ΩΣ ΒΑΣΙΚΌ ΣΥΣΤΑΤΙΚΌ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΉΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΑΝΆΚΑΜΨΗ

Με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), που αποτελεί τη μεγαλύτερη βαριά βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα...

Ασχολείται κανείς...;;;;

Tου Μπάμπη Παπασπύρου