Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015

Μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ προσγειώνονται στα Χανιά

Μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ προσγειώνονται στο αεροδρόμιο των Χανίων ,μεταδίδει το Stratfor. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προσγειώσεις αμερικανικών μαχητικών έχουν αρχίσει από τις 22 Ιουλίου και τα αεροσκάφη “προωθούνται” στην συνέχεια στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας. Από εκεί επιχειρούν μαζί με τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εναντίον στόχων του Ισλαμικού κράτους.

Αεροδιακομιδή ασθενούς τουρίστα από την Αλόννησο

Επιχείρηση αερομεταφοράς στήθηκε σήμερα αργά το απόγευμα για έναν τουρίστα που βρισκόταν στην Αλόννησο.

Συγκεκριμένα, ένας 53χρονος Ιταλός παρουσίασε καρδιολογικό πρόβλημα και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου.

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

343 Μοίρα: Γιόρτασε 60 χρόνια προσφοράς και θυσίας στην πατρίδα! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: Γιώργος Λαμπράκης, Νίκος Φαζός, Βαγγέλης Αντωνάκης, Μαρία Γιαμπουλάκη

Τα 60 χρόνια προσφοράς στην πατρίδα, μέσα από μια λαμπρή πορεία και σημαντικές επιτυχίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό γιόρτασε η 343 Μοίρα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, παρουσία του Αρχηγού ΑΤΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, της Διοίκησης της 115 ΠΜ, του προσωπικού της 343 Μοίρας αλλά και της 340 Μοίρας που επιχειρεί από τα Χανιά, βετεράνων αεροπόρων και τεχνικών που υπηρέτησαν στη Μοίρα αλλά και πολλών φίλων της ΠΑ.

Δείτε περισσότερα

Συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άσκηση "Thracian Star 2015"

Από την Πέμπτη 16 έως και την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015, η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση "Thracian Star 2015", με αεροσκάφη F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης, η οποία διοργανώθηκε από τη Βουλγαρία και διεξήχθη εντός του FIR Σόφιας.

Τελετή Απονομής Πτυχίων στους Απόφοιτους της 24ης Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΔΙΕΠ/ΠΑ

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων αποφοίτησης, στους σπουδαστές της 24ης Εκπαιδευτικής Σειράς, της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ/ΠΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Τα πτυχία επέδωσε ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Μανωλάκος.

Δείτε φωτογραφίες

Tροποποίηση Διάρκειας Φοίτησης Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών ΠΑ (ΣΤΥΑ-ΣΥΔ)

Οι επιτυχόντες-ούσες στο διαγωνισμό επιλογής σπουδαστών Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΣΤΥΑ-ΣΥΔ) του ακαδημαϊκού έτους 2015-16 θα καταταγούν στις ανωτέρω Στρατιωτικές Σχολές για τριετή φοίτηση.

www.haf.gr

Το Θαύμα ! και τα συντρίμια του CL-215

Ότι απέμεινε από το μοιραίο CL-215 που έκανε αναγκαστική προσγείωση στο βουνό,το έκαψε η φωτιά λίγο μετά την αναγκαστική προσγείωση, οι δυο πιλότοι εξέφρασαν την επιθυμία να είναι στην παντάνασσα στην επέτειο που βρέθηκε η εικόνα της παναγίας της Έλωνας το  φθινόπωρο.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 23/7/2015

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Ορκωμοσία Νέων Ανθυποσμηναγών της Σχολής Ικάρων (ΒΙΝΤΕΟ)


Την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων Ανθυποσμηναγών της Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Τα ξίφη στους νέους Ανθυποσμηναγούς επέδωσε η Αυτού Εξοχότης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση.

Ιπτάμενοι φρουροί που πέτυχαν το ακατόρθωτο

Στη μεγάλη πυρκαγιά της Λακωνίας, την περασμένη Παρασκευή, ένα ζευγάρι CL-215 είχε σπεύσει από τη βάση της Ελευσίνας για να συνδράμει στην κατάσβεση. Ο αέρας φυσούσε δυνατά, η φωτιά δημιουργούσε ρεύματα, ο κίνδυνος ήταν μεγάλος, όπως άλλωστε σε κάθε φωτιά. Πάνω από το χωριό Φαρακλό κάτι πήγε πολύ στραβά και οι δύο χειριστές του CL-215 αποφάσισαν να επιχειρήσουν αναγκαστική προσγείωση.

Εκταφή του ηρωικού Noratlas ζητάει η Κύπρος

Λευκωσία

Τη συνδρομή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου, για την αποστολή εμπειρογνωμόνων σε θέματα εκρηκτικών ζήτησε η Λευκωσία, στο πλαίσιο των εκσκαφών που θα αρχίσουν στις 27 Ιουλίου για τον εντοπισμό τυχόν λειψάνων Ελλήνων καταδρομέων στο αεροπλάνο που κατερρίφθη από την Εθνική Φρουρά την πρώτη μέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

H 343 Μοίρα σε αποστολές SEAD – Καταστέλοντας την εχθρική αεράμυνα

Γράφει ο Γιώργος Ε. Λαμπράκης

Πετούν στην εχθρική ενδοχώρα με έναν και μόνο σκοπό... Να ανοίξουν τον δρόμο στα φίλια αεροσκάφη κρούσης προκειμένου αυτά να φτάσουν στους στόχους τους και να τους πλήξουν, απαλλαγμένα από την απειλή των επίγειων αντιαεροπορικών συστημάτων. Στα φτερά τους μεταφέρουν το πλέον εξειδικευμένο βλήμα αντι-ραντάρ, AGM-88B HARM, που τους επιτρέπει να εκτελούν αποστολές καταστολής της εχθρικής αεράμυνας. Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε τα F-16 Block 52+ της 343 Μοίρας, τότε καταλήγουμε εύκολα στο συμπέρασμα ότι οι χειριστές των Α/Α συστημάτων της άλλης πλευράς έχουν έναν επιπλέον λόγο να ανησυχούν...

Δείτε περισσότερα


Τα ξίφη στους νέους και νέες Ανθυποσμηναγούς επέδωσε ο ΠτΔ Π.Παυλόπουλος (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Παρουσία της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυποσμηναγών τάξεως 2015, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων.

ΤΥΡΟΒΟΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Παναγιώτου 24/7/1961 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 111 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος North American Aviation F-86D Sabre Dog

ΣΙΜΙΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Δημητρίου 24/7/1941 - Έπεσε υπέρ πατρίδός

Βαθμός Επισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος North American Aviation T-6G (Harvard)

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

359 MAEΔΥ - Η ανεκτίμητη συνεισφορά των PZL (BINTEO)

Τα αεροσκάφη PZL Μ-18, της 359 Μονάδας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ), διασπείρονται κάθε πυροσβεστική περίοδο σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, σε κλιμάκια των 2-3 αεροσκαφών. Τα πληρώματα και τα αεροσκάφη των κλιμακίων επιχειρούν μισή ώρα πριν από την ανατολή ως και μισή ώρα μετά τη δύση του ηλίου.

ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ιωάννου 23/7/1943 - Έπεσε για την πατρίδα

Βαθμός Αρχισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα 335 Μοίρα Διώξεως
Αεροσκάφος Hawker Hurricane Mk I/Mk II/Mk IIB/Mk IIC

ΛΑΪΤΜΕΡ ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ του Ιωσήφ 23/7/1943 - Έπεσε για την πατρίδα

Βαθμός Αρχισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα 335 Μοίρα Διώξεως
Αεροσκάφος Hawker Hurricane Mk I/Mk II/Mk IIB/Mk IIC

ΤΖΑΓΚΟΥΡΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου 23/7/1982 - Έπεσε για την πατρίδα

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 345 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος A-7H/Ε Corsair

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 22/7/2015

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Ορκωμοσία 75 μαθητών του τμήματος Ιατρικής της ΣΣΑΣ

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η τελετή ορκωμοσίας των πτυχιούχων του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, μεταξύ των οποίων 75 Μαθητές VI (Ι) της ΣΣΑΣ παρουσία των Πανεπιστημιακών Αρχών, του Διοικητή της Σχολής, Υπτγου Παγουρόπουλου Κωνσταντίνου, του Υποδιοικητή, Δντη Σπουδών και Αξιωματικών της Σχολής.

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα 23/7

23/7/1943 - Οι δύο Ελληνικές Μοίρες Διώξεως 335 και 336 (αεροσκάφη Hurricane), που συγκροτήθηκαν στη Μέση Ανατολή, σε συνεργασία με τις Συμμαχικές Μοίρες 74η, 94η, 213η , 238η , 451η , 227η και 252η (Hurricane, Spitfire και Beaufighter) συμμετείχαν στην εκτέλεση της αποστολής «Θέτις», η οποία προέβλεπε αεροπορική επιδρομή εναντίον γερμανικών στόχων στην Κρήτη. Τα ελληνικά αεροσκάφη με συνεχείς βυθίσεις προέλαβαν καταυλισμούς, πολυβολεία και στρατιωτικά οχήματα, ενώ έπληξαν στόχους στον Άγιο Νικόλαο και το Ηράκλειο. Από τα 100 και πλέον συμμαχικά αεροπλάνα απωλέσθησαν περίπου 30, ενώ η Ελληνική Αεροπορία έχασε τέσσερις χειριστές. Το προσωπικό των Ελληνικών Μοιρών 335 και 336 δέχθηκε τα συγχαρητήρια της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας για την επιτυχημένη αποστολή.

www.haf.gr

23 Ιουλίου 2007: Συντριβή Canadair στα Στύρα Ευβοίας! Νεκροί και οι δύο χειριστές... (φωτογραφίες/βίντεο)

Η πυρκαγιά στην περιοχή Τσακαίοι, στα Στύρα Ευβοίας, ξεκίνησε στη 1.10 το μεσημέρι και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα πήρε γρήγορα διαστάσεις καίγοντας μια περιοχή με πουρνάρια, λίγα δέντρα και ελαιόδεντρα. Καθώς μάλιστα το μέτωπο της φωτιάς κινούνταν προς τον οικισμό του Διλησού, στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Το δύσβατο της περιοχής που καιγόταν έκανε αναγκαία την ύπαρξη και άλλων εναέριων μέσων, με αποτέλεσμα στην μάχη να ριχθούν άλλα δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά κατευθυνόταν προς την περιοχή του Πολυπόταμου και οι φλόγες είχαν αγγίξει τις μάντρες του οικισμού, ενώ είχαν εκκενωθεί προληπτικά και άλλοι οικισμοί, όταν συνέβη το μοιραίο για τους δύο πιλότους...

Δείτε περισσότερα.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

Αεροδιακομιδή Ασθενών στο Εξωτερικό

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015, αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ, μετέφερε ένα αγόρι 8 μηνών, στη Μπολόνια της Ιταλίας, και ένα κορίτσι 6 ετών, στη Ζυρίχη της Ελβετίας, για εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν, πέραν των ασθενών, οι συνοδοί τους και ιατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ.

www.haf.gr

Επίσκεψη Ικάρων στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης

Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2015, Ίκαροι της 88ης Σειράς Ιπταμένων, οι οποίοι εκπαιδεύονται στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, πραγματοποίησαν επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΗΛΙΑΣ του Ευθυμίου 22/7/1974 - Έπεσε για την πατρίδα

Βαθμός Αρχισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα 354 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών
Αεροσκάφος Nord N.2501D/N.2501 Noratlas

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ του Γεωργίου 22/7/1974 - Έπεσε για την πατρίδα

Βαθμός Αντισμήναρχος
Υπηρεσία / Μοίρα 354 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών
Αεροσκάφος Nord N.2501D/N.2501 Noratlas

ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αντωνίου - Έπεσε για την πατρίδα

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 343 Μοίρα
Αεροσκάφος Northrop F-5Α/Β Freedom Fighter

Demo Team ΖΕΥΣ - Θεαματικά πλάνα στο RIAT από το cokpit (ΒΙΝΤΕΟ)

ΓΕΕΘΑ: Εμβάθυνση στις διεθνείς σχέσεις …αλά γαλλικά!

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, παρέστη σε τελετή απονομής πτυχίων των αποφοίτων του κύκλου εμβάθυνσης στις Διεθνείς Σχέσεις του Κέντρου Στρατηγικών και Διπλωματικών Μελετών (CEDS), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Γαλλική Πρεσβεία.

Δείτε περισσότερα

Απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου για Συνταξιούχους ΕΔ και ΣΑ

Δημοσιεύθηκε  η υπ' αριθ. 4707/2015 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που συνεδρίασε στις 5 Φεβ 2014 και αφορά στις μειώσεις που υπέστησαν οι συνταξιούχοι των ΕΔ και ΣΑ με το Ν.4093/2012 και ειδικότερα αυτή που αφορά στην αναπροσαρμογή (μείωση) της σύνταξης και δόθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση το 50%.
Φαίνεται λοιπόν ότι δικαιώνει όσους προσέφυγαν με έφεση το 2013 κατά της μείωσης της σύνταξης τους.

Δείτε περισσότερα

Ιδρύθηκε νέος Σύνδεσμος εν ενεργεία στελεχών ΠΑ! Ποιοι συμμετέχουν ποιος ηγείται τι επιδιώκουν

Το όνομα αυτού Σύνδεσμος Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας. Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α τα αρχικά του. Είναι μια  νέα ένωση εν ενεργεία στρατιωτικών. H διαδικασία ίδρυσής της ήταν θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί . Ολοκληρώθηκε λοιπόν και ιδού τα πρώτα κείμενά της . Είναι η ανακοίνωση της ίδρυσής της και ο πρώτος χαιρετισμός του προέδρου του ο οποίος είναι ο εν ενεργεία αξιωματικός της ΠΑ Ηλίας Κολλύρης.

Δείτε περισσότερα


Σαν σήμερα 22/7/1974 - Επιχείρηση αερομεταφοράς των Ελλήνων καταδρομέων από την Κρήτη (Σούδα) στην Κύπρο.

22/7/1974 - Αεροσκάφη Noratlas της 354 Μοίρας Μεταφορών εκτέλεσαν την άκρως δυσχερή επιχείρηση αερομεταφοράς των Ελλήνων καταδρομέων από την Κρήτη (Σούδα) στην Κύπρο. Από τα 15 αεροσκάφη που συμμετείχαν στην αποστολή, υπό την κωδική ονομασία "ΝΙΚΗ", δύο δεν κατόρθωσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, ενώ ένα κατερρίφθη κατά την προσγείωσή του.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 21/7/2015

Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τελετή Αναστολής Λειτουργίας της 126ΣΜ

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αναστολής λειτουργίας της 126 Σμηναρχίας Μάχης (126ΣΜ), στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τέσσερα λεπτά

Του Ηλία Ιορδανίδη

*ΕΤΑ: Estimated Time of Arrival/Εκτιμώμενος χρόνος άφιξης

ETA: Τέσσερα λεπτά. Τέσσερα λεπτά για να φτάσει, μαζί με τον συνοδό του, στο σημείο από όπου θα ξεκινούσε η διαδικασία της αναχαίτισης. Το δικό του γραφείο είναι το πιλοτήριό του, χώρος εργασίας του το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Δουλειά του, να βάζει κάθε φορά τη ζωή του στην κόψη για χάρη των συμπολιτών του, που ποτέ δεν θα μάθουν τί πραγματικά περνάει ή πώς πραγματικά νιώθει. Για να μπορούν αυτοί να έχουν μια «φιλήσυχη» ζωή.

Δείτε περισσότερα

Δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις με ΑΣΕΠΕ και Link 16 στο Αιγαίο

Η 27η Μαρτίου 2010 αποτέλεσε μια ιστορική ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία και τις επιχειρησιακές δυνατότητες της καθώς για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμή συνεργασίας των νέων μαχητικών  F-16C Block 52+ Advanced της 335Μ με ένα ΑΣΕΠΕ EMB-145H Erieye της 380Μ ΑΣΕΠΕ!

Δείτε περισσότερα

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Ονομασία Νέων Ανθυποσμηναγών της Σχολής Ικάρων (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2015, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, η τελετή ονομασίας των νέων Ανθυποσμηναγών.

Παραβιάσεις και εμπλοκές από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο

Σε μαζικές παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου (ΕΕΧ) προχώρησαν σήμερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, ενώ επιπλέον υπήρξε και μια εμπλοκή καθώς οι τούρκοι πιλότοι αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές των Ελλήνων πιλότων.

Θρίαμβος της Πολεμικής Αεροπορίας: Σάρωσαν τα ελληνικά φτερά σε βρετανικό διαγωνισμό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Βαθιά υπόκλιση για την ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας για τη νέα διάκριση που κατέκτησε.

Θρίαμβος της ελληνικής ομάδας στη διεθνή στρατιωτική έκθεση Royal International Air Tattoo 2015» (RIAT), που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την 15η έως την 20η Ιουλίου.

Θα περισυλλεγεί το CL-215

Κλιμάκιο της ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ Μεταβαίνει στην Νεάπολη στο σημείο που βρίσκονται τα συντρίμμια του μοιραίου CL-215 όπου με την βοήθεια των ανδρών της Πυροσβεστικής θα τα περισυλλέξουν.Να σημειώσουμε ότι το αεροσκάφος λίγη ώρα μετά την αναγκαστική του προσγείωση  κάηκε ολοσχερώς από το πύρινο μέτωπο.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 20/7/2015

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα Ιεροσόλυμα


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ επισκέφθηκε τα Ιεροσόλυμα όπου συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και Πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο Γ’, ο οποίος του επέδωσε τον Σταυρό του Παναγίου Τάφου και τον ανακήρυξε Σταυροφόρο του Τάγματος του Παναγίου Τάφου.

ΝΙΚΗ 1974: "Πότε θα σταματήσει να είναι αποστολή φάντασμα κύριε υπουργέ";

Γράφει ο

Παναγιώτης Καράμπελας
Σμηναγός ε.α.
Επίτιμος Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ (ΣΑΣ)


22 Ιουλίου 1974 – 22 Ιουλίου 2015 : 41 χρόνια σιωπής και αναλγησίας.

Φτάσαμε στα 41 χρόνια, όταν οι νέοι πραξικοπηματίες κατά των πραξικοπηματιών της επταετίας πρόσθεσαν άλλη μια μαύρη επέτειο στην ιστορία μας, με την απόπειρα δολοφονίας κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

Δείτε περισσότερα

Θεοδωράκης: "Να κόψουμε 100 εκατομμύρια από τις αμυντικές δαπάνες για τους αγρότες"!

Η λογική της “αγελάδας” που δεν είναι ιερή,αλλά χρησιμοποιείται μόνο για να την αρμέγουν διέπει όλο το κομματικό σύστημα της χώρας. Ακόμη και το πιο “φρέσκο”. Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με μεγάλη ευκολία βρήκε τη λύση για να ενισχυθούν οι αγρότες. “Έχουμε βρει 100 εκατομμύρια απο την Εθνική Άμυνα”, είπε!

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα 21/7

21/7/1960 - Το κλιμάκιο των δύο αεροσκαφών C-47 Dakota της 355 Μοίρας Μεταφορών, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μετακινήθηκε στο αεροδρόμιο Usumbura (Ρουάντα-Ουρούντι), ακολουθώντας το δρομολόγιο Salisbury (Ν.Ροδεσία), όπου είχε προσγειωθεί στις 19 του μήνα - N. Doza (Β. Ροδεσία) - Elizabethville (Κογκό). Από το νέο αεροδρόμιο πραγματοποίησε την εκτέλεση αποστολές μεταφοράς επιβατών διαφόρων εθνικοτήτων και αποσκευών σε καθημερινή βάση μέχρι τις 27 του μήνα που μετακινήθηκε στο Nairobi (Κένυα).

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Συμμετοχή της ΠΑ στους αγώνες Καράτε ΕΔ και ΣΑ Έτους 2015

Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015, πραγματοποιήθηκαν, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Ζωγράφου, οι ετήσιοι αγώνες Καράτε των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) για το έτος 2015.

Η αστεία είδηση της Telegraph για Έλληνα πιλότο που πήγε με μαχητικό σε ATM της Τουρκίας

Ερωτήματα προκαλεί η είδηση που αναδημοσιεύει η Telegraph σύμφωνα με την οποία Έλληνας πιλότος εγκατάλειψε το σχηματισμό και πέταξε με F16 μέχρι την Τουρκία για να κάνει ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ, λόγω του capital control στη χώρα μας.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 19/7/2015

Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Αναστολή λειτουργίας ΣΕΠΑ

Το Συγκρότημα Εξυπηρέτησης Προσωπικού Αεροπορίας (ΣΕΠΑ), ανακοινώνει ότι αναστέλλεται η λειτουργία: