Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

Ο καιρός της εβδομάδας από τον Πασχάλη Κατσάρα

Φίλες και Φίλοι γεια σας.
Μετά την εναλλαγή ζέστης-κρύου που συνοδεύτηκε ακόμα και με έντονες τοπικά καταιγίδες μπαίνουμε σε μια πιό ομοιογενή (καιρικά) εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΚΤΩΝ - ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015 - 2016, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΚΕ ΚΑΤΑ ΣΧΟΛΗ

Ανακοινώθηκαν στις 19 Ιουνίου 2015, οι καταστάσεις Δεκτών - Απορριπτέων Υποψηφίων ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ Ακαδημ. Έτους 2015-2016, καθώς και το Πρόγραμμα Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ) κατά σχολή.

Μπορείτε να δείτε... παρακάτω, κατά Σχολή (1ης προτίμησης), τις σχετικές καταστάσεις:

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην 51η Διεθνή Αεροπορική Έκθεση στο Παρίσι

Από την Τετάρτη 17 έως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, επισκέφθηκε την 51η Διεθνή Αεροπορική Έκθεση (51st International Paris Air Show), η οποία πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Le Bourget, στο Παρίσι.

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Προσγειώθηκαν τα Πυρoσβεστικά Αεροσκάφη τύπου «PZL» στη Μυτιλήνη!

Tην 359η Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ) στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, όπου από τις 17 Ιουνίου βρίσκονται δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Πετζετέλ, επισκέφθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου κ. Στρατή Κύτελη και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Λέσβου κ. Χαρίλαο Καλλία.

Δείτε περισσότερα

Καμμένος: Συμπαραγωγή γαλλικών αεροσκαφών στην Ελλάδα!


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε στο Παρίσι με τον Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Jean-Yves Le Drian.

Μετά την συνάντηση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Στη συνάντηση με τον κ. Le Drian, τον Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όλα τα θέματα της αμυντικής συνεργασίας των δυο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε περισσότερα

Eκπαιδευτική πτήση σε ...διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου - Για γέλια είστε


Ισχυρισμούς για παρενόχληση τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών από ελληνικά μαχητικά F-16 προβάλει πάλι η Αγκυρα, βαφτίζοντας τις προκλητικές παραβάσεις και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου ως ...εκπαιδευτική πτήση σε ...διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου! Στην ίδια ανακοίνωση του  Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας αναφέρεται και παρενόχληση τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους από πυραυλικά συστήματα της Συρίας...

Συνεκπαίδευση της ΠΑ με την 31η TAB

Από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, πρόκειται να πραγματοποιηθεί, στην 116 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Αράξου, συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με την 31η Tactical Air Base (TAB), της πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας (PLAF), στο πλαίσιο διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας.

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

Από τη Δευτέρα 22 έως και το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, θα επισκεφθεί τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας 2015 μεταξύ των δύο (2) χωρών.

www.haf.gr

Εθελοντική Αιμοδοσία στην 120ΠΕΑ


Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, εθελοντική αιμοδοσία στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), με συμμετοχή του προσωπικού της.

www.haf.gr

Καθαρισμός Ακτών από Μονάδες της ΠΑ

Η Πολεμική Αεροπορία, στο πλαίσιο εφαρμογής των αρχών περιβαλλοντικής πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος την 5η Ιουνίου 2015, συνέβαλε με προσωπικό και μέσα της στον καθαρισμό των παρακάτω ακτών:

Τελετή Αναγνώρισης - Παρασημοφόρησης στην ΑΒ Albacete της Ισπανίας

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε, από την Ισπανική Πολεμική Αεροπορία, τελετή αναγνώρισης και παρασημοφόρησης του προσωπικού που συνέδραμε στην αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών του αεροπορικού δυστυχήματος της 26ης Ιανουαρίου 2015, στην Αεροπορική Βάση Albacete.

Σημαντικό deal εταιρείας του Χ.Χούμπαυλη με την Dassault για το Rafale

Συμφωνία-ανάσα για την εταιρεία κατασκευής αμυντικοού υλικού Miltech Hellas A.E. συμφερόντων του επιχειρηματία και θεωρούμενου ως "ανθρώπου των Γάλλων στην Αθήνα", Χρήστου Χούμπαλη: Στο περιθώριο της Αεροπορικής Έκθεσης Paris Air Show 2015 στο Le Bourget η DASSAULT Aviation και η ελληνική εταιρεία. υπέγραψαν δύο νέες συμβάσεις παραγωγής του ηλεκτρικού συστήματος καθώς και μηχανικά μέρη του RAFALE με αφορμή την προμήθεια αεροσκαφών RAFALE από την Αίγυπτο και το Κατάρ.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 18/6/2015

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Αντιπυρική Περίοδος 2015

Από 1η Μαΐου 2015 ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος, η οποία και θα ολοκληρωθεί την 31 Οκτωβρίου 2015.

Σύμφωνα με τον ετήσιο σχεδιασμό αντιμετώπισης πυρκαγιών του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα μετασταθμεύσουν στα ακόλουθα αεροδρόμια:

Ενημέρωση Υποψηφίων για τον Διαγωνισμό Επιλογής ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ Ακαδημαϊκού Έτους 2015-16

Η Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), μετά την ολοκλήρωση της φάσης ελέγχου των δικαιολογητικών των υποψηφίων για το διαγωνισμό επιλογής στα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, ακαδημαϊκού έτους 2015 - 16

Η συμμετοχή της ΕΑΒ στο αεροπορικό σόου στο Le Bourget

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ Α.Ε.) συμμετέχει στην 51η Διεθνή Έκθεση Paris Air Show, στο Le Bourget της Γαλλίας, όπου από τις 15 έως 21 Ιουνίου 2015, οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες βιομηχανίες της αεροναυπηγικής παρουσιάζουν προϊόντα και τεχνολογίες αιχμής.

Δείτε περισσότερα

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΦΕΘΑ ΝΙΚΟΥ ΤΟΣΚΑ ΣΤΟΝ Ρ/Σ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΤΡΩΤΣΟ

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας παραχώρησε συνέντευξη στο Ραδιοσταθμό “Παραπολιτικά 90,1 FM και στον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, ώρα 20.30.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 17/6/2015

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Σαν σήμερα 18/6

18/6/1992 - Ο Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς πετώντας με Mirage F-1 CG, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών F-16, που είχαν εισέλθει παράνομα στο FIR Αθηνών.

Όσο αυτή η Πατρίδα γεννά ΗΡΩΕΣ, θα υπάρχει - Νικόλαος Σιαλμάς ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Σαν σήμερα ο Νικόλαος Σιαλμάς, κατέπεσε ηρωικά στο Αιγαίο πέλαγος με Mirage F1 κατά τη διάρκεια αερομαχίας με τουρκικό F-16. Το μνημείο στη Λέσβο εις μνήμη του αναγράφει ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, κάτω από μια ασπίδα με ένα δόρυ.

Η ΕΑΒ θα αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή αυτής της νέας πολιτικής που θα χαράξουμε.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, επισκέφθηκε την 51η Διεθνή Αεροπορική Έκθεση "Le Bourget 2015" που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Σαν σήμερα 17/6/1953

17/6/1953 - Απονεμήθηκε το Μετάλλιο Αέρος (Air Medal) στα πληρώματα των αεροσκαφών C-47 Dakota στις εγκαταστάσεις του 13ου Σμήνους Μεταφορών στο αεροδρόμιο Κ-16 (Σεούλ), κατά τις επιχειρήσεις στην Κορέα.

www.haf.gr

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 17/6/2015


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤEΤΑΡΤΗ 17-06-2015 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

Δήλωση ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου σχετικά με δημοσιεύματα σε διεθνή και εγχώρια μέσα μαζικής ενημέρωσης

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας 'Ησυχος, με αφορμή δημοσιεύματα σε διεθνή και εγχώρια μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται δήθεν προτάσεις και σχέδια για περικοπές μισθών στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και άλλων δαπανών που συνδέονται με την ετοιμότητα και το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε δήλωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:


Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Ψηφιακή Εκπαίδευση στις ΕΔ

Ξεκίνησε από σήμερα η πλήρης λειτουργία του ιστότοπου http://www.e-cadet.gr μέσω του οποίου οι σπουδάστριες και σπουδαστές  των στρατιωτικών σχολών Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων , αφού ακολουθήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες, θα μπορούν να παραλάβουν έναν φορητό Η/Υ στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακή Εκπαίδευση στις Ένοπλες Δυνάμεις» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Πυρκαγιά στην Κομίτσα Χαλκιδικής

Πυρκαγιά μαίνεται αυτή την ώρα κοντά στην παραλία Κομίτσας στη Χαλκιδική.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 16 άτομα, ένα πεζοπόρο τμήμα και τρία αεροσκάφη CL-415.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ

ΧΩΡΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (17-06-2015) ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

(19-06-2015).

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:


Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων της Νορβηγίας Haakon Bruun-Hanssen

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Νορβηγίας, Ναύαρχο Haakon Bruun-Hanssen, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.


Σαν σήμερα 16/6

16/6/1921 - Βομβαρδισμός του Εσκί Σεχήρ από δύο De Havilland D.H. 9 της Ναυτικής Αεροπορίας. Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν από το βοηθητικό αεροδρόμιο του Οτουράκ και βομβάρδισαν αποθήκες ξυλείας και πυρομαχικών, καθώς και οχήματα στο σιδηροδρομικό σταθμό, έριξαν χειροβομβίδες στο αεροδρόμιο, ενώ φωτογράφησαν την πόλη, το αεροδρόμιο και το σταθμό.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 15/6/2015

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην 51η Διεθνή Αεροπορική Έκθεση στο Παρίσι

Την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης θα επισκεφθεί την 51η Διεθνή Αεροπορική Έκθεση (51st International Paris Air Show), η οποία πραγματοποιείται στο αεροδρόμιο Le Bourget, στο Παρίσι.

www.haf.gr

ΑΝΥΕΘΑ: Διαπίστωση συνεισφοράς του 424 ΓΣΝΕ στην κοινωνία

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, το 424 ΓΣΝΕ (Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως), στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε περισσότερα

Χορήγηση απαλλαγών μετά από εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό καθεστώς οι  στρατιωτικοί που εκτελούν 24ωρη υπηρεσία διανυκτερεύσεως... τις καθημερινές δικαιούνται απαλλαγή την επόμενη εργάσιμη ημέρα και όσοι εκτελούν την ως άνω υπηρεσία Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και τις επίσημες αργίες δικαιούνται απαλλαγή οποιαδήποτε ημέρα εντός της επόμενης εβδομάδας .

Δείτε περισσότερα

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΙΔΕ)

Την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, παρέστη στην τελετή απονομής αποφοιτηρίων στους σπουδαστές της 3ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης (ΙΔΕ) που πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) .

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συναντήθηκε στο γραφείο του με την  απερχόμενη Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κα Eszter Sándorfi, συνοδευόμενη από τον, επίσης απερχόμενο Ακόλουθο Άμυνας, Αντισυνταγματάρχη Zoltán KoKa.


Η ΠΑ πάνω από την διώρυγα του Σουέζ

Ο Α/ΓΕΑ Χρήστος Βαίτσης από ένα πράγμα εντυπωσιάστηκε όταν πέταξε με το F-16 στην Αίγυπτο. Ότι η επέκταση της διώρυγας του Σουέζ που ο στρατηγός πρόεδρος Σίσι είχε αναγγείλει ούτε ένα χρόνο πριν , παραδίδεται στις 6 Αυγούστου! Ο Α/ΓΕΑ πέταξε πάνω από το έργο.
 

Συμμετοχή της Μπάντας της ΠΑ στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών Μπαντών στη Ρουμανία

Από την Πέμπτη 18 έως και τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας θα συμμετάσχει στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών Μπαντών, στη Braila της Ρουμανίας.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 14/6/2015

Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Προθεσμίες Υποβολής Αιτήσεων της υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2015

Η Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού ΓΕΑ ανακοινώνει ότι η ημερομηνία έναξης υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για τη ΣΟΧ 1/2015 ορίζεται η Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 και η ημερομηνία λήξης ορίζεται η Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

www.haf.gr

Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Τμήματος  http://pedis.uop.gr

www.haf.gr

Επίσκεψη Διοικητή ΔΑΥ στην 113ΠΜ

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), Υποπτέραρχος (Ι) Συμεών Αστρεινίδης, επισκέφθηκε την 113 Πτέρυγα Μάχης (113ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Ζαχαρίας Γρίβας.

Ημερίδα ΣΔΙΕΠ/ΠΑ "Γεωπολιτική της ενέργειας στο ευρύτερο μεσογειακό περιβάλλον"

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), ημερίδα με θέμα "Γεωπολιτική της ενέργειας στο ευρύτερο μεσογειακό περιβάλλον". Η εν λόγω ημερίδα διοργανώθηκε από τη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ/ΠΑ).

Άσκηση "Ναυαγός" στην 111ΠΜ (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, εκτελέστηκε άσκηση "Ναυαγός", η οποία περιελάμβανε διάσωση ναυαγού - Ιπτάμενου μαχητικού αεροσκάφους, στην παραλία της 111 Πτέρυγα Μάχης (111ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, στο πλαίσιο του ετήσιου σεμιναρίου εγκατάλειψης - επιβίωσης.

10η Ημερίδα Ορθοδοντικής του Οδοντιατρικού Τομέα στο 251ΓΝΑ

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), η 10η Ημερίδα Ορθοδοντικής του Οδοντιατρικού Τομέα με θέμα "Είμαστε δημιουργοί, όχι παρατηρητές".

ΑΣΚΗΣΗ ΤΑΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1-2015»

Από την Δευτέρα 15 έως την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, θα διεξαχθεί  η εθνική διακλαδική  Άσκηση, μεγάλης κλίμακας άνευ στρατευμάτων, «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1-2015».

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 15/6/2015ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-06-2015 / 1300 ΤΟΠΙΚΗ

Εκπομπή για τις ΕΔ απο την ΕΡΤ - Τι συζητήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΡΤ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή.

Μετά την συνάντηση έγιναν οι εξής δηλώσεις:

Σαν σήμερα 15/6/1919

15/6/1919 - Τρία αεροσκάφη Breguet 14 της Στρατιωτικής Αεροπορίας (Αεροπορικό Απόσπασμα 533 Μοίρας), προερχόμενα από το αεροδρόμιο Λεμπέτ της Θεσσαλονίκης, προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Παραδείσου της Μ.Ασίας, πλησίον της Σμύρνη.

www.haf.gr

Τρίτη 15 Ιουνιου 2004 - Η τραγωδία στα Κελάρια Παρνασσου

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-4Ε που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, συνετρίβη το απόγευμα της Τρίτης 15 Ιουνίου του 2004 κοντά στα Κελάρια του Παρνασσού. Τη ζωή τους έχασαν και οι δύο χειριστές του, ο επισμηναγός Κωνσταντίνος Καραθάνος από το Αγρίνιο, 35 ετών και ο υποσμηναγός Εμμανουήλ Σεβαστάκης, 28 ετών, από τη Νίκαια.