Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και προστασία Ιπταμένων με τη χρήση κράνους

Αποτελεί κοινή πραγματικότητα το γεγονός πως κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις παρουσιάζονται σε όλα τα είδη των τραυματισμών από συγκρούσεις. Κάθε χρόνο αναφέρονται περίπου 500.000 περιστατικά μόνο στις ΗΠΑ. Περισσότεροι από 100.000 τραυματίες αποκτούν διαφόρου βαθμού ανικανότητα. Στη στρατιωτική πραγματικότητα 40% των θανατηφόρων περιστατικόν οφείλεται σε κακώσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ).

Άσκηση "ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2015"

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από 8 έως 12 Ιουνίου 2015 θα διεξαχθεί η άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 15» στην περιοχή του Αιγαίου, στην οποία θα συμμετέχει το σύνολο των μονάδων του ΠΝ, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Άσκηση "Houras 2015" (ΒΙΝΤΕΟ)Ο καιρός της εβδομάδας από τον Πασχάλη Κατσάρα

Φίλοι μου καλημέρα.

Ενδιαφέρουσα (...καιρικά)  η εβδομάδα που έρχεται, γιατί εμπεριέχει τόσο εναλλαγές, όσο και αξιόλογη καιρικότητα. Αρχής γενομένης λοιπόν από το ΣαββατοΚύριακο, ο καιρός θα είναι άστατος κατά τόπους και κατά διαστήματα, με αρκετή συννεφιά, ενώ δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές και οι μεμονωμένες καταιγίδες.

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

Το εντυπωσιακό βίντεο ορκωμοσίας της Γ' ΕΣΣΟ 2015

Επίσκεψη Διοικητή ΑΣΔΕΝ στο ΑΤΑ και στο ΕΚΑΕ

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, υποδέχθηκε τον Διοικητή Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ), Αντιστράτηγο Μενέλαο Μεϊμάρη, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ), στο πλαίσιο αλληλοενημέρωσης Μειζόνων Διοικήσεων.

Ορκωμοσία Γ' ΕΣΣΟ 2015

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, παρέστη στην ορκωμοσία των κληρωτών της Γ΄ ΕΣΣΟ 2015, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Τρίπολη.

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 5/6/2015


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤHΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-06-2015 / 1300 ΤΟΠΙΚΗ

ΕΣΠΕΘ: Θα επιτρέψει ο κ. ΥΠΕΘΑ να μειωθεί το εισόδημα των πιλότων του στα μαχητικά που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή;

Κατόπιν δημοσίευσης στο newsit της ελληνικής πρότασης προς τους δανειστές (έγγραφο των 47 σελίδων), οφείλουμε να επισημάνουμε ότι αν υιοθετηθεί το μέτρο της αύξησης κατά 30% και 50% της εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, τότε οι πιλότοι μας, οι βατραχάνθρωποι κλπ λόγω των επιδομάτων κινδύνου που λαμβάνουν, καθώς και ανώτατοι Αξκοί θα δουν το εισόδημα τους να μειώνεται.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 4/6/2015

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Άσκηση "Houras 2015"

Από την Παρασκευή 29 Μαΐου έως και την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Tanta, στην Αίγυπτο, η άσκηση "Houras 2015", με τη συμμετοχή δυνάμεων των Πολεμικών Αεροποριών Ελλάδας - Αιγύπτου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας 2015 των δύο χωρών.

Συνδρομή δύο CL-415 στη κατάσβεση πυρκαγιάς στη Μυτιλήνη

Στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής έκταση στη θέση Προφήτης Ηλίας πάνω από το Καγιάνι Λέσβου.

Σαν σήμερα η Ελληνική Αεροπορία (Ναυτική) θρήνησε τον πρώτο της νεκρό

5/6/1917 - Η Ελληνική Αεροπορία (Ναυτική) θρήνησε τον πρώτο της νεκρό σε επιχειρήσεις, κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Σημαιοφόρο Δημήτριο Αργυρόπουλο. Κατά την εκτέλεση αποστολής βομβαρδισμού - εμπρησμού των σιτοβολώνων στην πεδιάδα της Κεραμωτής στην Καβάλα, το αεροπλάνο Henry Farman HF 27 στο οποίο χειριστής ήταν ο Δημήτριος Αργυρόπουλος δέχθηκε επίθεση γερμανικού καταδιωκτικού (Fokker).

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Σχολή Ικάρων - Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ιπτάμενος Ιατρός Αεροπορικής Ιατρικής (Ι.Ι.Α.Ι.), όπως είναι γνωστός στην Ελλάδα, και Ιπτάμενος Ιατρός (Flight surgeon), όπως είναι γνωστός διεθνώς, είναι ειδικά εκπαιδευμένος στην Αεροδιαστημική ιατρική αξιωματικός ιατρός της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «HOURAS 2015»

Την Τετάρτη 03 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αίγυπτο, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, παρακολούθησε την τελική φάση της Άσκησης «Houras 2015», στην Αεροπορική Βάση Fayed.

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ (ΣΕΘΑ)

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των  σπουδαστών της 67ης Εκπαιδευτικής Σειράς από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), στην Αθήνα,

Τέλος εποχής για την 126 ΣΜ - Αναστολή λειτουργίας αλλά παραμένουν οι S-300!

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Τέλος εποχής για την 126 Σμηναρχία Μάχης, καθώς ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για την συρρίκνωση μιας εκ των ιστορικών Μονάδων των ΕΔ στην Κρήτη. Η 126 ΣΜ το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναστείλει τη λειτουργία της, ενώ θα περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των στελεχών που θα υπηρετούν στην αεροπορική βάση του Ηρακλείου.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 3/6/2015

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην Αίγυπτο

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, μετέβη αυθημερόν στην Αεροπορική Βάση Fayed, στην Αίγυπτο, όπου πραγματοποιείται η άσκηση "Houras 2015", με τη συμμετοχή δυνάμεων των Πολεμικών Αεροποριών Ελλάδας - Αιγύπτου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας 2015 των δύο χωρών, προκειμένου να παρακολουθήσει την κύρια φάση της άσκησης και την απενημέρωση αυτής.

Με F-16 της 115 ΠΜ πέταξε στην «Air Base Tanta» της Αιγύπτου o Α/ΓΕΑ !

Ζεύγος Μαχητικών  F-16 και χωρίς συνοδεία όλης της πολεμικής Αεροπορίας όπως κάνουν κάποιοι άλλοι στην γειτονιά μας ,πέταξε ο Α/ΓΕΑ Χρήστος Βαίτσης απο την 115 ΠΜ στην «Air Base  Tanta» της Αιγύπτου !

Ο Α/ΓΕΑ  πραγματοποίησε την πτήση στην Αίγυπτο και  σύμφωνα με πληροφορίες  θα λάβει μέρος  την κοινή άσκηση Αιγύπτου- Ελλάδας «Houras 2015» !

Δείτε περισσότερα

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 2/6/2015

Την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ στο 251 ΓΝΑ

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΑΝΥΕΘΑ), Κώστας Ήσυχος, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Υποπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Αθανασίου, επισκέφθηκε το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251ΓΝΑ), όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Ταξίαρχος (ΥΙ) Δημήτριος Χατζηγεωργίου.


Κατάσταση Υποψηφίων Διαγωνισμού Επιλογής ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ ΠΑ Ακαδημαϊκού Έτους 2015-2016 με Ελλιπή Δικαιολογητικά

Η Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών των υποψηφίων διαγωνισμού θέματος από τις αρμόδιες προς τούτο επιτροπές, ανακοινώνει με αλφαβητική σειρά κατάσταση υποψηφίων, τα δικαιολογητικά των οποίων παρουσιάζουν ελλείψεις ή τυπικές παραλείψεις.

To Πολωνικό MIG-29 Demo Team στο AFW 2015 (ΒΙΝΤΕΟ)

Όσοι το απόλαυσαν πέρυσι στο Athens Flying Week λαχταρούσαν να το ξαναδούν, όσοι πάλι δεν είχαν την τύχη, παρακαλούσαν να έρθει και φέτος. Το ‪#‎MiG‬-29 Demo Team της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα μας συναρπάσει και το 2015 με τους ελιγμούς και τη μοναδική του αιώρηση, αφήνοντας τη μυρωδιά των καυσίμων του στην ατμόσφαιρα της Αεροπορικής Βάσης Τατοΐου.


photo of the day


Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 3/6/2015


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤHΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 03-06-2015 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

Αναφορικά με το υφιστάμενο καθεστώς φοίτησης Αξιωματικών σε Σχολές των ΕΔ (ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ)


Δυο CL-215 εχθές στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάμο

Στάχτη έγιναν περίπου 290 στρέμματα, δασικής και 10 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης, στη Σάμο, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Τρίτη στις 11:00 το πρωί στην περιοχή Τσίγκη πάνω από τον Άγιο Νικόλαο στο Ποτάμι Καρλοβάσου.

Έργο στο πρόγραμμα του C-130J Super Hercules για την ΕΑΒ

Στην υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία Lockheed Martin για τη συνέχιση του προγράμματος συμπαραγωγής του αεροσκάφους C-130J Super Hercules προχώρησε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ Α.Ε.). Στο πλαίσιο αυτής, η ΕΑΒ θα συνεχίσει την κατασκευή και συναρμολόγηση δομικών τμημάτων του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους μέχρι το 2019.

Δείτε περισσότερα

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση Αποστολής Βεβαιώσεων για Φορολογική Χρήση από το ΜΤΑ

Από το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας ανακοινώνεται ότι, κατά το αμέσως προσεχές διάστημα των πρώτων ημερών του μηνός Ιουνίου, οι μερισματούχοι του Ταμείου που κατέβαλαν, κατά περίπτωση, εφάπαξ εισφορές για Τρίμηνη Διαφορά Προαγωγής, Διαφορά Γάμου και Αναγνώριση Χρόνου Υπηρεσίας, προκειμένου να γίνει έναρξη καταβολής του μερίσματός τους, θα λάβουν από το Μ.Τ.Α. σχετικές Βεβαιώσεις για Φορολογική Χρήση.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 1/6/2015

Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Παράδοση - Παραλαβή Διοίκησης της 133ΣΜ

Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε στην 133 Σμηναρχία Μάχης/Αεροπορική Βάση Καστελίου, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της 133ΣΜ, από τον Σμήναρχο (Ι) Κωνσταντίνο Άγγο στον Σμήναρχο (Ι) Παναγιώτη Δημόπουλο.

Παράδοση - Παραλαβή Διοίκησης της 206ΠΑΥ

Την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε στη 206 Πτέρυγα Αεροπορικών Υποδομών (206ΠΑΥ), παρουσία του Επιτελάρχη της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Μ) Γεώργιου Αλεξανδρή, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της 206ΠΑΥ, από τον Σμήναρχο (Μ) Ιωάννη Γώγο στον Σμήναρχο (Μ) Γεώργιο Μπελδέκο.

Εκδήλωση Μνήμης Πεσόντων Αεροπόρων 1940-41 (RAFA)

Την Κυριακή 31 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων 1940-41, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης της Royal Air Forces Association (RAFA).

(ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ) 40 χρόνια από την ίδρυση του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής και του Σχολείου Όπλων και Τακτικής

Αναφορά στα 40 χρόνια από την ίδρυση του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής και του Σχολείου Όπλων και Τακτικής με τη συνεισφορά του όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τις φιλοδοξίες του για το μέλλον.

Το ρεπορτάζ μας από την Άσκηση Ηνίοχος 2015, που χτίζει πάνω στις βάσεις της περυσινής, αλλά κάνει και το πρώτο βήμα για τον στόχο μελλοντικής πολυεθνικής διοργάνωσης με τη συμμετοχή της Ισραηλινής Αεροπορίας.

Δείτε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, ολοκληρώθηκε το Διεθνές Σχολείο Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης (ΔΙΣΕΣ), που διεξήχθη για πρώτη φορά, στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), στη Θεσσαλονίκη.

ΑΣΚΗΣΗ «GORDIAN KNOT 2015»

Από 2 έως 12 Ιουνίου 2015, θα εκτελεστεί η άσκηση «GORDIAN KNOT 2015» του Στρατηγείου NRDC-GR, στην περιοχή της Ασσήρου Θεσσαλονίκης.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΗΕ

Την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε η επέτειος εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στην έδρα του Οργανισμού στη Ν. Υόρκη.

Ένα από τα πιο "άγνωστα" αεροσκάφη της ΠΑ

Το "045" θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως το πρώτο εκσυγχρονισμένο F-16, είναι το πρώτο Block 50 του εξοπλιστικού προγράμματος Peace Xenia II, που παραδόθηκε το 1997. Σε πρώτη φάση χρησιμοποιήθηκε σαν "testbed" για την πιστοποίηση όπλων και για τις δοκιμές του συστήματος αυτοπροστασίας Aspis Ι.

Δείτε περισσότερα

Mε τους «Κουζουλούς της 115 ΠΜ» ο ΥΕΘΑ Καμμένος!

Απο την 115 Πτέρυγα Μάχης ξεκίνησε την επίσκεψή του σε μονάδες των Χανίων, ο Υπ.Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος την Τετάρτη θα παραστεί στον εορτασμό της 74ης επετείου απο το Ολοκαύτωμα της Καντάνου.

Δείτε περισσότερα

Στο Πεδίο Βολής της Κρήτης ο ΥΕΘΑ Καμμένος (φώτο)…Συνοδευόμενος & απο τον Α/ΓΕΑ!

Την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 επισκέφθηκε το Πεδίο Βολής Κρήτης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Δείτε περισσότερα

Πρόσω ολοταχώς ο εκσυχρονισμός των P-3B Orion

Επιβεβαιώνει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πως προχωρά κανονικά με γοργούς ρυθμούς το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας P-3B Orion.

Τα δύο κύρια σημεία της ομιλίας του ήταν η επιχειρηματολογία υπερ του εκσυγχρονισμού των Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας P-3B Orion και η κατάρριψη του μύθου πως η Airbus μας πρόσφερε οικονομικότερα ΑΦΝΣ. Μάλιστα απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση ανέφερε τα κάτωθι:

Δείτε περισσότερα

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 2/6/2015


ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 02-06-2015
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ - ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΑΝΕΜΟΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΑΘΜΙΑΙΑ 6 ΜΕ 7 ΜΠΟΦΟΡ.

photo of the day


Με μαχητικό ο Α/ΓΕΑ στην Αίγυπτο

Παλιά μου τέχνη κόσκινο ή μια κίνηση με τεράστια  Στρατηγική Σημασία ,όπως και το δεί κανείς όλα παίζουν στο γήπεδο !

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαίτσης  θα πετάξει με μαχητικό  αύριο στην αεροπορική βάση της Αιγύπτου …Σε μια τεράστια Στρατηγικής σημασίας κοινή Αεροπορική Άσκηση της Αιγύπτου και της Ελλάδος !

Δείτε περισσότερα

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

Είχε κίνηση σήμερα πάλι το Αιγαίο

Σε τέσσερις αερομαχίες κατέληξαν και οι τέσσερις παραβιάσεις  των τουρκικών μαχητικών του Εθνικού Εναέριου Χώρου σήμερα και αυτό είναι ένα ποσοστό (100% των παραβιάσεων να καταλήγει σε εμπλοκές) που συμβαίνει για πρώτη φορά.

photo of the day

Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Ξεκινούν εγγραφές για τα μεταπτυχιακά ΕΔ-ΣΑ και πολίτες

Εγγραφές ξεκινά το Μεταπτυχιακό Τμήμα που έχουν ιδρύσει η Σχολή Ευελπίδων με το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης – ένα πρόγραμμα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας- και όχι μόνο.

Δείτε περισσότερα

ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, ολοκληρώθηκε το Διακλαδικό Σχολείο Αντιπληροφοριών, το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά σε πιλοτική εφαρμογή, με μέριμνα του αντίστοιχου Κλάδου του ΓΕΕΘΑ και διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Διακλαδικής Σχολής Πληροφοριών (ΔΙΣΧΠΛΗ) στο στρατόπεδο «ΖΟΡΜΠΑ», στο Γουδί.

Δείτε περισσότερα