Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 29/5/2015


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-05-2015 / 1300 ΤΟΠΙΚΗ

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 28/5/2015

Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τελετή Αποφοίτησης των Σπουδαστών της 1ης/15 ΕΣ Αξιωματικών του ΣΗΠ

Την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε, στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), η τελετή αποφοίτησης των Σπουδαστών της 1ης/15 Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) Αξιωματικών του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΣΗΠ).

Σεμινάριο Επίβλεψης Πτήσεων

Από τη Δευτέρα 25 έως και την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, το σεμινάριο Επίβλεψης Πτήσεων.

Σκοπός του εν λόγω σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση επί θεμάτων ειδικού ενδιαφέροντος των Αξιωματικών που αναλαμβάνουν θέσεις Διοικητών Μοιρών και Αξιωματικών Επιχειρήσεων, ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στα καθήκοντά τους.

Σε εξέλιξη η στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου "Houras 2015"

Συνεκπαίδευση δυνάμεων των Πολεμικών Αεροποριών Ελλάδας-Αιγύπτου βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα στην αεροπορική βάση Τάντα, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών για το 2015.

Υπερπτήσεις από την τούρκικη αεροπορία

Σε νέα επιθετική ενέργεια προχώρησε η τουρκική Αεροπορία σήμερα με υπέρπτηση Εθνικού εδάφους από μικτό σχηματισμό αεροσκαφών F-16 και F-4E Terminator.

 Πιο συγκεκριμένα σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 2 F-16 και 4 F-4,, εισήλθε στις 14:32 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου. Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε, πραγματοποίησε υπερπτήσεις ως ακολούθως:

Δείτε περισσότερα

Τρόπος Εκλογής Μελών ΔΣ/ΕΑΑΑ-Έντονη αντίδραση ΣΑΣ-ΣΑΣΥΔΑ-ΣΑΙΡ-ΠΑΣΟΙΠΑ (ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)


Επιβολή Συμπληρωματικών Κρατήσεων σε Μερισματούχους του ΜΤΑ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Επιβολή Συμπληρωματικών Κρατήσεων σε Μερισματούχους του ΜΤΑ, λόγω Αύξησης των Βασικών Μισθών των Στρατιωτικών αναδρομικά από 01-08-2012. Κάντε κλικ στην παρακάτω φωτό για μεγένθυση:

ο ΣΑΣΥΔΑ στον Διοικητή ΔΑΕ

Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, αντιπροσωπεία του  ΣΑΣΥΔΑ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γεώρ. Ρούσσο και το Γεν.Γραμματέα κ. Ηλ. Ντούβλη, επισκέφθηκε το Δκτη ΔΑΕ, Απτχο (Ι) Ιωάν. Μανωλάκο.
Στη συνάντηση που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η τριετής φοίτηση στη ΣΥΔ το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2015-16, καθώς και η επιχειρούμενη αναβάθμιση των ΑΣΣΥ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε περισσότερα

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Συμμετοχή της Μπάντας της ΠΑ στο 55ο Διεθνές Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών Μπαντών "Doudou Tattoo"

Από την Παρασκευή 29 Μαΐου έως και την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015, η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας θα συμμετάσχει στο 55ο Διεθνές Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών Μπαντών "Doudou Tattoo", στη Mons του Βελγίου.

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στη ΣΕΘΑ

Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των σπουδαστών της 67ης Εκπαιδευτικής Σειράς, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, επισκέφθηκε τη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Σχολής, Αντιστράτηγος Δημήτριος Θωμαΐδης.

Αγώνες Πρωταθλήματος Σκάκι ΕΔ - ΣΑ Έτους 2015

Από τη Δευτέρα 25 έως την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Σχολής Ικάρων, οι αγώνες πρωταθλήματος Σκάκι των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) έτους 2015.

Συνεκπαίδευση της 31ης ΜΕΕΔ με την 173η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία των ΗΠΑ

Από τη Δευτέρα 18 έως την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας - Διάσωσης (ΜΕΕΔ), της 2ας Μοίρας Αλεξιπτωτιστών και της 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των ΗΠΑ, η οποία εδρεύει στην Ιταλία.

Επίσκεψη Ακολούθων Άμυνας στην 112ΠΜ

Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης(ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, επίσκεψη των Ακολούθων Άμυνας (ΑΚΑΜ) της Αυστραλίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Βουλγαρίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Ιταλίας, του Καμερούν, της Λιβύης, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Ρωσίας, της Σερβίας και της Τουρκίας, στην Ελλάδα, όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Φώτιος Τζάλλας.

Τελετή Αποφοίτησης των Σπουδαστών της 1ης/15 Εκπαιδευτικής Σειράς του ΣΠΑ

Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Πρόληψης Ατυχημάτων (ΣΠΑ) στην Αγγλική Γλώσσα, της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ/ΠΑ) για το έτος 2015.

Εκδήλωση στη Σχολή Ικάρων για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου υπό την πολιτική εποπτεία του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα (Κείμενα-βίντεο)

Υπό την πολιτική εποπτεία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Τόσκα  και παρόντος του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Κώστα Ησυχου,  πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Μαΐου, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων, Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
                     

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Δέκα Τούρκικα μαχητικά στον αέρα και σκληρές εμπλοκές με Ελληνικά F-16 Νότια της Ρόδου !

Δέκα Τούρκικα μαχητικά  έξι F-16 και 4 F-4 βγήκαν σε δύο σχηματισμούς σήμερα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο …Απο τα έξι F-16  τα δύο ήταν  Οπλισμένα !
Ελληνικά μαχητικά F-16 που περιπολούσαν στην Περιοχή και βρέθηκαν στην ακτίνα  δράσης  αναχαίτισαν τα Τούρκικα Πολεμικά !

Δείτε περισσότερα

Τι είπε ο Ήσυχος για απόφαση ΣτΕ-Ηλικιακά Κριτήρια Αποστράτων-ΜΤΑ στην συνάντησή του με ΕΑΑΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στα πλαίσια της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κώστα Ήσυχου στη Λάρισα, ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας, Σγος ε.α. Κ. Λιούτας και... το μέλος του ΔΣ Επγος ε.α. Θ. Τασούλης συναντήθηκαν μαζί του προκειμένου να του θέσουν θέματα ενδιαφέροντος των μελών.

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα 27/5

27/5/1922 - Έξι αεροσκάφη De Havilland D.H. 9 της Ναυτικής Αεροπορίας, κατόπιν εχθρικής ενέργειας, απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο του Αφιόν Καραχισάρ σε σχηματισμό "νήσσης" και βομβάρισαν επί τριάντα λεπτά με άριστα αποτελέσματα τουρκική μεραρχία νοτίως του Μπαγιάτ. Ταυτόχρονα ρίφθηκαν πινακίδες από λευκοσίδηρο πάνω στις οποίες είχε γραφτεί τουρκικά και το εξής "...Εις αντίποινα σας βομβαρδίζομε σήμερον..."

2ο Τρόπαιο Μάχης της Κρήτης

Από την Παρασκευή 22 έως και την Κυριακή 24 Μαΐου 2015, διεξήχθη επετειακή πορεία με την επωνυμία "2ο Τρόπαιο Μάχης της Κρήτης", την οποία διοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Μάχης της Κρήτης.

Επίσκεψη Aντιπροσωπείας Αξιωματικών της ΠΑ των ΗΑΕ στην 114ΠΜ

Την Τρίτη 26 Μαΐου 2015, αντιπροσωπεία Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) επισκέφθηκαν την 114 Πτέρυγα Μάχης (114ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Τανάγρας, όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Γκανάς.

Άσκηση "Houras 2015"

Από την Παρασκευή 29 Μαΐου έως και την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, πρόκειται να πραγματοποιηθεί, στην Αίγυπτο, η άσκηση "Houras 2015", με τη συμμετοχή δυνάμεων των Πολεμικών Αεροποριών Ελλάδας - Αιγύπτου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας 2015 των δύο χωρών.

Ηλιάκια 2015 - Ολόκληρη η εκδήλωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Μας απειλεί ο με θερμό επεισόδειο ο Τσαβούσογλου λόγο του ότι τους εγκλοβιζουμε


Απειλητικό υπαινιγμό κατά της Ελλάδας έκανε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου, δημιουργώντας κλίμα για θερμό αεροπορικό επεισόδιο κατά την διαδικασία αναχαίτισης/αναγνώρισης των τουρκικών F-16 που κάνουν παραβάσεις και παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου (ΕΑΧ) στο Αιγαίο.

Δείτε περισσότερα

Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας σε ρόλο τερματοφύλακα

Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας σε ρόλο τερματοφύλακα. Σε έναν νέο ρόλο δοκίμασε τις δυνάμεις του ο Α/ΤΑ, και σίγουρα τον πέτυχε με τον καλύτερο τρόπο. Κατέβασε στόρια που λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο.

Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας Ενόπλων Δυνάμεων-Σωμάτων Ασφαλείας και ερασιτεχνών-παλαίμαχων Λάρισας

 Με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχου, διεξήχθη φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου, μεταξύ της Εθνικής Ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και της μικτής ομάδας Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών του Νομού Λάρισας, ενισχυμένη και από παλαίμαχους παίκτες της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας (ΑΕΛ).

Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Κωνσταντίνος Ηλιάκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Τρίτη 26 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στη μνήμη του Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη, πραγματοποιήθηκε στη νήσο Κάρπαθο τελετή η οποία περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, ομιλίες από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Ηλία Λάμπρο και τον κ. Φίλιππο Ηλιάκη καθώς και επίδειξη αεροσκάφους της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς".

AΘΑΝΑΤΟΣ! Συγκίνηση στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Ήρωα Σμηναγό Ηλιάκη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, παρέστη στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στην Κάρπαθο, για τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από τον ηρωικό θάνατο του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη ο οποίος έχασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την πατρίδα.

Δείτε περισσότερα

Π. Καμμένος: Τιμήσαμε ένα σύγχρονο ΉΡΩΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Κώστας Ήσυχος στην 110 ΠΜ

Επίσκεψη στην 110 ΠΜ και ποιο συγκεκριμένα στην 337 Μ  πραγματοποίησε σήμερα πέμπτη ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος, εκεί συνάντησε το προσωπικό τον δυο μοιρών (337 Μ - 348 ΜΤΑ), ενημερώθηκε για το επιχειρησιακό έργο της μοίρας,  καθώς και για τις ικανότητες του F-16 Block 52.

Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου στο ΑΤΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο ΑΤΑ πραγματοποίησε σήμερα πέμπτη ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος. Ο ΑΝΥΕΘΑ ενημερώθηκε για τις αρμοδιότητες και για το έργο του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας από τον Α/ΤΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου. Ο κύριος Ήσυχος μίλησε στα στελέχη του ΑΤΑ λέγοντας ότι αναγνωρίζει τις δύσκολες ώρες που διανύουν οι ένοπλες δυνάμεις και ότι η κυβέρνηση πρέπει να δείξει περισσότερη προσοχή.

Αρχίζει σταδιακά η εφαρμογή νέας βιώσιμης δομής ΕΔ;

Σε εξέλιξη βρίσκεται μελέτη για την αναδιάρθρωση όλης της δομής των Ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Τόσκας, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται παράλληλα «η μετεξέλιξη ορισμένων στρατοπέδων εκπαίδευσης, για τα οποία υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ως προς την αναγκαιότητα τους».

Δείτε περισσότερα

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Οι Τούρκοι διαμαρτύρονται γιατί τους είχαμε εγκλωβίσει για 3 λεπτά και 30΄΄!

Δεν σταματάνε να εκπλήσσουν οι Τούρκοι καθώς και παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο αλλά και διαμαρτύρονται γιατί τους αναχαιτίζουμε.

Η προκλητικότητα τους χτυπάει κόκκινο.Το φοβερότερο είναι ότι παραδέχονται την ανικανότητά τους ή μάλλον την ικανότητα των δικών μας πιλότων.

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην ΑΔΙΣΠΟ

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των σπουδαστών της 12ης Εκπαιδευτικής Σειράς, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, επισκέφθηκε την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), στη Θεσσαλονίκη, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Σχολής, Υποστράτηγος Νικόλαος Ράμμος.

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου υπό την πολιτική εποπτεία του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα

Υπό την πολιτική εποπτεία του Υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Τόσκα, θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη 27 Μαΐου, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων, Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, των 350.000 τουλάχιστον μαρτυρικών θυμάτων,  η οποία συντελέστηκε κατά το χρονικό διάστημα 1914-1922.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 24/5/2015

Την Κυριακή 24 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Εορτασμός του Ιερού Ναού Αναλήψεως - Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του ΚΕΑ

Την Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015, παρουσία του Επιτελάρχη της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτεράρχου (Μ) Γεωργίου Αλεξανδρή, τελέστηκε, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως - Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών (ΚΕΑ), Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Λειτάνευση των Ιερών Εικόνων.

Δείτε φωτογραφίες

Επίσκεψη Αρχηγού ΤΑ στην 350 ΠΚΒ

Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την 350 Πτέρυγα Κατευθυνομένων Βλημάτων/Αεροπορική Βάση Σέδες, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Στέφανος Κομιανός.

Επίσκεψη Αρχηγού ΤΑ στην ΑΔΙΣΠΟ

Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (TA), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), στη Θεσσαλονίκη, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Σχολής, Υποστράτηγος Νικόλαος Ράμμος.

Ο Αρχηγός ΤΑ πραγματοποίησε ομιλία και συζήτησε με τους σπουδαστές της Σχολής.

Δείτε φωτογραφίες

13ο Συμπόσιο Εντατικής Ιατρικής των ΕΔ στο 251ΓΝΑ

Την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε, στο αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), το 13ο Συμπόσιο Εντατικής Ιατρικής των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας, της Εταιρείας Αναισθησιολογικής και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδας, της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

UAV Phaethon G

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πτητικές δοκιμές του νέου ελληνικού τακτικού UAV Phaethon G της εταιρείας BSK Defence. Το αερόχημα πραγματοποίησε δεκάδες πτητικές δοκιμές καθόλη την διάρκεια του Χειμώνα υπό δυσμενείς συνθήκες με το πρόγραμμα δοκιμών να ολοκληρώνεται στις αρχές Μαΐου.

Δείτε περισσότερα

Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας Ενόπλων Δυνάμεων-Σωμάτων Ασφαλείας και ερασιτεχνών-παλαίμαχων Λάρισας

Με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχου, διεξάγεται φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου, μεταξύ της Εθνικής Ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και της μικτής ομάδας Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών του Νομού Λάρισας, ενισχυμένη και από παλαίμαχους παίκτες της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας (ΑΕΛ).

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 25/5/2015


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25-05-2015 / 1300 ΤΟΠΙΚΗ

Καταρρίψεις, αναχαιτίσεις, απώλειες. Ο ακήρυχτος πόλεμος πάνω από το Αιγαίο και τα άγνωστα περιστατικά

Με αφορμή την προσφυγή της κόρης Τούρκου πιλότου κατά του ελληνικού δημοσίου για υποτιθέμενη κατάρριψη του αεροσκάφους του πατέρα της πάνω από το Αιγαίο και τον συνεπακόλουθο θάνατό του επιχειρούμε μια συνοπτική περιγραφή ενός πραγματικά "ακήρυκτου πολέμου" που διεξάγεται πάνω από το Αιγαίο από το 1964 και μετά, ημερομηνία που για πρώτη φορά η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε την Κύπρο.

Δείτε περισσότερα

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με την Πρέσβη του Ισραήλ Irin Ben-Abba Vitale

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με την πρέσβη του Ισραήλ Irin Ben-Abba Vitale, η οποία του απηύθυνε επίσημη πρόσκληση του Ισραηλινού ομολόγου του, όπως επισκεφθεί το Ισραήλ από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου 2015.

Η συγκλονιστική αεροπορική τραγωδία με τη συντριβή του C130 στο όρος Όθρυς το 1991. Έψαχναν τα συντρίμμια για 4 ολόκληρες ημέρες. Δεν σώθηκε κανείς από τους 63 επιβαίνοντες (βίντεο)...

Στις 5 Φεβρουαρίου του 1991 το C130 με αριθμό 748 της ΠΑ, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης, μέσω Αγχιάλου, όπου θα έκανε στάση για να παραλάβει κι άλλα άτομα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 58 σμηνίτες και 5 μέλη του πληρώματος....

Δείτε περισσότερα

Επείγουσα προσγείωση Τουρκικού IL 76 στo Αεροδρόμιο της Πάφου!

Πάφος: Σε πλήρη επιφυλακή τέθηκαν το απόγευμα οι Αρχές του Διεθνούς Αεροδρομίου Πάφου, όταν λήφθηκε μήνυμα πως πιλότος φορτηγού αεροπλάνου -που κατευθυνόταν από στρατιωτικό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης σε αεροδρόμιο της Λιβύης, ζήτησε άδεια για επείγουσα προσγείωση.Όπως ανέφερε ο πιλότος, το αεροσκάφος παρουσίασε πρόβλημα σε μία μηχανή του, ενώ πετούσε στον εναέριο χώρο της Κύπρου και σε απόσταση περίπου 15 λεπτών δυτικά της Πάφου.

Δείτε περισσότερα

Οι μεγάλες αλήθειες πρέπει να λέγονται να ακούγονται και να διαβάζονται - Κείμενο του Θέμη Βρανά

Κορέα, Κ-16, 49-2622 ΠΟΣΕΙΔΩΝ 11/1952 (Αρχείο Major USAF ret. John Mouzak).
Οι μεγάλες αλήθειες πρέπει να λέγονται, να ακούγονται και να διαβάζονται ,αν θέλουμε να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Σε ότι αφορά την πλούσια αεροπορική ιστορία που έχουμε σαν έθνος, έχουμε αφήσει πάρα πολλά πίσω μας χωρίς καν να γυρίσουμε και να τα ρίξουμε μια ματιά.

Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος σε ΑΤΑ και ΕΚΑΕ

Στις 26 Μαΐου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 08:30, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κος Κωνσταντίνος Ήσυχος, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην έδρα της 1ης Στρατιάς (Στρατόπεδο «ΝΙΚ.ΠΛΑΣΤΗΡΑ») προκειμένου να ενημερωθεί για την αποστολή,το έργο και τις επιχειρησιακές δραστηριότητες της 1ης Στρατιάς και του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ).

Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

Ο πρωθυπουργός... πιλότος (ΦΩΤΟ)

Ιδιαίτερα χάρηκε το ταξίδι του με το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας από την Αθήνα στη Ρίγα για τη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που... εξασφάλισε το «Secret», ζήτησε να βρεθεί στο πιλοτήριο προκειμένου να ξεναγηθεί στο κόκπιτ και να παρακολουθήσει από εκεί την πτήση. Η απόφαση να ταξιδέψει ο πρωθυπουργός με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος ελήφθη επειδή τα δύο Embraer και το Gulfstream είναι καθηλωμένα, καθώς βρίσκονται σε διαδικασία συντήρησης.

Δείτε περισσότερα