Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 11/4/2015


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-04-2015 / 1300 ΤΟΠΙΚΗ

Ενοχλούνται οι μεσάζοντες για τα Orion

Το κρίσιμο ερώτημα είναι ένα: «Θέλουμε Άμυνα;». Και αν ναι, είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε για αυτή; Αν πραγματικά θέλουμε Άμυνα, τότε... είναι απαραίτητη και αυτονόητη η εξεύρεση πόρων, ακόμα και σε περιόδους οικονομικά δύσκολες, για τη θωράκιση της χώρας. Αφορμή για αυτές τις σκέψεις στάθηκε ένα θέμα που ξαναβγήκε στο φως της δημοσιότητας αυτή την εβδομάδα, έπειτα από δημοσίευμα μεγάλης κυριακάτικης εφημερίδας, ότι η κυβέρνηση υπέγραφε το πρόγραμμα αναβαθμίσεως πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Ρ-3Β Orion του Πολεμικού Ναυτικού, με κόστος 500 εκατ. δολάρια, και μάλιστα με απευθείας ανάθεση.

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα 11/4/2015

11/4/1915 - Εντάχθηκε για πρώτη φορά επίσημα στη σύνθεση του Στόλου ο αεροπορικός στολίσκος, ενώ δημιουργήθηκε Αεροπορικό Τμήμα στο Υπουργείο Ναυτικών.

Επίσκεψη ΥΕΘΑ σε 7η ΜΣΕΠ, 22η ΜΚΒ και 135ΣΜ

Τη Μεγάλη Παρασκευή 10 Απριλίου 2015, με την ευκαιρία των Άγιων ημερών του Πάσχα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, επισκέφθηκε το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251ΓΝΑ), όπου τον υποδέχθηκε ο Υποδιοικητής, Ταξίαρχος (ΥΙ) Αντώνιος Κοτσιράκης.

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σκύρο – Ρίψη στεφάνου στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ευστρατίου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης επισκέφθηκαν μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σκύρο όπου ευχήθηκαν στο στρατιωτικό προσωπικό για την εορτή του Πάσχα. Συναντήθηκαν επίσης με τον δήμαρχο Σκύρου Μίλτο Χατζηγιαννάκη.

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 10/4/2015ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-04-2015 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

Την 130 Σμηναρχία Μάχης στη Λήμνο επισκέφθηκε ο Π.Παυλόπουλος - Aπηύθυνε χαιρετισμό και αντάλλαξε ευχές

Την 130 Σμηναρχία Μάχης (130ΣΜ), στη Λήμνο, επισκέφθηκε χθες, Μεγάλη Πέμπτη, στο πλαίσιο των ημερών του Πάσχα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο,


Σαν σήμερα 10/4/1961

10/4/1961 - Το Αεροπορικό Απόσπασμα KONGO, το οποίο εστάλη το Μάρτιο με σκοπό την ενίσχυση του έργου των στρατιωτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο KONGO, πραγματοποίησε 110 αποστολές, μεταφέροντας φορτίο 126184 lbs και 677 επιβάτες.

www.haf.gr

Ο ΥΕΘΑ τίμησε τη μνήμη του ήρωα πιλότου Νικόλαου Σιαλμά

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος τίμησε  τη μνήμη του ήρωα πιλότου Νικόλαου Σιαλμά που έπεσε στον Άι Στράτη προασπιζόμενος την Εθνική Κυριαρχία μας.

Ο Καμμένος πέταξε πάνω απο το μνημείο του Νίκου Σιαλμά για να ρίξει ένα στεφάνι.

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Ερώτηση για αποκατάσταση αποδοχών Στελεχών ΕΔ-ΣΑ (ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ)

Έξι βουλευτές της ΝΔ, κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ζητώντας να μάθουν πότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μισθολογική αποκατάσταση των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ. Ζητούν μάλιστα διευκρινίσεις για το έγγραφο της διεύθυνσης Εισοδηματικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο «τυχόν περαιτέρω αύξηση των αποδοχών και συντάξεων των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο το δημοσιονομικό προγραμματισμό της χώρας».

Δείτε περισσότερα

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 9/4/201ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 09-04-2015 / 1300 ΤΟΠΙΚΗ

Defenceline.gr : Επίσκεψη Κυπριακής Αντιπροσωπείας στο Αεροπλανοφόρο USS Roosevelt (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 αντιπροσωπεία από το ΥΠΑΜ και το ΓΕΕΦ συνοδευόμενη από την επιτετραμμένη και τον Ακόλουθο Άμυνας της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο, επισκέφθηκε τη Ναυτική Βάση Sigonella στην Ιταλία και το αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt.

Δείτε περισσότερα

Κλοπή Καυσίμου από το Σύστημα Αγωγού Καυσίμων

Εικόνα αρχείου
Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ), μετά τη διαπίστωση απώλειας καυσίμου από το σύστημα αγωγού καυσίμων, προχώρησε στη διερεύνηση της υπόθεσης από τα αρμόδια όργανά της.

Πρόγραμμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πειραιώς

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 8/4/2015

Την Τετάρτη 8 Απριλίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Επίσκεψη Αρχηγού ΤΑ στην 130ΣΜ

Τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 2015, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (Α/ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την 130 Σμηναρχία Μάχης (130ΣΜ), στη Λήμνο, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Παπαβασιλείου.

Υπόθεση ζωής - Αφιέρωμα στην Πολεμική Αεροπορία (ΒΙΝΤΕΟ Β΄ Μέρος)

Τι άκουσε εκτός από "καλή Ανάσταση" στην Τανάγρα ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε την 114 Πτέρυγα Μάχης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΕΘΑ Γιάννη Ταφύλλη και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση. Επόμενη επίσκεψη ο Στόλος. Όλα αυτά επισήμως εντάσσονται στην παραδοσιακή ανταλλαγή ευχών ενόψει του Πάσχα. ΄Αλλες χρονιές αυτές οι επισκέψεις ήταν πράγματι εθιμοτυπικές και είχαν και χαρακτήρα εορταστικό. Όχι φέτος.

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα 9/4

9/4/1932 - Πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο η Διεθνής Αεροπορική Έκθεση Αθηνών. Έλαβαν μέρος, εκτός από την Ελλάδα, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Τσεχοσλοβακία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Πολωνία. Σκοπός της έκθεσης ήταν η γνωριμία του ελληνικού κοινού με το αεροπλάνο και η εξάπλωση της Αεροπορικής Ιδέας.

www.haf.gr

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Πρέσβη της Ρουμανίας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ρουμανίας στην Ελλάδα Lucian Fatu. Συζήτησαν θέματα ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής και δυνατότητας κοινής συνεργασίας στην αμυντική βιομηχανία.

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Πρέσβη της Ιταλίας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα Κλαούντιο Γκλέντζερ, συζήτησαν θέματα ενίσχυσης της συνεργασίας στον στρατιωτικό και αμυντικό τομέα  ανάμεσα στις δυο χώρες καθώς και θέματα που αφορούν τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ ενόψει των εξελίξεων στη Βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Τουρκικά μαχητικά επάνω από ελληνικό έδαφος την ώρα που ο Α.Τσίπρας περνούσε την πύλη του Κρεμλίνου

Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας περνούσε την πύλη του Κρεμλίνου και συναντιόταν με τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν, σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 14:44 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ ν. Λήμνου και ν. Λέσβου και πέταξε επάνω απ΄πο ελληνικά νησιά, καταδιωκόμενος από ελληνικά μαχζητικά

Δείτε περισσότερα 

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ στην 114ΠΜ

Τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 2015, στο πλαίσιο των Άγιων ημερών του Πάσχα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, συνόδευσε τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ), κ. Νίκο Τόσκα και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Γιάννη Ταφύλλη, στην 114 Πτέρυγα Μάχης (114ΠΜ), στην Τανάγρα, όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Ταξίαρχος (Ι) Αθανάσιος Σαββόπουλος.

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Πρέσβη της Αιγύπτου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον πρέσβη της Αιγύπτου στην Ελλάδα Ahmet El Bidewy. Συζήτησαν θέματα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας και θέματα της ευρύτερης περιοχής.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθεί την Αίγυπτο στις 20 Απριλίου 2015 όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογο του.

1η Ημερίδα Ψυχο-Ογκολογίας στο 251ΓΝΑ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), η 1η Ημερίδα Ψυχο-Ογκολογίας με θέμα "Ο Ρόλος του Ψυχολογικού Παράγοντα στην Καρκινική Διεργασία".

Τελετή Αποφοίτησης του 1ου Τμήματος της 6ης Σειράς Εκπαιδευομένων της Ιταλικής Αεροπορίας στην 364 ΜΕΑ

Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην 364 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος (364ΜΕΑ), στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στην Καλαμάτα, η τελετή αποφοίτησης του 1ου τμήματος της 6ης Σειράς εκπαιδευομένων της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ). Οι έξι εκπαιδευόμενοι Υποσμηναγοί ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση του Βασικού Σταδίου.

Τουρκική χολή για την "επιστροφή" των P-3 Orion στο Αιγαίο

Ποιοι ενοχλήθηκαν περισσότερο από την απόφαση της Ελλάδας να επανεργοποιήσει τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion. Οι Τούρκοι οι οποίοι άρχισαν να αντιδρούν με “φαρμακερά” δημοσιεύματα. Δεν είναι καθόλου περίεργο που οι Τούρκοι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση την πτήση αυτών των αεροσκαφών.

Δείτε περισσότερα

Υπόθεση ζωής - Αφιέρωμα στην Πολεμική Αεροπορία (ΒΙΝΤΕΟ Α΄ Μέρος)

3859 προσλήψεις ζήτησε το ΥΠΕΘΑ. Ποιες θέσεις αφορούν;;;

Η καταγραφή των αιτημάτων αλλά και των κενών οργανικών θέσεων αποτελεί την πρώτη πράξη της κινητικότητας που θα εφαρμοστεί αρχικά για την τοποθέτηση των 3.900 απολυμένων και διαθεσίμων καθώς και των 6.000 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ...

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 7/4/2015

Την Τρίτη 7 Απριλίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Ερώτηση για αποκατάσταση αποδοχών Στελεχών ΕΔ-ΣΑ (ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ)


Έξι βουλευτές της ΝΔ, κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ζητώντας να μάθουν πότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μισθολογική αποκατάσταση των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ. Ζητούν μάλιστα διευκρινίσεις για το έγγραφο της διεύθυνσης Εισοδηματικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών,

Δείτε περισσότερα

Στρατιωτικές Σχολές: Πειθαρχία αλλά και σταθερή θέση εργασίας (ΠΙΝΑΚEΣ)

Οι υποψήφιοι που επιλέγουν τη συγκεκριμένη κατηγορία μέσω των πανελλαδικών θα πρέπει να είναι έτοιμοι για συχνές αλλαγές πόλεων και ταξίδια εκτός Ελλάδας - Για την εισαγωγή απαιτούνται και προκαταρκτικές εξετάσεις

Δείτε περισσότερα

Άλλη μια μέρα ρουτίνας στο Αιγαίο μας

Τα  Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από την Κρήτη για να αναχαιτίσουν  Τούρκικο σχηματισμό αποτελούμενο από εξι μαχητικά και συγκεκριμένα από τέσσερα (4)   RF-4 E  και δύο μαχητικά F-16.  Τα τούρκικα είχαν απογειωθεί από την αεροπορική βάση του (Ντάλαμαν)

Δείτε περισσότερα

Ας θυμηθούμε ποια είναι τα P-3B Orion (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Ρ-3Β Orion είναι τετρακινητήριο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας μεγάλης εμβέλειας.

Αποστολή του είναι ο εντοπισμός πλοίων, υποβρυχίων και ναρκών. Είναι Αμερικανικής κατασκευής και παρόλο που η παραγωγή του ξεκίνησε στη δεκαετία του 60 εξακολουθεί να είναι το πιο αξιόπιστο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας.

Κοινή ανακοίνωση του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου και του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα για το θέμα των P-3

Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος και ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:

Τα κέντρα υπονόμευσης της κυβέρνησης διαρρέουν, μέσω δημοσιευμάτων,  νέα σενάρια φαντασίας περί τριβών και αντιθέσεων στην κυβέρνηση, τη φορά αυτή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Έγγραφο ντοκουμέντο για την έγκριση της αγοράς των 500 εκατ. δολαρίων από την κυβέρνηση Σαμαρά για τα P-3B Orion

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προέβη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου"στον ενικό" ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας με κόστος 500 εκατ. δολάρια.
Ο κ. Καμμένος παρουσίασε έγγραφο- ντοκουμέντο σύμφωνα με το οποίο η απόφαση για τον εκσυχρονισμό των πέντε πολεμικών αεροσκαφών P-3Β του Πολεμικού Ναυτικού, ελήφθη σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 13 Οκτωβρίου του 2014, δηλαδή επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Δείτε περισσότερα\

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 6/4/2015

Τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Εκδήλωση στο ΥΠΕΘΑ για την 74η Επέτειο από την κήρυξη του πολέμου της Γερμανίας κατά της Ελλάδας

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή την 74η επέτειο από την ημέρα κήρυξης του πολέμου της ναζιστικής Γερμανίας κατά της Ελλάδας, οργάνωσε εκδήλωση τιμής και μνήμης αφιερωμένη στους μαχητές του Ελληνικού Στρατού με θέμα: «Ιστορική μνήμη – Τεκμηριωμένη ενημέρωση για τις γερμανικές οφειλές».

Συνάντηση Α/ΓΕΑ με τον ΑΚΑΜ της Ο.Δ. Γερμανίας

Τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Ακόλουθο Άμυνας (ΑΚΑΜ) της Ο.Δ. Γερμανίας στην Αθήνα, Σμήναρχο Ulrich Pfeiffer.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

www.haf.gr

Συνάντηση Α/ΓΕΑ με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Α.

Τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (Ε.Α.Α.Α.), Αντιπτέραρχο ε.α. Κωνσταντίνο Ιατρίδη και τον Αντιπρόεδρο, Υποπτέραρχο ε.α. Κωνσταντίνο Δελλή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Ένωση.

www.haf.gr

Κοινωνική προσφορά από την 120ΠΕΑ

Στο πλαίσιο των Άγιων ημερών του Πάσχα, η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), διενήργησε έρανο αγάπης συγκεντρώνοντας τρόφιμα, τα οποία διανεμήθηκαν σε άπορες οικογένειες.

Η διανομή των τροφίμων έγινε μέσω των Δημοτικών Σχολείων, του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μεσσήνης και των Ιερών Ναών της περιοχής.

Δείτε φωτογραφίες

Παράδοση - Παραλαβή Διοίκησης του ΜΙΣΠΑ

Τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Συμεών Αστρεινίδη, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης του Μουσείου Ιστορίας Πολεμικής Αεροπορίας (ΜΙΣΠΑ), από τον Ταξίαρχο (Ι) Γεώργιο Τσιλιμπή στον Σμήναρχο (Ι) Δημήτριο Μυωτέρη.

Δείτε φωτογραφίες

Παράδοση - Παραλαβή Διοίκησης της 124ΠΒΕ

Τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Ιωάννη Μανωλάκου, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης (124ΠΒΕ), από τον Ταξίαρχο (Ι) Ιωάννη Πουλόπουλο στον Σμήναρχο (Ι) Χρήστο Γλυνό, στην Τρίπολη.

Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος  συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Masuo Nishibayashi.

Έκδοση του τραπεζίτη φάντασμα - Έρευνες και για τα ιπτάμενα ραντάρ EMP-145

Αντιμέτωπος με την ελληνική Δικαιοσύνη είναι ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από τρία ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούσαν εις βάρος του για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Δείτε περισσότερα

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΒΙΕΝΝΗΣ

Σε εφαρμογή του Κειμένου Βιέννης 2011, από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση στην 204 Ταξιαρχία Πολεμικής Αεροπορίας (204th Air Brigade) στο Βελιγράδι της Σερβίας από ομάδα Ελλήνων αξιολογητών.

Μετά τις 15 Απριλίου η εγκύκλιος για τις στρατιωτικές σχολές

Μετά τα μέσα Απριλίου αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος για τις στρατιωτικές σχολές από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας καθώς θα πρέπει να υπογραφεί και από τα άλλα υπουργεία.

Θυμίζουμε τους ενδιαφερομένους ότι το 2014 η εν λόγω εγκύκλιος ανακοινώθηκε στις 25 Απριλίου, ενώ για την υποβολή των αιτήσεων στις σχολές πρώτες προτίμησης αναφέρονταν ότι έως τις 12 Μαΐου έπρεπε να έχουν περιέλθει στις σχολές.

Δείτε περισσότερα

Ωράριο Λειτουργίας ΣΕΠΑ Εορταστικής Περιόδου

Γνωρίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας δραστηριοτήτων συγκροτήματος από Μεγάλη Δευτέρα 6-04-2014 έως Σάββατο 18-04-2015, τροποποιείται ως εξής :

Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας Μουσείου ΠΑ

Το Μεγάλο Σάββατο 11 και την Κυριακή του Πάσχα 12 Απριλίου 2015, το Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας θα παραμείνει κλειστό για το κοινό.

www.haf.gr

Επίσκεψη Αρχηγού ΤΑ στην 115ΠΜ

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (Α/ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης (115ΠΜ), στα Χανιά, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής, Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Γερόλυμος.