Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

Όλη η εισήγηση που θα γίνει στο ΣτΕ για την προσφυγή των στρατιωτικών για τους μισθούς

Άλλη μια μάχη καθόλου εύκολη δινουν  στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών. Χθες έγινε η εκδίκαση από το ΣτΕ της προσφυγής τους κατά των ρυθμίσεων Σταϊκουρα με βάση τις οποίες επεστράφησαν στους στρατιωτικούς τα μισά απ΄ όσα προέβλεπε η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Και σύμφωνα με την οποία έπρεπε οι μισθοί τους να επιστρέψουν στο επίπεδο του Ιουλίου του 2012.

Δείτε περισσότερα

Οι red arrows στην Ανδραβίδα (ΒΙΝΤΕΟ)


Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Τα “Κόκκινα Βέλη” στην Ανδραβίδα (ΣΦΠΑ-ΙΚΑΡΟΣ)

Το Αγγλικό ακροβατικό σμήνος Red Arrows εκπαιδεύεται στους φιλόξενους Ελληνικούς ουρανούς.
Η αεροπορική βάση της Ανδραβίδας αποτέλεσε για άλλη μια φορά το ορμητήριο για την ετήσια εκπαίδευση τους πριν την έναρξη της σαιζόν επιδείξεων.

Ορκωμοσία Β' ΕΣΣΟ 2015 (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, παρέστη στην ορκωμοσία των κληρωτών της Β΄ ΕΣΣΟ 2015 της Πολεμικής Αεροπορίας, στις εγκαταστάσεις του Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Τρίπολη.

Παράδοση - Παραλαβή της Διοίκησης της ΥΠΑΕΑΒ

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Συμεών Αστρεινίδη, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της Υπηρεσίας Πολεμικής Αεροπορίας Ελέγχου Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΥΠΑΕΑΒ), από τον Ταξίαρχο (Μ) Ιωάννη Αρνέλλο στον Σμήναρχο (ΜΑ) Γεώργιο Καραδήμα.

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ συζητήθηκαν οι νέες προσφυγές των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ

«Μπακαλίστικη συμπεριφορά και σκεπτικό  έδειξε το υπουργείου Οικονομικών στο ζήτημα  των αποδοχών και συντάξεων των ενστόλων, ενώ περιφρονητική ήταν η συμπεριφορά του κράτους στην περσινή απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαίωσε τους στρατιωτικούς για τις αναδρομικές από 1η  Αυγούστου 2012 περικοπές των αποδοχών τους».

Δείτε περισσότερα

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 03-04-2015

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-04-2015/ 1300 ΤΟΠΙΚΗ

Σεμινάριο Ασφαλούς Οδήγησης Μοτοσυκλέτας

Από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου έως την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε, από εκπαιδευτές της Πολεμικής Αεροπορίας, Σεμινάριο Ασφαλούς Οδήγησης Μοτοσυκλέτας, στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, Αεροπορική Βάση Καλαμάτας.

Συνολικά εκπαιδευτήκαν δώδεκα στελέχη της Μονάδας.

Δείτε φωτογαρφίες

Τα Α-109 ξανά σε δράση - Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 2/4/2015

Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τελετή Απονομής Πτυχίων στους Απόφοιτους της 23ης Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΔΙΕΠ/ΠΑ

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων αποφοίτησης, στους σπουδαστές της 23ης Εκπαιδευτικής Σειράς, της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ/ΠΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Τελετή προς Τιμήν Διατελεσάντων Μελών του ΑΑΣ

Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), στην Αίθουσα του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου (ΑΑΣ) "Σμηναγός (Ι) Κωνσταντίνος Ηλιάκης", ειδική συνεδρία και τελετή, με την παρουσία του συνόλου των Μελών του ΑΑΣ, με σκοπό να τιμηθούν τα διατελέσαντα Μέλη του και να τους απονεμηθεί αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά τους σε αυτό.

Τις αναμνηστικές πλακέτες απένειμε ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης.

Δείτε φωτογραφίες

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 02-04-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 02-04-2015/ 1800 ΤΟΠΙΚΗ

Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου με τον Πρέσβη του Μαυροβουνίου στην Ελλάδα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Πρέσβη του Μαυροβουνίου στην Ελλάδα Petar Popovic. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και συνεργασίας των δύο χωρών.


ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ 4ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΕΘΑ

Την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, απένειμε τα πτυχία στους σπουδαστές της 4ης σειράς Διαδικτυακής Μάθησης της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

Ερώτηση για τα προβλήματα συνυπηρέτησης συζευγμένων ζευγαριών των Ενόπλων Δυνάμεων

Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που εξακολουθούν να διέπουν το καθεστώς που καθορίζει τις συνυπηρετήσεις των συζευγμένων ζευγαριών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τις προθέσεις του Υπουργού για επίλυση του θέματος κατέθεσαν οι βουλευτές του Ποταμιού κ. Σπ. Δανέλλης και Γρ. Ψαριανός προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καμμένο.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη της ΑΔΙΣΠΟ σε ΑΤΑ, ΕΚΑΕ και 110ΠΜ

Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ).

Το Διοικητή της Σχολής, Υποστράτηγο Νικόλαο Ράμμο και τους σπουδαστές της 12ης εκπαιδευτικής σειράς υποδέχθηκε ο Επιτελάρχης του ΑΤΑ, Ταξίαρχος (Ι) Συμεών-Χαράλαμπος Ψιμούλης.

Πυρκαγιά στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής - Επιχείρησαν 2 CL-415

Πυρκαγιά μικρής έκτασης εκδηλώθηκε σήμερα σε δύσβατη περιοχή στην Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, η οποία ξέσπασε σήμερα , χωρίς ωστόσο να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκε ο Πρ. Παυλόπουλος (Φωτογραφίες)

Με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Αυτή αποτέλεσε τη δεύτερη συνάντησή που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, καθώς προηγήθηκε η επίσκεψή του στο Πεντάγωνο.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 1/4/2015

Την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 01-04-2015 / 1800 ΤΟΠΙΚΗ

Όταν οι Τούρκοι χειριστές γίνονται επικίνδυνοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν οι Τούρκοι χειριστές γίνονται επικίνδυνοι σε θέματα ασφάλειας πτήσεων  τότε τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται δύσκολα, αυτό μας δείχνει το βίντεο μίας από τις πολλές εμπλοκές που διεξάγονται καθημερινά στο Αιγαίο, επικίνδυνοι ελιγμοί αδρεναλίνη στο φουλ, ο επαγγελματισμός των Ελλήνων χειριστών στο πεδίο της μάχης είναι άκρος εντυπωσιακός και αυτό το λέμε μετά λόγου γνώσεως, αντιθέτως οι Τούρκοι χειριστές την στιγμή της "υποτιθέμενης" εναέριας μάχης αλλά και σε κάθε πτητική τους δραστηριότητα  αντιδρούν με κινήσεις που δεν θα τις χαρακτήριζε κάποιος με τα καλύτερα σχόλια.

Σαν σήμερα 1/4

1/4/1941 - Επτά ελληνικά αεροπλάνα διώξεως Gloster Gladiator της 21ης Μοίρας Διώξεως επιτέθηκαν εναντίον 10 ιταλικών βομβαρδιστικών, τα οποία είχαν πλήξει το σιδηροδρομικό σταθμό Φλώρινας. Οι Έλληνες χειριστές πιθανολόγησαν την κατάρριψη δύο εχθρικών αεροσκαφών.

www.haf.gr

Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο του Κυπριακού Απελευθερωτικού Αγώνα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαϊτση, παρέστη στην Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της Κύπρου για τα 60 χρόνια από την έναρξη του Κυπριακού Απελευθερωτικού Αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου με την Πρέσβη της Βουλγαρίας στην Ελλάδα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την Πρέσβη της Βουλγαρίας στην Ελλάδα Emilia Kraleva. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Ταφύλλης.

Επίσκεψη της USAFA στη Σχολή Ικάρων

Από την Κυριακή 22 έως το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, η Σχολή Ικάρων (ΣΙ), φιλοξένησε αντιπροσωπεία μαθητών της Αμερικανικής Αεροπορικής Ακαδημίας της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (USAFA), στο πλαίσιο ανταλλαγής επισκέψεων και συνεργασίας της Σχολής και της USAFA.

Παράδοση - Παραλαβή στην Διοίκηση της 110 ΠΜ (Φωτογραφίες)

Ο σμήναρχος Δημήτρης Τσιρογιαννίδης ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ως διοικητή της 110 Πτέρυγας Μάχης στη θέση του ταξιάρχου Θεόδ. Σύρμου που μετατέθηκε στο ΓΕΑ. Η τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης της 110 Π.Μ. πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, στρατιωτικού προσωπικού , πολίτικων, και πολιτειακών αρχών  στις 08:30 π.μ.

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Παραδώσεις μαθημάτων αναχαίτησης από τους χειριστές της ΠΑ

Άλλη μια μέρα στα συνηθισμένα.  Λες και δεν έχουν προβλήματα στην χώρα τους,  προσπαθούν με το ζόρι να δημιουργήσουν κι άλλα στην εξωτερική τους πολιτική με τις καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο. Παρότι έχουν να κάνουν παράβαση-παραβίαση απο τις 19 Μαρτίου,φαίνεται οτι δεν μας ξέχασαν. Έτσι  σήμερα οι χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας "παρέδωσαν το μάθημα της εβδομάδας".  

Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου με τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα Alfonso Lucini Mateo. Στην συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών.

Η ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ για τη Σύνοδο Αρχηγών στον ΟΗΕ

Οι Αρχηγοί Άμυνας από 108 Κράτη Μέλη, ο Γενικός Γραμματέας (Secretary General) Ban Ki-Moon και οι υπόλοιποι ηγέτες ΟΗΕ συνήλθαν στη Νέα Υόρκη στις 27 Μαρτίου 2015 στη μεγαλύτερη σύσκεψη αυτού του επιπέδου στην ιστορία. Κατόπιν των συζητήσεων που προέκυψαν κατά τη Σύνοδο Υψηλού Επιπέδου με θέμα τη Διατήρηση της Ειρήνης στο περιθώριο της Γενικής Συζήτησης της Γενικής Συνέλευσης, αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία για τους ανώτατους στρατιωτικούς ηγέτες να συναντηθούν στα Ηνωμένα Έθνη.

Δείτε περισσότερα

Απονομή Πτυχίων της 1ης/2015 Εκπαιδευτικής Σειράς ΒΕΛΠ

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Προσωπικού Αεράμυνας (ΚΕΠΑ), η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Βοηθών Ελεγκτών Πτήσεων (ΒΕΛΠ), για το έτος 2015.

Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΑ με τον Αεροπορικό Ακόλουθο των ΗΠΑ

Την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, δέχθηκε στο γραφείο του τον Αεροπορικό Ακόλουθο των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Σμήναρχο Adam Kavlick.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

www.haf.gr

Υποσμηναγός Σκάντζικας Σωτήριος: Ο Έλληνας Αεροπόρος της "Μεγάλης Απόδρασης". Μία άγνωστη ιστορία... (φωτογραφίες)

Γεννήθηκε το 1921 στην Αθήνα.Τον Σεπτέμβριο του 1940 κατατάχθηκε στη Σχολή Αεροπορίας. Μετά την κατάρρευση του Ελληνικού Μετώπου πήγε στη Μέση Ανατολή, όπου συνέχισε την εκπαίδευσή του και τον Ιούλιο του 1942 ονομάστηκε Αρχισμηνίας χειριστής και πήρε μέρος στις επιχειρήσεις του Αφρικανικού Μετώπου. Κατά την μάχη, κατέπεσε στην Κρήτη με το αεροπλάνο του Hurricane (HW250) της 336ης Μοίρας Διώξεως στο έδαφος, αιχμαλωτίστηκε από τους Γερμανούς και μεταφέρθηκε ως αιχμάλωτος πολέμου στη Γερμανία. Στις 25 Μαρτίου 1944, ενώ επιχειρούσε να δραπετεύσει από το γερμανικό στρατόπεδο Σταλάγκ-Λουφτ ΙΙΙ, εκτελέστηκε από τους Γερμανούς.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 30/3/2015

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την εξής δήλωση:
 

Σαν σήμερα 31/3/1917

31/3/1917 - Ο Υποπλοίαρχος Αριστείδης Μωραϊτίνης του Ναυτικού Αεροπορικού Σώματος, με αεροπλάνο Henry Farman H.F. 27, έχοντας ως παρατηρητή τον Ανθυπολοχαγό Παντελή Ψύχα, πραγματοποίησε σφοδρή νυχτερινή επιδρομή εναντίον του αεροδρομίου Ζέρεβιτς, κύριο ορμητήριο της Γερμανοβουλγαρικής Αεροπορίας κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, και πυρπόλησε το υπόστεγο των αεροπλάνων.

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Το 251 ΓΝΑ ενημερώνει ότι από 1/3/2015 υπάρχει πλέον δυνατότητα επικοινωνίας για ραντεβού μέχρι τις 21:00 τις καθημερινές

Το 251 ΓΝΑ ενημερώνει ότι από 1/3/2015 υπάρχει πλέον δυνατότητα επικοινωνίας για ραντεβού μέχρι τις 21:00 τις καθημερινές.

www.haf.gr

Απονομής Πτυχίων της 1ης/2015 Διακλαδικής Βασικής Σειράς ΟΦΣ

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Φρουρών Σκύλων, η τελετή απονομής πτυχίων της 1ης /2015 Διακλαδικής Βασικής Σειράς Ομάδων Φρουρών Σκύλων (ΟΦΣ).

Επίσκεψη της ΣΔΙΕΠ/ΠΝ στο ΑΤΑ

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, οι σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης Επιτελών Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (ΣΔΙΕΠ/ΠΝ), επισκέφθηκαν το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού.

Ολοκλήρωση της Συνεκπαίδευσης της 31ης ΜΕΕΔ με την 67th SOS

Από την Τετάρτη 18 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση με την επωνυμία "NICKEL GAMBIT", στην 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας - Διάσωσης (ΜΕΕΔ) με την 67th Special Operations Squadron (SOS) των ΗΠΑ, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση του Mildenhall, στη Μεγάλη Βρετανία.

ΥΦΕΘΑ Ν. Τόσκας για απόφαση ΣτΕ: «Προσπαθούμε να βρούμε λύση, αλλά...» (ΒΙΝΤΕΟ)


O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Τόσκας, έδωσε σήμερα 30-03-15, συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ», καλεσμένος των Γιάννη Ντσούνου - Χρήστου Κούτρα. Σε ερώτηση που του τέθηκε για τα αναδρομικά των στελεχών ΕΔ, απάντησε: «...Προσπαθούμε να βρούμε λύση, αλλά κάτω από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες... Δεν έχουμε δώσει λύση ακόμη...». Μίλησε επίσης για τα στρατόπεδα που θα δοθούν στο ΤΑΪΠΕΔ, για τη διάρκεια της θητείας, για την ΜΟΜΑ κ.ά.

Δείτε το βίντεο

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 29/3/2015

Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Διάσωση Παράνομου Μετανάστη (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:00, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε Σύριο παράνομο μετανάστη, ο οποίος έχρηζε ιατρικής βοήθειας, από δύσβατη περιοχή της Ν. Σύμης, εκατό (100) μέτρα από την ακτή.

Το πλήρωμα τον μετέφερε με ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου στις 19:16.


Παράδοση - Παραλαβή Διοίκησης της 359ΜΑΕΔΥ

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Συμεών Αστρεινίδη, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της 359 Μοίρας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (359 ΜΑΕΔΥ), από τον Υποπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Ζουμά στον Ταξίαρχο (Ι) Γεώργιο Κορμέντζα.

Απλά ανίκητο - το καλύτερο μαχητικό αεροπορικής κυριαρχίας στην ιστορία

Το αριστοτεχνικό F-15C Eagle παρουσιάζει ένα μονόπλευρο σκορ που δεν συναντάται έτσι σε κανένα άλλο μαχητικό της αεροπορικής ιστορίας: 38 καταρρίψεις με τα διακριτικά της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF), χωρίς απώλειες. Το ρεκόρ αυτό εκπληρώνει δικαιολογημένα τον ορισμό του καλύτερου μαχητικού στον κόσμο - για τις αερομαχίες. Αυτό, έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1960.

Δείτε περισσότερα

Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στις εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Μιχαήλ Κωσταράκο και από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015.

Μετά τις εκδηλώσεις ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:


Διάσωση Παράνομου Μετανάστη από super puma

Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:00, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε Σύριο παράνομο μετανάστη, ο οποίος έχρηζε ιατρικής βοήθειας, από δύσβατη περιοχή της Ν. Σύμης, εκατό (100) μέτρα από την ακτή.

Το πλήρωμα τον μετέφερε με ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου στις 19:16.

www.haf.gr

"ΗΝΙΟΧΟΣ 2015": Συνεργασία με ισραηλινά F-16 και αμερικανικές δυνάμεις JTAC (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολόκληρη η Πολεμική Αεροπορία θα «απογειωθεί» για μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις που θα διεξάγει στα τέλη Απριλίου και συγκεκριμένα το τελευταίο 10ήμερο του μήνα. Πρόκειται για την άσκηση «Ηνίοχος 2015» που θα είναι αναβαθμισμένη, διακλαδική και στην οποία θα συμμετάσχουν αεροπορικές δυνάμεις από το Ισραήλ και ειδικές δυνάμεις στην κατάδειξη στόχων από τις ΗΠΑ.

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Ο Σμήναρχος Δημ. Τσιρογιαννίδης Νέος διοικητής στην 110 ΠΜ

Ο σμήναρχος Δημήτρης Τσιρογιαννίδης αναλαμβάνει καθήκοντα διοικητή της 110 Πτέρυγας Μάχης Λάρισας της Πολεμικής Αεροπορίας στη θέση του ταξιάρχου Θεόδ. Σύρμου που μετατέθηκε στο ΓΕΑ. Η τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης της 110 Π.Μ. θα γίνει στις 8.30 το πρωί την Τετάρτη 1η Απριλίου.

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών) από την ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29-03-2015 / 1300 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 29-03-2015
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ, ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.

Έκτακτες Κρίσεις έτους 2015 Αξκων Κοινών Σωµάτων των Ε.Δ.

Αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ εγκύκλιος του ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με την οποία μετά από πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, κυρώνεται σύµφωνα µε τις συνδυασµένες διατάξεις των άρθρων 13, 16, 17 του Ν. 2439/1996 και 91 του Ν.3883/2010, ο πίνακας έκτακτης κρίσεως Συνταγµαταρχών Στρατολογικού-Στρατιωτικών Νοµικών Συµβούλων έτους 2015, που συνέταξε το Συµβούλιο Προαγωγών Κοινών Σωµάτων (ΣΠΚΣ) µε το υπ’ αριθµ. 03/2015 πρακτικό του, ως εξής:

https://et.diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%92%CE%A7%CE%A9%CE%966-5%CE%A3%CE%A9