Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Πότε κοινοποιούνται τα μόρια για τις μεταθέσεις των Στρατιωτικών

Μετά την ολοκλήρωση των ετήσιων τακτικών κρίσεων των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των τοποθετήσεών τους ξεκίνησε η διαδικασία των μεταθέσεων. Ήδη από... τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, και μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου, όλα τα στελέχη, ιδίως του Στρατού Ξηράς, που παίρνουν και τις περισσότερες μεταθέσεις, θα έχουν ενημερωθεί για τον αριθμό των μορίων που έχουν συμπληρώσει προκειμένου να μετατεθούν κοντά στον τόπο διαμονής τους ή εκεί όπου κρίνει η Υπηρεσία απαραίτητο για την κάλυψη των αναγκών.

Δείτε περισσότερα

Στελέχη ΕΔ: Σύνταξη από το Δημόσιο (και όχι από το ΙΚΑ)

Την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών έτσι ώστε οι στρατιωτικοί που κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 να ασφαλίζονται ως προς... τη σύνταξή τους στο Δημόσιο, όπως και τα υπόλοιπα στελέχη, και όχι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ζητάει με έγγραφο που απέστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Επισημαίνει πως αυτό πρέπει να γίνει για λόγους χρηστής διοίκησης και ίσης μεταχείρισης μεταξύ των στρατιωτικών, αλλά και προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον προβλήματα συνταξιοδότησης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Το έγγραφο έχει ημερομηνία 12 Μαρτίου 2015, και πληροφορίες από το Πεντάγωνο αναφέρουν πως γίνεται μία συστηματική προσπάθεια με στόχο να αρθεί αυτή η αδικία, αλλά και να αντιμετωπιστούν πρακτικά και ουσιαστικά ζητήματα.

Δείτε περισσότερα

Τακτικές Κρίσεις 2015 – 2016 Αξκών Κοινών Σωµάτων Ν.2439/1996

Αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ εγκύκλιος του ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με την οποία μετά από πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, κυρώνονται οι παρακάτω πίνακες Αξιωµατικών Κοινών Σωµάτων, που συντάχθηκαν από το Συµβούλιο Προαγωγών Κοινών Σωµάτων (ΣΠΚΣ), µε την υπ’ αριθµό 02/2015 απόφασή του:

https://et.diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%9A%CE%9636-4%CE%9F0

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

Σκληρές εμπλοκές σήμερα στο Αιγαίο

Νέες αερομαχίες στο Αιγαίο είχαμε σήμερα με την τουρκική Αεροπορία να δείχνει να επιζητά τη δημιουργία «θερμού» επεισοδίου στον αέρα.

 Όπως αναφέρουν πηγές της ΠΑ οι Τούρκοι πιλότοι αντιδρούν διαρκώς σε κάθε προσπάθεια των ελληνικών μαχητικών να αναχαιτίσουν τα τουρκικά προκαλώντας και σύντομα οι αναχαιτίσεις καταλήγουν σε σκληρές εμπλοκές.

Παράδοση - Παραλαβή της Διοίκησης του ΕΚΑΕ

Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ), παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης του ΕΚΑΕ, από τον Υποπτέραρχο (Ι) Κωνσταντίνο Στάμο στον Σμήναρχο (Ι) Παναγιώτη Νάνη.

Επίσκεψη της USAFA στην 120 ΠΕΑ

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, αντιπροσωπεία μαθητών της Αμερικανικής Αεροπορικής Ακαδημίας της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (USAFA), επισκέφθηκε την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ)/Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, στο πλαίσιο ανταλλαγής επισκέψεων και συνεργασίας της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) και της USAFA.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πώς θα δοθούν (και πότε) επιστροφές και αναδρομικά στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Την κοινή υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση στο 100% των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας φέρνει σήμερα στο φως κατ' αποκλειστικότητα η «δημοκρατία». Σύμφωνα με... την υπουργική απόφαση που έχει ήδη υπογράψει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και έχει προωθηθεί για υπογραφή στους συναρμόδιους υπουργούς, οι μισθοί και οι συντάξεις θα επανέλθουν στα προ του Αυγούστου του 2012 επίπεδα, σε συμμόρφωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, εντός του 2015, ενώ μέσα στο τρέχον έτος θα δοθούν και τα αναδρομικά της διαφοράς που προέκυψαν από τις άδικες μειώσεις μέχρι και την πλήρη αποκατάσταση των αποδοχών. Τα ποσά μάλιστα που είναι έως 500 ευρώ θα καταβληθούν εφάπαξ, ενώ τα μεγαλύτερα σε περισσότερες δόσεις.

Δείτε περισσότερα

Στην Ιταλία με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για μεταμόσχευση καρδιάς ο μικρός Αλέξανδρος

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας νοσηλεύεται εδώ και περίπου πέντε ημέρες ο τετράχρονος Αλέξανδρος, ο οποίος πάσχει από διατακτική καρδιοπάθεια και πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο πανεπιστημιακό κέντρο της Πάντοβα στην Ιταλία, προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη δοθεί η έγκριση, έτσι ώστε η αεροδιακομιδή να γίνει με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, αφού απαιτούνται ειδικές συνθήκες για το ταξίδι.

Δείτε περισσότερα

Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου με την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα - Ενημέρωση για την Τούρκικη προκλητικότητα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Suzanne Lawrence. Στην συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Ταφύλλης, ενώ από την αμερικανική πλευρά συμμετείχαν ο Ακόλουθος Άμυνας Robert Palm και η Οικονομική Σύμβουλος της Πρεσβείας των ΗΠΑ Amy Scanlon.

Διάσωση από Ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ στο C-172 (Βίντεο ελικοπτέρου)

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) συμμετείχε σε επιχείρηση διάσωσης τριών επιβαινόντων ιδιωτικού αεροπλάνου τύπου CESSNA-172, μετά από ατύχημα που συνέβη στις 14:53, στην περιοχή Ρύζια, τέσσερα (4) ναυτικά μίλια νότια του Πολύκαστρου, στο Κιλκίς.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 26/3/2015

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Μεταπτυχιακά στις ΕΔ - Υπάρχουν προοπτικές;

Αρκετές φορές μέχρι σήμερα έχετε αναφερθεί στο θέμα των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στις ΕΔ. Στο κείμενο που ακολουθεί γίνεται προσπάθεια συγκέντρωσης των σχετικών δράσεων που αναλήφθηκαν από τους αρμόδιους φορείς και γίνονται ανάλογες προτάσεις.

Με τον Νόμο 3883/2010 στο άρθρο 88, τέθηκαν ουσιαστικά οι βάσεις για την οργάνωση και λειτουργία των ΠΜΣ στις ΕΔ. Οι φορείς οργάνωσης και λειτουργίας των ΠΜΣ είναι τα ΑΣΕΙ (αυτοδύναμα ή κοινά με άλλα ΑΕΙ), η ΑΔΙΣΠΟ και η ΣΕΘΑ με προγραμματικές συμφωνίες συνεργασίας με πανεπιστήμια.

Δείτε περισσότερα

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα κ. Robert Peck. Συζήτησαν θέματα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.

Επίσκεψη Α/ΓΕΑ στο ΚΕΑΤ και στην 117ΠΜ

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, επισκέφθηκε το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και την 117 Πτέρυγα Μάχης (117ΠΜ) στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Πρέσβη της Νορβηγίας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον πρέσβη της Νορβηγίας Sjur Larsen. Συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος μεταξύ των υπουργείων  Άμυνας των δυο χωρών.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 25/3/2015

Την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα παραστεί ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 28 Μαρτίου 2015.

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον αμερικανό ομόλογό του (21/5/2015)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ στην Ουάσιγκτον στις 21 Μαίου 2015 μετά από επίσημη πρόσκληση του αμερικανού Υπουργού Άμυνας.

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον ΥΠΑΜ της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορο Φωκαΐδη


O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον  Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορο Φωκαΐδη. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε τα εξής:
 

Δηλώσεις ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και ΥΠΑΜ Κυπριακής Δημοκρατίας μετά την παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορος Φωκαΐδης μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 έκαναν την εξής δήλωση:

Παρουσία του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην Αλεξανδρούπολη

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη. Mαζί με τις πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου, παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως  Άνθιμου και αμέσως μετά κατέθεσε στέφανο υπέρ των Πεσόντων στο Μνημείο της ηρωίδας της Θρακικής Επανάστασης Δόμνας Βιζβύζη.

Πενθήμερη τιμητική άδεια από τον Υπουργό Άμυνας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απονέμει πενθήμερη τιμητική άδεια στο Στρατιωτικό Προσωπικό που συμμετείχε στη Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΤΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ

Επίσκεψη αγάπης και τιμής στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιο, πραγματοποίησε ο νέος Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος κ.Χρήστος Χριστοδούλου, το πρωί της Τρίτης 24 Μαρτίου 2015, παραμονή της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Άδειες Πάσχα : Πως θα δοθούν στο προσωπικό

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έδωσε τιμητική άδεια πέντε ημερών σ΄ όσους συμμετείχαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ανακοινωθηκαν όμως και οι άδειες που θα πάρει το προσωπικό κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Σαν σήμερα 26/3

26/3/1955 - Διεκόπησαν οι αποστολές στην Κορέα του 13 Σμήνους Μεταφορών και άρχισε η προετοιμασία αναχώρησης υλικών και αεροσκαφών (C-47 Dakota) για την Αεροπορική Βάση Ashiya, όπου θα πραγματοποιούνταν οι αναγκαίες εργασίες και επιθεωρήσεις για την επιστροφή στην Ελλάδα.

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Η διάσωση τον πληρώματος του C-172 από super puma (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου με τον Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα Farid Fernandez. Στην συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών.

photo of the day

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Βρετανό Πρέσβη John Kittmer

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας John Kittmer. Συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας καθώς και ζητήματα που αφορούν τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και ενδιαφέρουν τις δύο χώρες.

Ημερήσια Διαταγή του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ),

Στην ένδοξη ιστορία μας ξεχωριστή θέση κατέχει η σημερινή επέτειος, ημέρα μνήμης και τιμής. Είναι σημαδιακή και βαθιά συμβολική η ημερολογιακή ταύτιση του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με τον ευαγγελισμό της εθνικής παλιγγενεσίας. Γι’ αυτό άλλωστε οι αγωνιστές του 21 έδωσαν τον υπέρτατο αγώνα, «για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία».


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 23/3/2015

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίµων ΠΑ 2015 Γ΄ ΕΣΣΟ - ΑΔΑ: Ω5696-41Ο

Η Πολεμική Αεροπορία καλεί  για κατάταξη στις τάξεις της Πολεµικής Αεροπορίας, τους στρατεύσιµους που έχουν κατανεµηθεί ή µεταφερθεί στην Πολεµική Αεροπορία, είναι σωµατικής κατηγορίας πρώτης έως και τετάρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες.

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια με ΑΔΑ: Ω5696-41Ο

Επίσκεψη ΥΕΘΑ στην 120ΠΕΑ

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, συνόδευσε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), κ. Πάνο Καμμένο, στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Μανωλάκος και ο Διοικητής της 120ΠΕΑ, Ταξίαρχος (Ι) Θεόδωρος Λάγιος.

Σαν σήμερα 24/3

24/3/1945 - Λειτούργησε στην Κυψέλη, στο κτήριο όπου προηγουμένως στεγαζόταν η Ιταλική Σχολή Καλογραιών (Κυψέλης 46), το Γενικό Νοσοκομείο Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας. Το Νοσοκομείο μεταφέρθηκε πλήρως εξοπλισμένο από το Κάιρο, όπου είχε συγκροτηθεί δύο χρόνια πριν, μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

www.haf.gr

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Ο ΑΝΥΕΘΑ στη Μυτιλήνη για την 25η Μαρτίου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση κατά τους εορτασμούς της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Μυτιλήνη.

Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην Καλαμάτα στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της αποτίναξης του τουρκικού ζυγού

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της αποτίναξης του τουρκικού ζυγού.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

Απαλλάσσονται από τις ποινές τους οι στρατιωτικοί λόγω εθνικής επετείου

Απαλλάσσονται οι τιμωρημένοι με πειθαρχικές ποινές, αξιωματικοί, ανθυπασπιστές, υπαξιωματικοί και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και οι σπουδαστές των αντίστοιχων Σχολών, από την έκτιση του υπολοίπου αυτών των ποινών τους σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας,  λόγω του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Εκσυγχρονίζονται τα Mirage 2000 EGM/BGM - Η Dassault δέχθηκε να τα αναβαθμίσει

Το πρόγραμμα αναβάθμισης των παλαιών μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000 EGM/BGM της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο είχε ματαιωθεί μετά την άρνηση της γαλλικής εταιρείας Dassault να καταθέσει σχετική πρόταση στις αρχές του 2011 με δικαιολογία το κλείσιμο των γραμμών παραγωγής των ανταλλακτικών του προγράμματος "-5 Μκ2", τελικά θα προχωρήσει καθώς η γαλλική πλευρά αποδέχθηκε το αίτημα της Πολεμικής Αεροπορίας να υποβάλει εκ νέου την πρόταση.

Δείτε περισσότερα

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η 384 ΜΕΔ στον τόπο του ατυχήματος του C-172 (Φωτογραφίες)

Στα παγωμένα νερά του Αξιού ποταμού, στο Κιλκίς, έπεσε ένα αεροσκάφος τύπου C-172, εκεί έσπευσε σε σύντομο χρονικό διάστημα και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για την υποδοχή του super puma και την βοήθεια στην επιχείρηση διάσωσης.

Παρουσία ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Αλεξανδρούπολη

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση κατά τους εορτασμούς της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Αλεξανδρούπολη.

Το επόμενο διήμερο, 26-27 Μαρτίου, ο ΥΦΕΘΑ θα επισκεφθεί Μονάδες και Σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς στη Θράκη.H Ρωσία δεν πωλεί τους S-400 στην Ελλάδα επειδή η χώρα ανήκει στο ΝΑΤΟ

Η προγραμματισμένη για τον Αρπίλιο, επίσκεψη του επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας Πάνου Καμμένου στην Μόσχα, υπόσχεται πολλά συναισθήματα, όπως αντανακλά τις παραδοσιακά καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών: Η Ελλάδα, σε αντίθεση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, δεν σταματά τη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία, αναφέρει ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Τμήματος Συνθηκών στο Υπουργείο Άμυνας της Μόσχας, αντιστράτηγος Γιεβγένι Μπουζινσκίγι.

Δείτε περισσότερα

Mirage 2000: Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που έχουμε αυτό το αεροσκάφος

Είναι η κορυφαία έκδοση του Mirage 2000. To «παύλα-πέντε» αποτελεί εδώ και δύο χρόνια την αιχμή του δόρατος της ελληνικής αναχαίτισης και εγγυάται αεροπορική υπεροχή πάνω από το Αιγαίο. Το σύγχρονο μαχητικό είναι εξοπλισμένο με προηγμένης τεχνολογίας όπλα αέρος-αέρος, έτοιμο να υπερασπιστεί τους ελληνικούς ουρανούς. Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας τα αποκαλούν «Dash 5» και τα πληρώματα των ασιατών εισβολέων στο Αιγαίο, τα αναγνωρίζουν αμέσως από την χαρακτηριστή μορρφή της πτέρυγας-δέλτας, για την περίπτωση που θα προλάβουν να το δουν.

Δείτε περισσότερα

Νέες υπερπτήσεις ελληνικού εδάφους από τους Τούρκους

Ακάθεκτοι συνεχίζουν οι Τούρκοι να προβαίνουν σε προκλητικές ενέργειες αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Όπως ενημερώνει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 11:04 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ νήσου Λέσβου και νήσου. Χίου.

Δείτε περισσότερα

Τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ που δεν πετάνε

Στη χώρα μας είναι να απορεί κανείς με αυτά που γίνονται. Ένα από τα παράλογα είναι και οι αεροδιακομιδές τις οποίες επί μονίμου βάσεως εκτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικότερα η Πολεμική Αεροπορία καθώς και η Αεροπορία Στρατού με αποτέλεσμα την τεράστια καταπόνηση των πτητικών μέσων και τη σπατάλη πόρων (συντήρηση, καύσιμα, προσωπικό).

Δείτε περισσότερα

Δραστηριότητες Πανελλήνιου Συνδέσμου Βετεράνων Αεροπόρων (ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α.)

Διάσωση από Ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) συμμετείχε σε επιχείρηση διάσωσης τριών επιβαινόντων ιδιωτικού αεροπλάνου τύπου CESSNA-172, μετά από ατύχημα που συνέβη στις 14:53, στην περιοχή Ρύζια, τέσσερα (4) ναυτικά μίλια νότια του Πολύκαστρου, στο Κιλκίς.