Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Ευθεία απειλή της Τουρκίας - Ανακοίνωση Τούρκικού ΥΠΕΞ

Αυτούς προκαλέσαμε

"Η αλήθεια είναι ότι τους προκαλέσαμε" !!! και λογικό είναι, αφού τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις που διαχειρίζονταν τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας ήτανε ανεπαρκής στα θέματα αυτά. Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Τούρκοι


Τελετή Αποφοίτησης των Σπουδαστών της 1ης/15 Εκπαιδευτικής Σειράς του ΣΕΑ/Ε

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Επιχειρήσεων Αέρος - Επιφανείας (ΣΕΑ/Ε) για το έτος 2015.

Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στις εκδηλώσεις για την 67η επέτειο ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρέστη ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο για την 67η επέτειο ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.

Koύρνιασαν οι Αετοί …Σταυρώσαν τα Φτερά τους !

Στο πηγαιμό του Άδη μη τυχόν και σκιαχτείς ,μην κλάψεις ,μην σταθείς γονατιστός μπροστά στο δήμιο που σου πήρε την ψυχή!

Γιατί εσύ δεν είσαι θνητός να φοβηθείς ,δεν είσαι  από πηλό να λιώσεις στη μούχλα του θανάτου….Εσύ είσαι ένας  Άγγελος, σταλμένος Πρεσβευτής από ένα βασανισμένο μα υπερήφανο λαό .

Δείτε περισσότερα

Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής ΔΑΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), από τον Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου στον Υποπτέραρχο (Ι) Συμεών Αστρεινίδη, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.

Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής ΔΑΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), από τον Αντιπτέραρχο (Ι) Αθανάσιο Τσαλίκη στον Υποπτέραρχο (Ι) Ιωάννη Μανωλάκο, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Τελετή Αποφοίτησης των Σπουδαστών της 1ης/15 ΕΣ Υπαξιωματικών του ΣΗΠ

Την Παρασκευή 6 Mαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), η τελετή αποφοίτησης των Σπουδαστών της 1ης/15 Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) Υπαξιωματικών του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΣΗΠ).

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Διπλή ελληνική αναχαίτιση των τουρκικών F-16 (BINTEO)

Εικονική προσβολή του στρατιωτικού φυλακίου της Στρογγύλης από τουρκικό F-16C ενώ μέσα βρίσκονταν ο Π.Καμμένος και οι Αρχηγοί!

Σχηματισμός 2 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, εισήλθε στις 17:27 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ βόρεια από νήσο  Στρογγύλη και στην συνέχεια το ένα από τα δύο τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησε στις 17:27 εικονική προσβολή του στρατιωτικού φυλακίου που βρίσκεται πάνω από το νησί, στα 1.800 μέτρα ύψος με το άλλο αεροσκάφος να το καλύπτει.

Δείτε περισσότερα

«Διαβασμένους» τους έχει τους Τούρκους ο Βαΐτσης και απλά τους Περίμενε!

«Γάτα» ο Α/ΓΕΑ  Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης  και  διαβασμένος  σχετικά  με την τακτική των Τούρκων ,γιατί  όπως  όλα δείχνουν το σημερινό  απλά  το περίμενε !

Το πόσο σπουδαίο  έιναι τελικά είναι να έχεις εμπειρία ,όχι μόνο στο να κυνηγάς και να είσαι άριστος στους αιθέρες,αλλά να έχεις και την εμπειρία να περιμένεις που θα σκάσουν τα Τούρκικα Μαχητικά  και πως θα κατευθύνεις τα Μαχητικά μας !

Δείτε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ - Πεδίο προσγείωσης με το όνομα Αναστάσιος Μπαλατσούκας


Έκτακτες Κρίσεις Σμηνάρχων 2015

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 163/6-3-15 τεύχος Γ', το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο Κρίσεων, κατά τις έκτακτες κρίσεις έτους 2015, έκρινε τους παρακάτω Σμήναρχους, ως εξής:

Ισχυρή ελληνική αεροναυτική δύναμη στα Δωδεκάνησα σε αναμονή επεισοδίου...

Σημαντικές ελληνικές αεροναυτικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στα Δωδεκάνησα εδώ και λίγες ώρες καθώς η Διακλαδική Διεύθυνση Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ είχε συγκεκριμένες πληροφορίες ότι οι Τούρκοι θα επιχειρούσαν να δημιουργήσουν επεισόδιο με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένου σε νησιά της περιοχής και μέχρι στιγμής οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται με την τουρκική υπέρπτηση στο Φαρμακονήσι.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 5/3/2015

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Προκήρυξη 61ων Αγώνων Ανωμάλου Δρόμου ΠΑ έτους 2015 και Διεξαγωγής Πρωταθλήματος ΕΔ και ΣΑ, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας του Στρατιωτικού Αθλητισμού (Day - Run)

Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, πρόκειται να διεξαχθούν στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, οι 61οι αγώνες Ανώμαλου Δρόμου της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και οι αγώνες Ανώμαλου Δρόμου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στρατιωτικού Αθλητισμού (Day - Run 2015).

Ο Πάνος Καμμένος στην Παράδοση - Παραλαβή ΑΤΑ

Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας (Α/ΤΑ) από τον Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, νυν Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ), στον  Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου.

Συνάντηση του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα με τον Πρέσβη του Ιράν Behnam Behrouz

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Behnam Behrouz. Στη συνάντηση ήταν επίσης παρών ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος.


Συνεχίζεται η επιθετικότητα λόγο Καμμένου

Στο FIR Αθηνών, μεταξύ Σάμου και Κω, εισήλθε στις 11.13 σχηματισμός δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Σαν σήμερα 6/3/1921

6/3/1921 - Πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφος Breguet 14 της Στρατιωτικής Αεροπορίας αναγνώριση και φωτογράφηση όλων σχεδόν των τουρκικών χαρακωμάτων στη στενωπό Καράκιοϊ, Πορνά, Κοβαλιτσάι - Ντερέ, Μουρατλάρ, Τουρμπέ, Αβγκίν, Ναστίφ Πασά, Μπάμπα Σουλτάν, καθώς και αναγνώριση όψεως των γεφυρών μεταξύ Χασάν Πασά, Αϊνεγκιόλ και Γενή Σεχήρ. Η αποστολή είχε μεγάλη σπουδαιότητα για τη σχεδιαζόμενη επίθεση του Ελληνικού Στρατού.

www.haf.gr

Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

Πρώτη Συνεδρίαση του Νέου Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου


Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Σμηναγός (Ι) Κωνσταντίνος Ηλιάκης» του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, η πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου, υπό τη νέα του σύνθεση.

www.haf.gr

Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε νησιά του Αιγαίου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, θα επισκεφθεί το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, τη Μεγίστη, τη Στρογγύλη και τη Ρω.

Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 θα παραστεί, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, στη Ρόδο, στις εκδηλώσεις για την 67η επέτειο ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.

Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου με τον Πρέσβη της Φινλανδίας στην Ελλάδα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 05 Μαρτίου 2015 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Πρέσβη της Φινλανδίας στην Ελλάδα Pauli Mäkelä. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας.

Έρχεται προκηρυξη για 6.500 ΕΠΟΠ

Οι θέσεις για Επαγγελματίες Οπλίτες κατανέμονται στον Στρατό 2.500, στην Αεροπορία 2.000 και στο Ναυτικό 2.000
Προσκλητήριο» σε 6.500 άντρες και γυναίκες που επιθυμούν να καταταγούν ως Επαγγελματίες Οπλίτες σε επιχειρησιακές ειδικότητες του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, θα απευθύνει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου με τον επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 05 Μαρτίου 2015 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Marwan Toubassi. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας.

Συντριβή τουρκικού RF-4E - Νεκροί οι δύο χειριστές (εικόνα, vid)

Μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο Ικόνιο, στην κεντρική Τουρκία, στο υψίπεδο της Ανατολίας, ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός.

Ρε κάτι "παραμύθια" που γράφουν..


Με λίγες λέξεις ο Μπάμπης Παπασπύρος τα περιγράφει ΟΛΑ, τελικά έχουμε μια απορία !!! πως είναι δυνατόν και στις κρίσεις του Υπουργείου Άμυνας αλλά και σε ενδεχόμενες τοποθετήσεις σε δημόσιους φορείς κάποιοι να τα γνωρίζουν (αν γνωρίζουν)  πολύ πιο νωρίς από τους καθύλην.. αρμόδιους ? και αναφερόμαστε βέβαια στο συγκεκριμένο δημοσίευμα. Απλή ερώτηση χωρίς κανένα υπαινιγμό. 

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο

Η νέα σύνθεση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου είναι η ακόλουθη :

Κώστας Ήσυχος - Η θητεία να συνδυαστεί με μια μοριοδότηση

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμυνας Κώστας Ησυχος,  σε συνέντευξή του, την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», ανάμεσα στα άλλα ανέφερε:

Σχετικά με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση και το έργο της κυβέρνησης, τόνισε:

Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου με τον Πρέσβη της Βραζιλίας στην Ελλάδα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 04 Μαρτίου 2015 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Πρέσβη της Βραζιλίας στην Ελλάδα Edgard Antonio Casciano.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 3/3/2015

Την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Έκτακτες Κρίσεις Ταξιάρχων ΠΑ 2015-16 (4/3/2015)

Tο Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), στην 6η συνεδρίαση της 4ης Μαρτίου 2015, έκρινε για την Πολεμική Αεροπορία:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΦΕΘΑ Ν ΤΟΣΚΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

Το «mea culpa» των Τούρκων για την κατάπτυστη NOTAM δεν πείθει

Στα όρια της ιλαρότητας κινείται η ανακοίνωση των Τούρκων για το φιάσκο με τις προκλητικές ΝΟΤΑΜ που δέσμευαν ακόμα και ελληνικό έδαφος, που κατόρθωσε να εξοργίσει ακόμα και τον παραδοσιακά «επιτήδειο ουδέτερο» των ελληνοτουρκικών για λόγους εσωτερικών ισορροπιών, το ΝΑΤΟ…

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα 4/3/1943

4/3/1943 - Αεροπλάνο Bristol Blenheim M.K.V (Bisley) της 13 Μοίρας Ελαφρού Βομβαρδισμού πραγματοποίησε από το πεδίο προσγείωσης μεταξύ Mersa Matruh και Sidi Barani (LG07) εκτεταμένη θαλάσσια έρευνα για την ανεύρεση της νηοπομπής "Dimple", που είχε παρεκκλίνει της πορείας της. Ύστερα από πτήση 40 περίπου λεπτών η νηοπομπή εντοπίστηκε και οδηγήθηκε με ασφάλεια στον προορισμό της.

www.haf.gr

Τακτικές Κρίσεις Ταξιάρχων 2015-16

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 147/3-3-15 τεύχος Γ', το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο Κρίσεων, κατά τις τακτικές κρίσεις έτους 2015-16 έκρινε τους παρακάτω Ταξίαρχους, ως εξής:

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Συνάντηση Α/ΓΕΑ με τον Αμερικανό Πτέραρχο Paul J. Selva

Την Τρίτη 03 Μαρτίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, συναντήθηκε με τον Διοικητή της Διοίκησης Μεταφορών του Αμερικάνικου Υπουργείου Άμυνας, Πτέραρχο Paul J. Selva, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, David Pearce.

Ένα δυνητικά «νέο» όπλο αέρος-εδάφους για την Πολεμική Αεροπορία

Η Πολεμική Αεροπορία «διαθέτει» μια πλειάδα στόχων προς βομβαρδισμό, αλλά όχι έναν ικανοποιητικό αριθμό όπλων ακρίβειας για να πλήξει αυτούς τους στόχους. Όμως, με την εισαγωγή του σύγχρονου πυραύλου αέρος-αέρος IRIS-T στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας, αυτή διαθέτει τώρα αρκετά βλήματα αέρος-αέρος AIM-9L που είναι προς εκμετάλλευση ακριβώς για τον σκοπό του βομβαρδισμού στόχων στο έδαφος.

Δείτε περισσότερα

Eθιμοτυπική επίσκεψη του συνδέσμου έφεδρων αξιωματικών Καρδίτσας στην 110 πτέρυγα μάχης

Ο πρόεδρος του  συνδέσμου έφεδρων αξιωματικών Ντενησιώτης Ιωάννης έφεδρος ταγματάρχης (Π.Ζ) , συνοδευόμενος από το  μέλος του Δ.Σ . Καπώνη Αναστάσιο,  , πραγματοποίησε  εθιμοτυπική επίσκεψη  γνωριμίας και επιβεβαίωσης  της συνεργασίας του συνδέσμου με τον διοικητή σμήναρχο (Ι)  κ. Θεόδωρο Σύρμο, στην 110 πτέρυγα  μάχης που  βρίσκεται στην Αεροπορική Βάση Λάρισας.

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρει τα προβλήματα της Πολεμικής Αεροπορίας (Συνέντευξη στον ALPHA RADIO 98,9)

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είναι κοντά μας φίλες και φίλοι.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Πώς πήγε η επίσκεψή σας χθες;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ήταν μία επίσκεψη στα Αντικύθηρα και στα Κύθηρα, στο πλαίσιο της προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά μας, γιατί εθνική υπόθεση δεν είναι μόνο η άμυνα της χώρας, έτσι όπως τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κάθε μέρα εργάζονται για αυτή, είτε είναι οι αεροπόροι μας που αναχαιτίζουν τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, είτε είναι οι άνδρες και οι γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού ή του Στρατού Ξηράς στον Έβρο.


Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Διοικητή της Διοίκησης Μεταφορών του Αμερικάνικου Υπουργείου Άμυνας Πτέραρχο Πωλ Σέλβα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε σήμερα Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 συνάντηση με τον Διοικητή της Διοίκησης Μεταφορών του Αμερικάνικου Υπουργείου Άμυνας Πτέραρχο Πωλ Σέλβα.

Επίσκεψη Δοκίμων Υπαστυνόμων της ΕΛ.ΑΣ στο 2ο ΚΕΠ

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο 2ο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής (ΚΕΠ), στην Πάρνηθα, επίσκεψη του 4ου εκπαιδευτικού τμήματος Δοκίμων Υπαστυνόμων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ), στο πλαίσιο πρακτικής εκπαίδευσης του προγράμματος σπουδών.

Υποπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου ο νέος Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (Το βιογραφικό του)Ο Υποπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου είναι o Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης.

Ποιοι έμειναν ποιοι έφυγαν στην ΠΑ - Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

1. Πολεμική Αεροπορία "Διατηρητέους" τους:

Υποπτέραρχο (Ι) Χριστοδούλου Χρήστο

Υποπτέραρχο (Ι) Παρασχόπουλο Γεώργιο

Υποπτέραρχο (Ι) Μανωλάκο Ιωάννη

Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Σκληρό “ΟΧΙ” Καμμένου Σε Τούρκους – Ότι Μπεί Στο Αιγαίο Θα Πέσει Ή Θα Βουλιάζει

Τα επιχειρησιακά σχέδια στο αρχηγείο Πολεμικής Αεροπορίας στο ελληνικό Πεντάγωνο, για αναχαίτιση της τουρκικής προώθησης στο Αιγαίο με το πρόσχημα πολεμικών ασκήσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο, είναι έτοιμα από σήμερα (02/03/2015) τα ξημερώματα.

Επτά παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη αμέσως μετά την απόσυρση της ΝΟΤΑΜ - Αναχαιτίστηκαν από την ΠΑ

Σε επτά παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου προχώρησαν επτά τουρκικά αεροσκάφη αμέσως μετά την απόσυρση της ΝΟΤΑΜ, τα οποία πέταξαν πάνω από το βορειοανατολικό και το κεντρικό Αιγαίο, ενώ αναχαιτίστηκαν κατά την πάγια πρακτική.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 1/3/2015

Την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Στο πλευρό του πολίτη οι Ένοπλες Δυνάμεις

Για ακόμα μία χρονιά, οι Ένοπλες Δυνάμεις βρέθηκαν στο πλευρό του πολίτη. Όταν ο εγκέλαδος χτύπησε την Κεφαλονιά, όταν αποκλείστηκαν κτηνοτρόφοι στα χιόνια και όταν κινδύνεψε η ζωή... ορειβατών, οι ΕΔ ήταν εκεί. Στρατιωτικά οχήματα καθάρισαν δρόμους από τα χιόνια, βοήθησαν στον καθαρισμό ακτών, και όχι μόνο, ενώ διατέθηκαν και για λιτανείες.

Δείτε περισσότερα

Κύρωση Οριστικού Πίνακα Πρόσληψης Ωρομίσθιου Διδακτικού Προσωπικού στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών

Η Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ) σας ενημερώνει για την κύρωση του Οριστικού Πίνακα Πρόσληψης Ωρομίσθιου Διδακτικού Προσωπικού της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών, ακαδημαϊκού έτους 2014 - 2015, πλην του μαθήματος "ΓΕΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ".

Ακύρωσαν όλη την ΝΟΤΑΜ οι Τούρκοι

Μεγάλη νίκη καταγράφει η Αθήνα καθώς η Τουρκία αναγκάστηκε να αποσύρει όλη τη ΝΟΤΑΜ, και όχι μόνο να εξαιρέσει την Λήμνο.