Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Τα RF-4E που κατέπεσαν δεν (συγκρούστηκαν) αναφέρει το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο…Αλλά!

Το  Τούρκικο Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε  σχετικά τα αεροσκάφη RF-4E που κατέπεσαν στην Μαλάτια και στα οποία έγιναν σκοτώθηκαν οι Χειριστές . Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως  τα αεροσκάφη δεν συγκρούστηκαν μεταξύ τους (όπως Στρατιωτικοί αναλυτές  ανέφεραν )αλλά κοπάνησαν στο βουνό λόγω της χαμηλής ορατότητας και του  ότι τα μαχητικά πετούσαν κάτω απο το όριο ασφαλείας του υψομέτρου για την Περιοχή της Μαλάτιας !

Δείτε περισσότερα

Στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης απόφασης για αποδοχές Στρατιωτικών

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣ, την 3 Απριλίου 2015 και ώρα 09.30΄ορίστηκε να δικαστεί ενώπιον της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε η ΠΟΕΣ μαζί με τις Ενώσεις Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Διαβάστε την κλήση του Προέδρου του ΣτΕ. Κάντε κλικ στην παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:

Δείτε περισσότερα


Τα θανάσιμα ελικόπτερα Mi-35P της Εθνικής Φρουράς ... φόρεσαν παραλλαγή! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Με νέα ... εμφάνιση αλλά το ίδιο απειλητικά και θανάσιμα για τον αντίπαλο, τα επιθετικά ελικόπτερα Mi-35P της Εθνικής Φρουράς περνούν σταδιακά το πρόγραμμα συντήρησης, μετά τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί πέρυσι και βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης από την κατασκευάστρια εταιρεία. Το πρόγραμμα, συνολικού ύψους 28 εκατ. ευρώ προβλέπει τη διαδικασία συντήρησης και των 11 ελικοπτέρων του τύπου που διαθέτει σήμερα στις τάξεις της η Διοίκηση Αεροπορίας.

Δείτε περισσότερα

Όλο το βίντεο της Παράδοσης - Παραλαβής Α/ΓΕΑ

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι, η τελετή παράδοσης - παραλαβής των καθηκόντων του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, από τον Πτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά στον Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση.

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Παράδοση - παραλαβή καθηκόντων του Α/ΓΕΣ και του Α/ΓΕΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Θητεία και για τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων - Για 2+1 ή 2+2 χρόνια σύμφωνα με τον Π. Καμμένο

Την θεσμοθέτηση θητείας για τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων ανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο χαιρετισμό του, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του απελθόντος αρχηγού ΓΕΑ πτεράρχου Ευάγγελου Τουρνά στον αντιπτέραρχο Χρήστο Βαϊτση, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ευελπίδων.

Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου με τον Πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος είχε σήμερα Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα Osvaldo Cobacho Martinez. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας.


Παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ στις τελετές παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων του Αρχηγού ΓΕΣ και του Αρχηγού ΓΕΑ

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, παρέστη στην τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων του απερχόμενου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού Στρατηγού Χρίστου Μανωλά στον Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, που πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Η παρουσία της ΕΑΒ στη διεθνή έκθεση IDEX 2015

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ Α.Ε.) συμμετείχε με επιτυχία στην έκθεση IDEX (International Defense Exhibition & Conference) που ολοκληρώνεται σήμερα 26 Φεβρουαρίου 2015 στο Abu Dhabi των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η IDEX είναι κορυφαία διοργάνωση που κάθε δύο χρόνια συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες αμυντικές βιομηχανίες του κόσμου. Η έκθεση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ΕΑΒ λόγω των σημαντικών συνεργασιών της εταιρείας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Δείτε περισσότερα

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Οι νέοι Αρχηγοί στον Υπουργό Άμυνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνάντηση του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα με τον Πρέσβη της Τουρκίας Kerim Uras

Ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Τόσκας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Τουρκίας Kerim Uras στις 10.00 στο Υπουργείο. Στη συνάντηση ήταν παρόντες επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμυνας Κώστας Ησυχος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιάννης Ταφύλλης.


Κοκκίνησε ο τόπος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ τα 6 αεροσκάφη F-16 εισήλθαν στις 11:02 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου. Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε 4 και 2 αφη αντίστοιχα, πραγματοποίησε υπερπτήσεις ως ακολούθως:

Παράδοση - Παραλαβή Καθηκόντων Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 13:00, θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, η τελετή παράδοσης - παραλαβής των καθηκόντων του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, από τον Πτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά στον Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση.

www.haf.gr

Συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ με την νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2014 με τη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων όπως διαμορφώθηκε μετά την Απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Ανακοίνωση Τύπου για τα αναδρομικά των Αποστράτων Αξιωματικών

Διαπιστώθηκε ότι , με την καταβολή της σύνταξης μηνός Ιανουαρίου σε αριθμό αποστράτων αξιωματικών δεν καταβλήθηκαν καθόλου τα αναδρομικά.


Μεταφορά μοσχεύματος με το Embraer

Κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ και σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) απογειώθηκε νωρίς το πρωί αεροσκάφος Empraer από την 112 ΠΜ/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας με προορισμό τη Λάρνακα για την παραλαβή μοσχεύματος και ιατρικής ομάδος .

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Το πλούσιο βιογραφικό του Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση

Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης είναι ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας.

Είναι υπεύθυνος για την Αεράμυνα της Χώρας και ασκεί τον έλεγχο και τη διαχείριση σε όλο τον Εθνικό Εναέριο χώρο.

Επιπλέον έχει την ευθύνη για την οργάνωση, εκπαίδευση, εξοπλισμό και διατήρηση της μαχητικής ικανότητας και επιχειρησιακής ετοιμότητας των πολεμικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με σκοπό την άμεση αντίδραση τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε καιρό πολέμου.

Δείτε περισσότερα

Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης ο νέος Αρχηγός ΓΕΑ

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 το ΚΥΣΕΑ υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και αποφάσισε τα εξής:

Aναβάλεται για το 2016 το Kavala airsea show

Μετά από συνάντηση και επικοινωνία όλων των τοπικών φορέων που εμπλέκονται στη διοργάνωση του Kavala Air Sea Show επισημάνθηκαν και συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:

Το Kavala Air Sea Show αποτελεί πλέον μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις του είδους του σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανεβάζοντας σημαντικά τον πήχη των απαιτήσεων της συγκεκριμένης εκδήλωσης, ιδιαίτερα μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε την περσινή χρονιά.

25 Φεβρουαρίου 2014: "Κράτημα" του κινητήρα Μιράζ-2000 στα 18.000 πόδια! Ο χειριστής τον επανεκκίνησε στον αέρα και το προσγείωσε με ασφάλεια!

Η ψυχραιμία, η άριστη εκπαίδευση και επαγγελματισμός, σε συνδυασμό με την εμπειρία και ασφαλώς την καλή τύχη, που πάντα χρειάζεται, είχαν ως τελικό αποτέλεσμα την ασφαλή προσγείωση στην βάση του από τον χειριστή του, ενός μαχητικού αεροσκάφους Mirage-2000EGM της 332 Μοίρας Παντός Καιρού της Πολεμικής Αεροπορίας, του οποίου ο κινητήρας είχε «κρατήσει» λίγη ώρα νωρίτερα στα 18.000 πόδια.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 24/2/2015

Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

25 Φεβρουαρίου 1943 - Έναρξη λειτουργίας της 336 Βασιλικής Ελληνικής Μοίρας Διώξεως

Σαν σήμερα, στις 25 Φεβρουαρίου 1943 ξεκίνησε τη λειτουργία της η 336 Βασιλική Ελληνική Μοίρα Διώξεως (336 ΒΕΜΔ) - της δεύτερης μετά την 335 ΒΕΜΔ - στο αεροδρομίο Almasa (LG 219) Αιγύπτου. Η βάση του προσωπικού της νέας Μοίρας ήταν αξιωματικοί και υπαξιωματικοί από την 335 ΒΕΜΔ. Το αρχικό της όνομα ήταν 336 "Βασιλική Ελληνική Μοίρα Διώξεως" η οποία υπαγόταν διοικητικά στην 219 Πτέρυγα Μάχης της RAF και ήταν επανδρωμένη με 26 πιλότους και 21 αεροσκάφη Hurricane IIC.

Δείτε περισσότερα

Τουρκικές παραβιάσεις του κυπριακού ενάεριου χώρου για "εκπαιδευτικούς" λόγους

"Εκπαιδευτική" πτήση στα περίχωρα της Κύπρου πραγματοποίησε ο τουρκικός Στρατός, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μπάμπης Παπασπύρος : Εθνική Αμυντική Βιομηχανική Στρατηγική με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον...


Του Μπάμπη Παπασπύρου*: Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει τα τελευταία χρόνια σχετικά, με τις πρόθεσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων να προχωρήσουν στην εκκαθάριση των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας μας (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ κλπ), με στόχο δήθεν την περικοπή δαπανών στον ευρύτερο τομέα της άμυνας.

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Διάσωση Πληρώματος Φ/Γ Πλοίου "Kerem S" από Ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ

Τι δήλωσε για την επιστροφή των αναδρομικών στα στελέχη των ΕΔ ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος

Για την πορεία του κυβερνητικού έργου, σημείωσε:

«Προχωράμε ως κυβέρνηση στην εκπλήρωση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων και ιδιαίτερα αυτών από το πρόγραμμα στη ΔΕΘ που σχετίζεται με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Περιλαμβάνονται όλα αυτά τα σημεία στη λίστα. Πρέπει να επισημάνω ότι η διαπραγμάτευση τώρα αρχίζει».


Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου και ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα με Σέρβο Πρέσβη

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος συναντήθηκε σήμερα 24 Φεβρουαρίου 2015 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα Branko Lazarevic ο οποίος συνοδευόταν και από τον Ακόλουθο Αμυνας Dosan Micailovic.


Συνάντηση του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα με τον Πρέσβη της Νότιας Αφρικής Sophonia Rapulane (Zeph) Makgetla

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας συναντήθηκε στις 11.00 στο γραφείο του στο Υπουργείο με τον Πρέσβη της Νότιας Αφρικής Sophonia Rapulane (Zeph) Makgetla. Παρών ήταν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος.
 

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/15» (Φωτογραφίες)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, παρακολούθησε την άσκηση «Πυρπολητής 1/15» που πραγματοποιήθηκε με το σύνολο της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (Δύναμη «Δέλτα»).

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 23/2/2015

Τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Εθελοντική Αιμοδοσία στη ΣΥΔ

Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, εθελοντική αιμοδοσία στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), με συμμετοχή των Δοκίμων και του προσωπικού της Σχολής.

Δείτε φωτογραφίες.

Με εντολή ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, έναρξη άσκησης «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/15»

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου που εδόθη σήμερα Τρίτη 24/2/15 στις 06:00, στο πλαίσιο άσκησης «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/15», συγκροτήθηκε η δύναμη για εκτέλεση επιχειρήσεων σε περιοχή του Αργοσαρωνικού και νησιών Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και στην περιοχή του Έβρου με σκοπό την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Η άσκηση ξεκινά στις 07:00.

Σαν σήμερα 24/2/1951

24/2/1951 - Το 13ο Σμήνος Μεταφορών (αεροσκάφη C-47 Dakota) τιμήθηκε με το Αμερικανικό Διάσημο της Προεδρικής Ευφήμου Μνείας στην Αεροπορική Βάση Tachikawa, όπου έδρευε. Η απονομή έγινε για τις υπηρεσίες του Σμήνους στην επιχείρηση μεταφοράς και διάσωσης τραυματιών από το Ηugnam της Βορειοανατολικής Κορέας στο αεροδρόμιο Yonpo Hughan, στις 4 Δεκεμβρίου 1950.

www.haf.gr

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Ξηλώνεται όλη η αμαρτωλή Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών ???

Σφηκοφωλιά, από την οποία ξεκινούσε στο στήσιμο του διαχρονικού πλιάτσικου δισεκατομμυρίων ευρώ, στον βωμό της δήθεν θωράκισης της Άμυνας της χώρας, είναι η Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών. Και αυτό κανείς δεν μπορεί να... το αμφισβητήσει. Ένα μόνο μέρος της ληστείας που γινόταν είναι οι άγριες αρπαχτές της παρέας Τσοχατζόπουλου - Σμπώκου και όλων των πασίγνωστων οπλάδων (Θωμά Λιακουνάκου, Αλέξανδρου Τσάτσου, Σταύρου Κομνόπουλου, Π. Ευσταθίου, Φ. Λυγινού και Κ. Δαφέρμου), που είχαν υψηλούς φίλους - προστάτες στα ΜΜΕ.

Οι αεροπορικές μάχες της ΕΒΑ στις 23/2/1941

23/2/1941 - Τρία αεροπλάνα Gloster Gladiator της 21 Μοίρας Διώξεως, σε συνεργασία με πέντε PZL P.24 της 22 Μοίρας και εννέα της 23 Μοίρας Διώξεως, απογειώθηκαν με αποστολή την προστασία φίλιων βομβαρδιστικών Potez 633, που πραγματοποιούσαν φωτογραφική αναγνώριση στην περιοχή του Μπούμπεσι.

Σχολή Ικάρων (Βίντεο)

Πως θα αναστηθεί η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία

Αεροδιακομιδές : Μπορούσανε αλλά δεν θέλανε. Γιατί άραγε !!!

Πολλά ερωτηματικά αφήνουν οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στους δημοσιογράφους για το ευαίσθητο θέμα τον αεροδιακομιδών. Πάρα πολλά χρήματα σπαταλώνται κάθε μέρα από πτήσεις ελικοπτέρων η μεταγωγικών αεροσκαφών για την διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής στα νησιά του Αιγαίου, είτε του Ιονίου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντικειμενικά αυτή την στιγμή βρίσκεται όμως στο Αιγαίο.

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Το Άρθρο 4 του Συντάγματος για είσοδο στις Στρατιωτικές Σχολές. Τελικά, ποιος θα προστατεύσει την πατρίδα;

• Ο Ευ. Βενιζέλος, ως υπουργός Άμυνας, επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου:

- Καθιέρωσε, διά νόμου του υπουργείου Παιδείας, ότι κριτήριο για την εισαγωγή σε στρατιωτικές σχολές αποτελεί η ελληνική ιθαγένεια και όχι... η ελληνική καταγωγή, που ίσχυε μέχρι τότε.


Το πρώτο ΜΕΓΑΛΟ deal: Ο Π. Καμμένος «έκλεισε» τα Mirage 2000-9 των ΗΑΕ

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία θα επισκευάζει και συντηρεί στο εξής τα μαχητικά αεροσκάδη Mirage 2000-9 της Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
, έπειτα από ΤΕΡΑΣΤΙΑ συμφωνία, που έκλεισε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, κατά την επίσκεψή του στην έκεθεση ΙDEX 2015 στο Αμπου Ντάμπι.

Ο Τούρκος Πτέραρχος Οζτούρκ στους φρουρούς του τάφου «θα είμαστε δίπλα σας»…Αλλά σήμερα δεν φάνηκε!

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί !ο Τούρκος  Αρχηγός που πέταξε στο Αιγαίο είχε πετάξει και τον Οκτώβριο πάνω απο τον τάφο του Σουλειμάν και τότε είχε στείλει μήνυμα στους φρουρούς  ότι «θα είναι δίπλα τους!»… Σήμερα οι Τούρκοι το έβαλαν στα πόδια  και ο Τούρκος Πτέραρχος δεν φάνηκε με τα Μαχητικά του!

Δείτε περισσότερα