Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

Κατάθεση στεφάνου από ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο στον τάφο του καταδρομέα Εμμανουήλ Μπικάκη και επίσκεψη στην 133 ΣΜ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πραγματοποίησε ρίψη στεφάνου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων όπου το 1996 έπεσαν οι τρεις ήρωες Έλληνες αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού.

Ακολούθως μετέβη στην Κρήτη όπου απέδωσε τιμές και κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του καταδρομέα Εμμανουήλ Μπικάκη.

defenceline.gr ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Οι Κουρσάροι της 345ΜΒ στα Ίμια - Έτσι θα χτυπούσαν τον τουρκικό στόλο!

Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης
Φωτογραφίες: Αρχείο Ν. Τσακίρη
Πρόσθετα στοιχεία: Μαρία Γιαμπουλάκη

Είχαν ως αποστολή να πετάξουν χαμηλά και να χτυπήσουν σκληρά! Ήταν η ώρα όπου η σκληρή εκπαίδευση τον καιρό της ειρήνης, θα ξεχώριζε τον νικητή από τον νικημένο, όπως γίνεται πάντα στον πόλεμο. Και εκείνη τη φορά, ο πόλεμος ζύγωσε για τα καλα! Η στιγμή της αλήθειας για κάθε βομβαρδιστή... Ή στιγμή της αλήθειας για τα πληρώματα της 345 Μοίρας Βομβαρδισμού και τα θρυλικά Α-7Η Corsair ήρθε στη κρίση των Ιμίων!

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη ΥΕΘΑ στην 133ΣΜ

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, συνόδευσε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), κ. Πάνο Καμμένο, στην 133 Σμηναρχία Μάχης (133ΣΜ), στο Καστέλι, όπου τους υποδέχθηκε ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης και ο Διοικητής της 133ΣΜ, Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Άγγος.

Αεροδιακομιδή Ασθενούς στο Εξωτερικό

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 13:23, αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, με σκοπό τη μεταφορά Έλληνα ασθενούς πενήντα τριών ετών, με οξεία ηπατική ανεπάρκεια, στη Ρώμη της Ιταλίας, για μεταμόσχευση ήπατος.

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

Την επέτειο της θυσίας των τριών Ελλήνων αξιωματικών στα Ίμια τίμησε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρευρέθηκε σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Πεσόντων Αξιωματικών στα Ίμια την 31η Ιανουαρίου 1996, Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού, η οποία τελέστηκε στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Καμμένος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Πεσόντων Ναυτικής Αεροπορίας.
 

Ρίψη στεφάνου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων πραγματοποίησε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος

Όπως είχε προγραμματιστεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πραγματοποίησε ρίψη στεφάνου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων όπου το 1996 έπεσαν οι τρείς Έλληνες αξιωματικοί.

Δυο τουρκικά F-16 εμφανίστηκαν στην περιοχή και αναχαιτίστηκαν άμεσα από αντίστοιχα αεροσκάφη της πολεμικής μας αεροπορίας.


Πότε θα πάρουν το επίδομα παραμεθορίου (120 ευρώ μηνιαίως) που δίνει άμεσα ο Π. Καμμένος

Την άμεση χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου, το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό των 120 ευρώ μηνιαίως, για όλα τα στελέχη που υπηρετούν στον Έβρο, στα νησιά του Αιγαίου και σε αρκετές μονάδες της προκάλυψης ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Το επίδομα θα αρχίσει να δίνεται άμεσα, και συγκεκριμένα από... τον μήνα Φεβρουάριο και κάθε μήνα, σε περίπου 25.000 στελέχη και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήδη δόθηκε εντολή από την πολιτική ηγεσία στους αρχηγούς των γενικών επιτελείων, προκειμένου να βρουν τα απαιτούμενα κονδύλια και να τα πιστώσουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως το τέλος του μήνα.

Δείτε περισσότερα

Ο νέος ΑΝΥΕΘΑ απέδωσε τα ξίφη σε νέους αξιωματικούς Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων

Τα ξίφη στους νέους και νέες αξιωματικούς Υγειονομικού, Οικονομικού και Στρατολογικού- Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, επέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε περισσότερα

Το πρώτο δείγμα "Αγάπης" - Το μήνυμα ελήφθει

Την ώρα που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τιμούσε με ρίψη στεφάνου από ελικόπτερο στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, τιμώντας τους πεσόντες ιπταμένους του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την Πατρίδα στην κρίση των Ιμίων, τουρκικά μαχητικά F-16, εισχώρησαν στην εναέρια περιοχή του νήσου.

Σαν σήμερα 19 χρόνια πριν η κρίση των Ιμίων

Τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου του 1996, κορυφώθηκε η κρίση στα Ίμια, ένα γεγονός που έφερε κοντά όσο ποτέ στον πόλεμο την Ελλάδα και την Τουρκία στη σύγχρονη ιστορία τους.

Τα «ανησυχητικά» περιστατικά στο Αιγαίο είχαν αρχίσει ήδη από το Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, όταν τουρκικό πλοίο που προσάραξε κοντά στα δύο νησιά αρνήθηκε τη βοήθεια του ελληνικού λιμενικού, λέγοντας πως βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα και κάνοντας σαφείς τις διαθέσεις της τουρκικής πλευράς στην περιοχή, με το υπουργείο εξωτερικών της γείτονος να δηλώνει πως «ανεξαρτήτως του ποιος θα ανελάμβανε τη διάσωση του πλοίου, υπήρχε γενικότερα θέμα με τα Ίμια».

Τουρκία: Αεροσκάφη παρεμβολείς θα «τυφλώνουν» τα ελληνικά ραντάρ…

Τις βάσεις για την εκτέλεση αιφνιδιαστικού κτυπήματος κατά της χώρας μας θέτει η Άγκυρα με τη σχεδιαζόμενη προμήθεια αεροσκαφών εξοπλισμένων με μακράς εμβέλειας παρεμβολείς συστημάτων επικοινωνιών και ραντάρ.

Με αυτό τον τρόπο ευελπιστεί ότι θα επιτύχει να «τυφλώσει» το ελληνικό Σύστημα Αεροπορικού Ελέγχου (ΣΑΕ) αλλά και να παρεμποδίσει την ομαλή λειτουργία των ελληνικών συστημάτων διοίκησης, ελέγχου, επικοινωνιών και πληροφοριών (ΣΔΕΠ) παρεμβάλλοντας τα επικοινωνιακά υποσυστήματά τους.

Δείτε περισσότερα


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 29/1/2015

Την Πεμπτη 29 Ιανουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Πόρισμα Γάλλου Α/ΓΕΑ για την τραγωδία με το ελληνικό F-16

Ο αρχηγός της Γαλλικής Αεροπορίας (Armee de l’ Air) πτέραρχος Denis Mercier, μιλώντας σε δημοσιογράφους την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015, απέδωσε το δυστύχημα του ελληνικού F-16D της 341 Μοίρας, που στοίχισε τη ζωή σε 11 άτομα, σε αστοχία του κινητήρα.

Υπενθυμίζεται, ότι σε ένα από τα πιο σοβαρά δυστυχήματα στην Ιστορία του NATO, αλλά και των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας έχασαν τη ζωή τους οι δύο Έλληνες ιπτάμενοι και εννέα στελέχη της Armee de l’ Air.

Δείτε περισσότερα

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στo Μνημόσυνο Πεσόντων του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια και στο Μνημόσυνο του Εμμανουήλ Μπικάκη στην Κρήτη (30/1/2015)


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος , αύριο Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 στις 11:00 θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση για τους αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την Πατρίδα στα Ίμια που θα τελεστεί στη Βάση Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού (Μαραθώνας).

Δήλωση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για τους Αξιωματικούς της Π.Α. που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του καθήκοντος

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρέστη στην εξόδιο ακολουθία για τους δύο αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασαν τη ζωή τους, στο Αλμπαθέντε της Ισπανίας, κατά τη διάρκεια του καθήκοντος.

Προσπάθησαν να εκτιναχθούν αλλά δεν τα κατάφεραν οι πιλότοι του μοιραίου F-16

Ο Παναγιώτης Λάσκαρης και ο Αθανάσιος Ζάγκας, οι δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ, προσπάθησαν να εκτιναχθούν όταν διαπίστωσαν ότι το μοιραίο μαχητικό αεροσκάφος στο όποιο επέβαιναν παρουσίασε πρόβλημα χωρίς όμως να τα καταφέρουν, αναφέρει με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας.

Η τελευταία "πτήση" του σμηναγού Ζάγκα

Σε έντονα φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα τελέστηκε και η νεκρώσιμη ακολουθία του δεύτερου πιλότου μας, σμηναγού Αθανάσιου Ζάγκα, του δεύτερου εκ των δύο μελών του πληρώματος του μοιραίου F-16D που κατέπεσε στην Ισπανία.

Το τελευταίο αντίο στον ΗΡΩΑ Παναγιώτη Λάσκαρη (ΒΙΝΤΕΟ)


Συλλυπητήρια από το βασιλιά της Ισπανίας για το θάνατο των δύο Ελλήνων πιλότων F-16

Τηλεφωνική επικοινωνία με το βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας είχε σήμερα ο ΠτΔ Κάρολος Παπούλιας.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 28/1/2015

Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Επαναπατρισμός των Σορών του Σμηναγού (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη και του Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Ζάγκα (φωτογραφίες)

Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 5:35, αφίχθησαν στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα, οι σοροί του Σμηναγού (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη και του Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Ζάγκα, συνοδευόμενες από τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, από το Albacete της Ισπανίας, με αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Το βίντεο της άφιξης των σορών

Ο Καμμένος στη κηδεία του Σμηναγού Παναγιώτη Λάσκαρη - ΦΩΤΟ

Στον Ιερό ναό Αγίου Αντωνίου, στη Ριζούπολη κηδεύεται αυτήν την ώρα ο σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης, ο ένας εκ των δυο Ελλήνων πιλότων που έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην Ισπανία.

Συνάντηση Π.Καμμένου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα επισκεφθεί την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο κ.Καμένος θα συναντήσει το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΝΑΤΟ συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Υπουργού, Ελευθέριο Καραγιάννη.

Στη Κύπρο η πρώτη επίσκεψη Καμμένου - Επαφές και συναντήσεις για τον ΥΕΘΑ

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορος Φωκαΐδης επικοινώνησε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του και να τον προσκαλέσει στην Κύπρο, όπου ο κ. Καμμένος θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψή του.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθεί την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Υπουργού, Ελευθέριο Καραγιάννη.

Δείτε περισσότερα

Το τελευταίο αντίο ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ

Τελευταίο αντίο σε λίγη ώρα στον σμηναγό Παναγιώτη Λάσκαρη που σκοτώθηκε στο αεροπορικό δυστύχημα, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, όταν διθέσιο ελληνικό F-16 συνετρίβη μέσα στην πίστα αεροδρομίου.

Είναι ο ένας από τους δυο Ελληνες πιλότους που σήμερα αποχαιρετούν οι συγγενείς, οι φίλοι και συνάδελφοί τους.

Παραλαβή των σωρών (φωτογραφίες)

Νεκρώσιμος Ακολουθία του Σμηναγού (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη και του Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Ζάγκα

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι η νεκρώσιμος ακολουθία του Σμηναγού (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη θα τελεστεί σήμερα, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 12:00 στον Ιερό ναό Αγίου Αντωνίου, στη Ριζούπολη Αττικής ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία του Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Ζάγκα θα τελεστεί επίσης σήμερα, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 15:00 στον Ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας, στην Αργυρούπολη Αττικής.

Σήμερα την Αθήνα οι σοροί των δύο άτυχων πιλότων - Με στρατιωτικό αεροσκάφος η μεταφορά

Στην Αθήνα αναμένεται να φτάσουν το πρωί της Πέμπτης οι σοροί των δύο πιλότων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, από τη συντριβή του F-16, στην αεροπορική βάση Los Llanos στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.

Τις σορούς των δύο αντρών θα μεταφέρει τις πρώτες πρωινές ώρες ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο θα προσγειωθεί στην Ελευσίνα.

Δείτε περισσσότερα

Αμυντική βιομηχανία: Το στοίχημα που η κυβέρνηση Σαμαρά έχασε - Στον αέρα η ΕΑΒ

Η αμυντική βιομηχανία και η “ανάστασή” της ήταν ένα από τα θέματα των “προγραμματικών δηλώσεων” του Πάνου Καμμένου μόλις πέρασε την πύλη του ΥΠΕΘΑ. Αναφέρθηκε ειδικά στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.

Και στις δύο περιπτώσεις ο κ.Καμμένος θα έχει πολλά ενδιαφέροντα να μάθει για τα όσα παράδοξα έγιναν επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Δείτε περισσότερα

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 27/1/2015

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Θεώρηση Ατομικών Βιβλιαρίων Νοσηλείας (ΑΒΝ) για το Έτος 2015

Σας ενημερώνουμε ότι για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΥΠΕΘΑ/ΓΕΑ, είναι απαραίτητη η θεώρηση για το έτος 2015 των Ατομικών Βιβλιαρίων Νοσηλίας τους, τόσο για τους άμεσα ασφαλισμένους (εν ενεργεία στελέχη) όσο και υπ΄αυτών ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους.

Τρισάγιο εις Μνήμην του Σμηναγού (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη και του Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Ζάγκα

Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας, στο Στρατόπεδο Παπάγου, Τρισάγιο εις μνήμην του Σμηναγού (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη και του Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Ζάγκα, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στο αεροπορικό δυστύχημα της 26ης Ιανουαρίου 2015, στο Albacete της Ισπανίας.

Στο Τρισάγιο παραβρέθηκε η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

www.haf.gr

Νέα στοιχεία για την τραγωδία με το F-16 - Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Άμυνας της Ισπανίας

Λεπτομέρειες για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην ισπανική αεροπορική βάση Los Llanos, στο Albacete, έδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας, με δύο ανακοινώσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2015, οι οποίες αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή του πύλη.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, το δυστύχημα έλαβε χώρα στις 15.16 τοπική ώρα καθώς το ελληνικό διθέσιο μαχητικό F-16D Block 50 της 341 Μοίρας απογειωνόταν για συμμετοχή σε εκπαιδευτική δραστηριότητα του σχολείου FC 2015-1 του νατοϊκού προγράμματος TLP.

Δείτε περισσότερα

Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής στο ΥΠΕΘΑ μεταξύ της απερχόμενης και της νέας πολιτικής ηγεσίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η τελετή παράδοσης-παραλαβής ανάμεσα στην απερχόμενη και στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Κατά την έναρξη της τελετής, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο Αξιωματικών που βρήκαν τραγικό θάνατο, συμμετέχοντας σε άσκηση  στην Ισπανία.

Ο απερχόμενος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ανέφερε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής:


Η ισπανική εκδοχή για το δυστύχημα με το ελληνικό F-16

Λεπτομέρειες για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην ισπανική αεροπορική βάση Los Llanos, στο Albacete, έδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας, με δύο ανακοινώσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2015, οι οποίες αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή του πύλη.

Δείτε περισσότερα

Συλλυπητήρια επιστολή του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου στον Διοικητή της 111 Π.Μ.

Εξ' αφορμής του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος στην Ισπανία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος απέστειλε στον Διοικητή της 111 Π.Μ.  συλλυπητήρια επιστολή.
         
Αγαπητέ κ. Σμήναρχε,

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Τελετή παράδοσης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας - ΒΙΝΤΕΟ

Συγνώμη για την οικονομική επίθεση στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με μια συγγνώμη για την οικονομική επίθεση που υπέστησαν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων από την προηγούμενη κυβέρνηση ανέλαβε τα καθήκοντά του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Καμμένος.

«Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη για την οικονομική επίθεση που δεχθήκατε από την πολιτεία και για την αγνόηση των αποφάσεων του ΣτΕ. Αποτελεί πρώτο μέλημα η αποκάτασταση αυτής της αδικίας. Τα στελέχη των ΕΔ δεν έχουν ως πρωταρχικό στόχο τις απολαβές αλλά η πολίτεία οφείλει να σεβαστεί τις οικογένειες των στελεχών που πέρασαν δύσκολα» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος.

Δείτε περισσότερα

Παρέλαβε ο νέος υπουργός Άμυνα - Με ενός λεπτού σιγή ξεκίνησε η παράδωση-παραλαβής

Με ενός λεπτού σιγή ξεκίνησε η παράδοση-παραλαβή. Σε πολύ βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση - παραλαβή, το λιγότερο που μπορούσε να γίνει για τα παλικάρια της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασαν την ζωή τους την δευτέρα στο Albacete της Ισπανίας συμμετάσχοντες στην άσκηση TLP 2015.

Περισσότερα από την παράδοση - παραλαβή σε λίγο.

   

Σήμερα η αλλαγή σκυτάλης στο ΥΠΕΘΑ

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η παράδοση παραλαβή στο Υπουργείο Άμυνας στις 19:00 μ.μ, ο Πάνος Καμμένος αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου από τον προκάτοχο του Νίκο Δένδια.

Το συλλυπητήριο μήνυμα της κυβέρνησης για το δυστύχημα του F-16

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 26/1/2015

Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Και επίσημα ο Πάνος Καμμένος Υπουργός Αμύνας


Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  αναλαμβάνει ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και επίσημα. Η κίνηση αυτή θεωρείται  ""κίνηση ΜΑΤ "" τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τον Πάνο Καμμένο. Όπως είναι γνωστό ο Πάνος Καμμένος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος
στα θέματα  άμυνας και εξωτερικής πολιτικής και οι θέσεις του είναι αποδεκτές από την πλειοψηφία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων!!

Η ΝΔ για τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης εξέφρασε εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου Αντ. Σαμαρά τη βαθύτατη οδύνη για την απώλεια των δύο πιλότων και όσων χάθηκαν κατά τη συντριβή αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας στη διάρκεια συμμαχικής άσκησης στην Ισπανία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το δυστύχημα του F-16

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μόλις έμαθε τη συντριβή του ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας και το θάνατο των σμηναγών Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανάσιου Ζάγκα και άλλων εννέα ανθρώπων, στο Albacete της Ισπανίας.

Μετάβαση Αρχηγού ΓΕΑ στο Albacete της Ισπανίας

Κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων του τραγικού δυστυχήματος της 26ης Ιανουαρίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, θα μεταβεί σήμερα, 27 Ιανουαρίου 2015, στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας.

www.haf.gr

defenceline.gr : Οι αετοί του Λεωνίδα - Ένα ποίημα για τους Έλληνες Αεροπόρους

defenceline.gr : Τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τα παλικάρια της ΠΑ

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κατόπιν εισηγήσεως του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 29 Ιανουαρίου 2015, για το τραγικό γεγονός της 26ης Ιανουαρίου, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο Αξιωματικοί (Ι) της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε περισσότερα

Καθηλώνονται τα F-16 Block 50

Καθηλώνονται όλα τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 50 μετά την τραγωδία στην Ισπανία. Η διαταγή εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ από το ΓΕΑ και ζητείται ο έλεγχος όλων των αεροσκαφών της ίδιας παρτίδας. Είναι μία πάγια διαδικασία που ακολουθείται μετά από ένα δυστύχημα ή ατύχημα.

Οι έρευνες θα επικεντρωθούν στον κινητήρα και στο σύστημα ελέγχου πηδαλίων των αεροσκαφών, εκεί όπου εκτιμάται πώς οφείλεται το τραγικό δυστύχημα στην Ισπανία με τους 10 νεκρούς και περίπου 21 τραυματίες.