Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Ταξίαρχος Γαβρίλος Δημητρίου ο πρώτος Κύπριος διοικητής Αεροπορίας της Ε.Φ.

Είναι πρώτη φορά στην ιστορία της Εθνικής Φρουράς που αναλαμβάνει Κύπριος ιπτάμενος αξιωματικός καθήκοντα Διοικητή Αεροπορίας. Ο Ταξίαρχος Γαβρίλος Δημητρίου το 1977 ήταν ο 1ος Κύπριος στη Σχολή Ικάρων από την Ε.Φ. και ο οποίος χάρη στις επιδόσεις του διακρίθηκε και αναδείχθηκε Αρχηγός της Σχολής.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στο Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών - Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) και στον χώρο που παραχωρεί η ΠΑ στον δήμαρχο Γλυφάδας για την κατασκευή δημοτικού κοιμητηρίου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε χθες το απόγευμα επίσκεψη στο Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών - Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) της Πολεμικής Αεροπορίας, συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά.

Δείτε περισσότερα

Στην Ελλάδα το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle για αεροναυτική συνεκπαίδευση

Αεροναυτική συνεκπαίδευση με το γαλλικό αεροπλανοφόρο "Charles de Gaulle" θα έχουν στις 22 και 23 Ιανουαρίου, η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.


Σαν σήμερα ο Γκόλιας Ευστράτιος και ο Νέζης Νικόλαος αφήνουν την τελευταία τους πνοή

Σε πτήση χωρίς επιστροφή εξελίχθηκε χτες το πρωί μια πτήση ρουτίνας ενός μαχητικού αεροσκάφους τύπου «F-4» («Φάντομ») από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας με κατεύθυνση το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σκύρου, όπου θα αναλαμβάνει 48ωρη αποστολή επιφυλακής στο Αιγαίο, παρασύροντας μαζί του το διμελές πλήρωμά του. Αγνοούμενοι είναι ο κυβερνήτης του μαχητικού σμηναγός Ευστράτιος Γκόλιας, 31 ετών και ο συγκυβερνήτης υποσμηναγός Νικόλαος Νέζης, 30 ετών.

Μια γυναίκα πίσω από τη σχεδίαση του "ευρωπαϊκού" και "ελληνικού" αόρατου μαχητικού

Το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε αποφασίσει να ενταχθεί σ΄ ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη κατασκευή ενός μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους,ήταν ασφαλώς μια έκπληξη ,γιατί δυστυχώς σε άλλες εξίσου ενδιαφέρουσες προτάσεις …αδιαφορήσαμε. Όμως η εκπλήξεις για το Neuron ,το ευρωπαϊκό ucav στο οποίο η Ελλάδα έχει σημαντική συμμετοχή και ρόλο δεν σταματούν εδώ.

Εκλογικές άδειες: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι στρατιωτικοί

Aνακοίνωση - πέραν των εγκυκλίων - εξέδωσε  για την ενημέρωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων το ΓΕΕΘΑ. σχετικά με τις άδειες που προβλέπονται για την διευκολύνσή τους στην άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στις προσεχείς Γενικές Βουλευτικές Εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.

Δείτε περισσότερα

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Επέστρεψε το αεροσκάφος με τις σορούς των 3 Ελλήνων του Norman Atlantic


Προσγειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το στρατιωτικό αεροσκάφος C-27J, που μετέφερε στην Ελλάδα τις σορούς τριών Ελλήνων, εκ των θυμάτων του ναυτικού δυστυχήματος του «Norman Atlantic».

Συμμετοχή της 341 Μοίρας στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του TLP 2015

Από τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, η 341 Μοίρα της 111 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, πρόκειται να συμμετάσχει στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας.

Για το σκοπό αυτό, θα μετασταθμεύσουν από την 111ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 50 και κλιμάκιο σαράντα ενός (41) ατόμων.

www.haf.gr

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 15/1/2015

Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του 251ΓΝΑ

Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ).

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ο Υπαρχηγός του ΓΕΑ, Υποπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Δριτσάκος, ο Διευθυντής Υγειονομικού του ΓΕΑ, Υποπτέραρχος (ΥΙ) Στέφανος Φουρλεμάδης, ο Διευθυντής Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Υποπτέραρχος (ΥΙ) Χρήστος Γρηγορέας, ο Διοικητής του 251ΓΝΑ, Ταξίαρχος (ΥΙ) Γεώργιος Τολούμης και το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Δείτε φωτογραφίες

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας τoυ ΑΤΑ

Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), παρουσία του Αρχηγού ΤΑ, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, της Ηγεσίας και του προσωπικού του Αρχηγείου.

Δείτε φωτογραφίες

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΓΕΑ

Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ).

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Δένδιας, η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Φώφη Γεννηματά, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, η Ηγεσία και το προσωπικό του Επιτελείου.


Δείτε περισσότερα

Αναχώρησε το C-27J για Ιταλία

Απογειώθηκε στις 15:23 από το αεροδρόμιο στο Μπάρι της Ιταλίας το αεροσκάφος C-27J  της ΠΑ το οποίο μεταφέρει στην Ελλάδα τις τρεις σορούς των θυμάτων του ναυτικού δυστυχήματος του Norman Atlantic. Το αεροσκάφος πρόκειται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ηλιακή ενέργεια για αεροπορική βάση στην Κύπρο!

Σύμβαση για την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος ηλιακής ενέργειας ανέθεσε ο Ευρωπαϊκός Αμυντικός Οργανισμός (EDA: European Defence Agency) σε κοινοπραξία ευρωπαϊκών εταιριών. Πρόκειται για την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» της Εθνικής Φρουράς στην Πάφο.

Δείτε περισσότερα

C-27J για την μεταφορά των σορών του Norman Atlantic

Στις 12:06 σήμερα απογειώθηκε αεροσκάφος τύπου C-27J της πολεμικής αεροπορίας με προορισμό το αεροδρόμιο του Μπάρι για τη μεταφορά των σορών τριών θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας του Norman Atlantic στην Αθήνα.


Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

photo of the day


Στο ΣτΕ προσέφυγαν 35 στρατιωτικοι-ένστολοι για τις νέες μειώσεις των αποδοχών τους

Μετά τις χθεσινές προσφυγές που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι τέσσερις Ενώσεις των αποστράτων κατά της μείωσης των αποδοχών, των επιδομάτων  και των συντάξεών τους, σήμερα προσέφυγαν ατομικά στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για τον ίδιο λόγο  35 εν ενεργεία και συνταξιούχοι  στρατιωτικοί.

Δείτε περισσότερα

Εντολή ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια για μεταφορά σορών θυμάτων του «Norman Atlantic» με C-130 της Π.Α

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και κατόπιν συνεννόησης με τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και το Γραφείο του  Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, διατέθηκε αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για την μεταφορά από την Ιταλία στην Ελλάδα των σορών τριών Ελλήνων θυμάτων του ναυτικού δυστυχήματος στο Επιβατηγό - Οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 14/1/2015

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Εθελοντική Αιμοδοσία στην 114ΠΜ

Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε, από συνεργείο του Γενικού Nομαρχιακού Nοσοκομείου Μελισσίων "Αμαλία Φλέμινγκ", εθελοντική αιμοδοσία στην 114 Πτέρυγα Μάχης (114ΠΜ), με συμμετοχή του προσωπικού της.

Δείτε φωτογραφίες.

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΔΑΕ

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), παρουσία του Διοικητή της, Υποπτέραρχου (Ι) Αθανάσιου Τσαλίκη, του Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού της Διοίκησης καθώς και των Διοικητών των Μονάδων της Αεροπορικής Βάσης Δεκέλειας.

Δείτε φωτογραφίες.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Παρουσία ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στην κοπή πίτας νέου έτους 2015 στο ΝΙΜΤΣ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, παραβρέθηκε σήμερα στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΝΙΜΤΣ (Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού).

Μαζί με τον Υπουργό παρέστη επίσης η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά, στελέχη της στρατιωτικής ηγεσίας και βουλευτές.

Kοπή πίτας νέου έτους 2015 του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έκοψε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, με την παρουσία της ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά, του ΥΦΕΘΑ Γιάννη Λαμπρόπουλου, του γ.γ. Αντώνη Οικονόμου και στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς και των στελεχών που υπηρετούν στο Υπουργείο.

Ο Γιός του Ουρανού και της Κρήτης σε μια επίδειξη που κόβει την ανάσα! (video)

«Φρουρός ακοίμητος εγώ  σε Σμηναρχία ανήκω αγγέλων ταγμένος είμαι να φυλώ τις Θερμοπύλες των αιθέρων

Στον Τύμβο τους Αθάνατους οι Μούσες τραγουδάνε εδώ χορεύουν Σταυραετοί κλάματα δεν χωράνε»

Οι Βυθίσεις του κόβουν την ανάσα…Σαν υψωθεί χάνεις το κεφάλι σου  αν εξακολουθείς να τον βλέπεις ! Σε όποια επίδειξη και αν βρεθεί κάνει τον κόσμο να μην χορταίνει να κοιτά τον ουρανό.

Δείτε περισσότερα

Οι Στρατιωτικοί στη Κορυφή της λίστας με τα 10 πιο αγχωτικά επαγγέλματα και για το 2015!!

Η πολύ δουλειά τρώει τον αφέντη λέει ο λαός ωστόσο με τις δυσκολίες που  συναντά πλέον ο περισσότερος κόσμος στην επαγγελματική του σταδιοδρομία μάλλον  θα ταίριαζε η παράφραση το άγχος στη δουλεία τρώει τον αφέντη.

"Φαντάσματα" στο Αιγαίο "βλέπουν" οι Τούρκοι! Ανακοίνωση "παραμύθι" από το τουρκικό επιτελείο

Eπιμέλεια  Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Ξανά - μανά από την Άγκυρα περί δήθεν ''παρενόχλησης'' τουρκικών μαχητικών F -16 από ελληνικά Φάντομ (F – 4/2000) στο Αιγαίο. Σε μια προσπάθεια να διατηρεί την ένταση  αλλά και για να εμφανίσει την ίδια ως ...θύμα, η Τουρκία  ισχυρίζεται, με ανακοίνωση του  Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών
Ενόπλων Δυνάμεων ότι  η Ελλάδα προέβη και πάλι σε ''παρενόχληση''.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Αεροδρόμιο Κατσικά Ιωαννίνων.

Του Βασ. Δ. Ζαμπίκου
Σμηνάρχου E.A.

ΜΕΤΑΞΥ των ηρωϊκώς πεσόντων αεροπόρων της Πολεμικής μας Αεροπορίας κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο, συγκαταλέγεται και ο αείμνηστος Υποσμηναγός (ΙΓΥ) Μπαρδαβίλιας Αναστάσιος. Γεννήθηκε το 1915 στον Κεραστάρη Αρκαδίας. Τον Οκτώβριο του έτους 1935 μπήκε στη Σχολή Αεροπορίας και αποφοίτησε τον Αύγουστο του 1938 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού. Κατά τον Πόλεμο 1940-1941 υπηρετούσε στην 21η μοίρα δίωξης και σκοτώθηκε την 11ην Φεβρουαρίου 1941, μετά την εμπλοκή του σε αερομαχία με εχθρικά αεροσκάφη, στο Αεροδρόμιο Κατσικά Ιωαννίνων.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 13/1/2015

Την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Σαν σήμερα 14/1/1951

14/1/1951 - Απονεμήθηκε το Αμερικανικό Μετάλλιο Αέρος (Air Medal) σε 19 αξιωματικούς και οπλίτες του Ελληνικού 13ου Σμήνους Μεταφορών (αεροσκάφη "C-47 Dakota") για τη συμμετοχή τους στη διάσωση τραυματιών στο Hagaru-ri της Βορειοανατολικής Κορέας, από 4 έως 10 Δεκεμβρίου 1950. Το ίδιο μετάλλιο απονεμήθηκε αργότερα και σε πολλούς άλλους αξιωματικούς και οπλίτες για τη συμμετοχή τους σε επικίνδυνες αποστολές.

www.haf.gr

Η 110 Π.Μ. στον Σύλλογο ΙΑΣΩ

ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ

Ο Διοικητής της 110 Π.Μ. Σμήναρχος (Ι) κ. Θεόδωρος Σύρμος με το επιτελείο του, επισκέφθηκαν το Σύλλογο ΙΑΣΩ της Λάρισας.

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

“Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ”

Ο προβληματισμός που το σημερινό θέμα ενασχόλησης μας θέτει, σχετικά με τα χαρακτηριστικά που
πρέπει να έχει ο Αξιωματικός των Ελληνικών ΕΔ, στην ουσία έχει να κάνει με το επίπεδο ικανότητας
των ιδίων των ΕΔ, στην εκτέλεση της αποστολής που η Κυβέρνηση τους αναθέτει, προς υπεράσπιση των Εθνικών μας Συμφερόντων.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 12/1/2015

Τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Συνδρομή 133ΣΜ στον Αποχιονισμό Οδικού Δικτύου

Από την Τρίτη 6 έως και την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015, η 133 Σμηναρχία Μάχης (133ΣΜ) συνέδραμε με προσωπικό και μέσα, στον αποχιονισμό του οδικού δικτύου, στα ορεινά του Δήμου Μινώα - Πεδιάδος.

Δείτε το βίντεο

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Συνάντηση ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια με Πρέσβη Αυστραλίας John Griffin

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας δέχθηκε στο γραφείο του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον Πρέσβη της Αυστραλίας John Griffin

Συνδρομή 126ΣΜ στον Αποχιονισμό Οδικού Δικτύου

Από την Τετάρτη 7 έως και το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015, η 126 Σμηναρχία Μάχης (126ΣΜ) συνέδραμε με προσωπικό και μέσα την Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, στον αποχιονισμό του οδικού δικτύου, στα ορεινά του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Δείτε φωτογραφίες.

Αναστολή Λειτουργίας Στρατιωτικού Φαρμακείου του 251ΓΝΑ

Το Στρατιωτικό Φαρμακείο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ) ανακοινώνει ότι θα παραμείνει κλειστό για Τακτική Οικονομική Απογραφή και Επιθεώρηση, από τη Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2015 έως και την Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 11/1/2015

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Αναστολή Λειτουργίας Μουσείου ΠΑ

Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015, το Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας θα παραμείνει κλειστό για το κοινό, λόγω των εθνικών εκλογών.

www.haf.gr

Συνάντηση ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα στο ΥΠΕΘΑ με τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Ακριώτη και τον Αντιπρόεδρο κ. Φώτιο Σταφυλά του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Το ΣτΕ απειλεί με πρόστιμο το ΥΠΟΙΚ για τα αναδρομικά των στελεχών ΕΔ-ΣΑ

Με άμεση επιβολή κυρώσεων (πιθανότατα προστίμου) απειλούνται πλέον η κυβέρνηση και το ελληνικό Δημόσιο επειδή δεν έχουν συμμορφωθεί μέχρι σήμερα πλήρως (αλλά μόνο εν μέρει) στις δικαστικές αποφάσεις που τον περασμένο Ιούνιο δικαίωσαν τους στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες κ.λπ.

Δείτε περισσότερα

Οι υποψήφιοι Στρατιωτικών Σχολών και το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων

Η προεκλογική περίοδος, την οποία διανύουμε, άφησε να περάσει απαρατήρητο ένα σοβαρό θέμα που αφορά τις στρατιωτικές σχολές. Μάλιστα για πρώτη φορά εμφανίζεται... η στρατιωτική ηγεσία να διατυπώνει, έστω ατύπως, διαφορετική γνώμη από εκείνη της πολίτικης.

Δείτε περισσότερα

defenceline.gr : IDE: Σύμβαση για τα Αεροσκάφη AWACS του NATO!

Στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας η IDE (INTRACOM Defense Electronics) υπέγραψε με την BOEING συμφωνία συμμετοχής στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης AWACS του NATO. Το έργο της IDE αφορά εξειδικευμένα υποσυστήματα των αεροσκαφών AWACS, είναι ύψους 2,5 εκατ. USD και οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν στα μέσα του 2017.

Δείτε περισσότερα

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Καμμένος για στελέχη ΕΔ-ΣΑ: «Ποιά αύξηση... Καμιά αύξηση... Η απόφαση του ΣτΕ δεν μπαίνει σε διάλογο εφαρμόζεται» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πάνος Καμμένος, Πρόεδρος ΑΝ.ΕΛ., καλεσμένος στη σημερινή (11-01-2015) πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «ΑΚΡΑΙΩΣ» και στον δημοσιογράφο κ. Τάκη Χατζή (ιδιοκτήτη του newpost.gr), αναφέρθηκε στην μισθολογική αποκατάσταση των ΕΔ-ΣΑ, καθώς και στην ΑΜΕΣΗ υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, εφόσον αύριο είναι στην Κυβέρνηση. Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση ή για αναπαραγωγή του σχετικού βίντεο:

Δείτε το βίντεο

ΣΥΡΙΖΑ: Προνόμια μόνο για στελέχη ΕΔ της «πρώτης γραμμής»

Μικρότερες αλλά ποιοτικότερες Ένοπλες Δυνάμεις, προτείνει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα

Σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται το προγραμματικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά τη συμβολή των πολιτών στην περαιτέρω... διαμόρφωσή του, κάτι που μπορεί να γίνει με ένα απλό e-mail στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συντονιστικού των Τμημάτων & ΕΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: ste@syriza.gr.

Δείτε περισσότερα

defenceline.gr : Η στρατηγική ανάκαμψη της Ελλάδας

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η στρατηγική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έρχεται με υποσχέσεις, αλλά με πράξεις. Με συμμαχικές συμφωνίες κι όχι με λόγια. Η αλλαγή φάσης με την Αίγυπτο και ταυτόχρονα με το Ισραήλ μέσω της Κύπρου είναι ένα γεγονός πάνω στο οποίο πρέπει να πατήσουμε για να πετύχουμε χειροπιαστές οριοθετήσεις ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Κύπρο, για να αφήσουμε πίσω τις μίζερες προσεγγίσεις, που δεν πιστεύουν στην ριζοσπαστική αλλαγή σε γεωπολιτικό επίπεδο που προετοιμάζει η Ελλάδα.

Δείτε περισσότερα

Τι απαντά ο Δένδιας για τις "απειλές απολύσεων στελεχών των ΕΔ" για να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στα όσα κατήγγειλε ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, για “πιέσεις και απειλές απόλυσης” στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να αποφύγουν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με την δήλωση που έκανε:

Αναζητείται Ηγέτης

Γεώργιος Πιστιώλης
Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α.

Ο ΗΓΕΤΗΣ ή γεννιέται, ή γίνεται. Στην  Ελλάδα  της  μεταπολίτευσης  όμως,  ΗΓΕΤΗΣ    ούτε γεννήθηκε,  ούτε  έγινε.  Έτσι  η  χώρα σε  όλη  αυτήν  την  περίοδο,  επιδόθηκε    συστηματικά  και παρατεταμένα,  στον  υπερδανεισμό, στη  διαπλοκή,  στη  διαφθορά  και  προπάντων  στη λεηλασία, αυτού  του  δανεισμένου  πλούτου, ενώ  συρρίκνωσε  δραματικά  την  εγχώρια  παραγωγή  και δημιουργία.

Οι 3 ήρωες εύζωνες δεν εγκατέλειψαν τη σκοπιά τους, ούτε τη στιγμή που δίπλα τους εξεράγει βόμβα!

9 Ιανουαρίου 2010: ...Στις 19:43, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και προειδοποίησε: "Άκου προσεκτικά" είπε και τόνισε: "Σε 17 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στην Βουλή. Δεν είναι φάρσα".