Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

Οι νέες αποδοχές σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας (ΟΛΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)

Η διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών

Σε διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Παροχή οδηγιών αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 86 του ν. 4307/2014», παρουσιάζονται αναλυτικά οι νέες αποδοχές των στελεχών σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας.

Δείτε περισσότερα

Οι ''ιπτάμενοι'' ήρωες του Norman Atlantic

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των πληρωμάτων, των ανθρώπων που με ρίσκο τη ζωή τους έσωσαν δεκάδες ανθρώπους περισυλλέγοντάς τους από το φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic».


Ο ΕΛΟΑΣ για χορήγηση Συμπληρωματικού εφάπαξ σε όσους Αποστρατεύτηκαν μετά την 1 Αυγ 2012!!

Συνάδελφος μου έστειλε την απάντηση του ΕΛΟΑΣ σχετικά με τη χορήγηση συμπληρωματικού εφάπαξ για όσους διαγράφηκαν μετά την 1-8-2012, λόγω της αναδρομικής εφαρμογής του νέου μισθολογίου.
Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο: Απάντηση ΕΛΟΑΣ για αναπροσαρμογή εφάπαξ η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΛΟΑΣ αποφάσισε να απευθύνει ερώτημα στο ΝΣΚ, προκειμένου να εκδοθεί γνωμοδότηση για το θέμα.

Δείτε περισσότερα

Ευχές αντάλλαξαν τα μέλη της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας-Παράρτημα Πρέβεζας

Μια ζεστή εορταστική εκδήλωση πραγματοποίησαν τα μέλη της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας-Παράρτημα Πρέβεζας στις νέες εγκαταστάσεις της Ένωσης στην Οδό Παναγή Τσαλδάρη.

Δείτε περισσότερα

Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2015

Επίσκεψη Αρχηγού ΤΑ στην 133ΣΜ

Την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (Α/ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, επισκέφθηκε την 133 Σμηναρχία Μάχης (133ΣΜ), στο Καστέλι του Νομού Ηρακλείου Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Α/ΤΑ συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό της Μονάδας καθώς και με τους Ιπτάμενους και Τεχνικούς των αεροσκαφών επιφυλακής.

Δείτε φωτογραφίες.

Απο που οι Τούρκοι παρακολουθούν τις κινήσεις των Ελληνικών Μαχητικών ; «Χάρτης»

Τα τελευταία χρόνια οι Τούρκοι έχουν προχωρήσει στην εγκατάσταση ενός υπερσύχρονου διχτύου ραντάρ με το οποίο εποπτεύουν το Αιγαίο σε όλη του την έκταση. Το δίχτυο αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές και όχι μόνο, καθώς δίνει τα κατάλληλα σήματα στα τουρκικά μαχητικά όταν προχωρούν στις προκλητικές τους πτήσεις μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο και έρχονται αντιμέτωπα σε αερομαχίες με τα ελληνικά, μια κατάσταση που το τελευταίο χρόνο, 2014, ξεπέρασε κάθε όριο.

Δείτε περισσότερα

"Κόκκινη γραμμή" από Αθήνα για τουρκικές έρευνες σε σύμπλεγμα Μεγίστης: "Αν τολμήσουν θα τους κτυπήσουμε και θα τους βυθίσουμε"...

"Η Ελλάς δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε κίνηση αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της στην θαλάσσια περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νότια, νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά του συμπλέγματος της Μεγίστης και αντίστοιχα ανατολικά και νοτιοανατολικά της Ρόδου και ανατολικά της Καρπάθου. Αν η Τουρκία  εκδώσει NAVTEX ερευνών που να περιλαμβάνει αυτές τις περιοχές και επιχειρήσει να υλοποιήσει την πρόθεσή της μεταφέροντας ερευνητικά πλοία στην περιοχή θα τους κτυπήσουμε και θα τους βυθίσουμε. Ελπίζουμε να μην κάνουν αυτό το λάθος".

Δείτε περισσότερα

Σύσκεψη των υπουργών με στρατηγούς,ναυάρχους και πτέραρχους στο ΥΠΕΞ

Το ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση γαι την παρουσία ΥΕΘΑ και Αρχηγών Επιτελείων στο ΥΠΕΞ,προσθέτοντας και τον διοικητή της ΥΠΑ.

Επισήμως η σύσκεψη είχε να κάνει με την “αποτίμηση της συνεργασίας των υπηρεσιών το 2014 και ο προγραμματισμός για το 2015”, αλλά η αλήθεια είναι ότι ουδείς πείθεται .
Η σύνθεση της διυπουργικής σύσκεψης ήταν πολύ “δυνατή” για να έχει να κάνει με…αποτίμηση.

Δείτε περισσότερα

Τροποποίηση Ημερομηνίας στην Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2015 Α' ΕΣΣΟ

Mε Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία με την 2015 Α'/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 1/1/2015

Την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Όταν η Ελλάδα έφτιαχνε αεροπλάνα! Κι όμως υπήρξε τέτοια εποχή-ΒΙΝΤΕΟ


Την φωτογραφία αυτή  εκπαιδευτικών αεροσκαφών Avro ''Tutor ''  της Ελληνική Αεροπορίας. στα Γιάννενα εντοπίσαμε στην σελίδα ''Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ'' στο FACEBOOK, σε ανάρτηση  του Stephan Dimos‎   που σημειώνει ότι είναι τραβηγμένη περίπου το 1938. Η ανάρτηση αυτή ήταν μια αφορμή για μια μικρή έρευνα από την οποία  βρήκαμε ότι πολλά από τα περίπου 90 βρετανικής κατασκευής Avro 621 Tutor που απέκτησε η χώρα μας  είχαν κατασκευαστεί στην Ελλάδα με ειδική άδεια !

Δείτε περισσότερα

Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε η 131 Σ.Μ. !!!

Το κοινωνικό της πρόσωπο για άλλη μια φορά έδειξε η 131 Σ.Μ., καθώς σήμερα παραμονή πρωτοχρονιάς,  προεξάχοντος του κ. Διοικητή της μονάδας Σμήναρχου Ιπτάμενου κ. Βέκιου, παρέδωσαν είδη ρουχισμού,έπειτα από έρανο, οποίος διενεργήθηκε εντός του στρατοπέδου, προκειμένου να τα παραδώσουν στους φιλοξενούμενους του γηροκομείου το οποίο βρίσκεται στον αύλειο χώρου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

Δείτε περισσότερα

Ολοκλήρωση δεύτερης επιχείρησης αερομεταφοράς επιβαινόντων στο NORMAN ATLANTIC με C-130 της Π.Α.

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 μμ της Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου 2014 η δεύτερη επιχείρηση αερομεταφοράς 23 Ελλήνων πολιτών που επέβαιναν στο Ε/Γ-Ο/Γ “Norman Atlantic”, οι οποίοι  μεταφέρθηκαν από το Μπρίντεζι της Ιταλίας στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», με μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Π.Α.

Η 384 Μοίρα Έρευνας-Διάσωσης (ΜΕΔ) «Φαέθων» (βίντεο)

Η 384 Μοίρα Έρευνας-Διάσωσης (ΜΕΔ) «Φαέθων» εδρεύει στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας από το Φεβρουάριο 2007.

Τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε πολέμου η μοίρα έχει αποστολή την έρευνα και διάσωση με εναέρια μέσα όπου αυτό απαιτείται, 365 ημέρες το χρόνο και 24 ώρες την ημέρα.

Δείτε περισσότερα

135 Σμηναρχία Μάχης: Οι φρουροί του Αιγαίου - «Aντικατοπτρισμοί» και «φαντάσματα» στη Σκύρο

Η δημιουργία προωθημένων νησιωτικών αεροδρομίων αποτέλεσε μια λύση της ΠΑ στο πλαίσιο της βελτίωσης των «αντανακλαστικών» της απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα που άρχισε να μετουσιώνεται μετά το 1974 με τις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Ταυτόχρονα, η ίδρυση νέων Σμηναρχιών Μάχης (ΣΜ) στα συγκεκριμένα αεροδρόμια επέτρεψε τη φιλοξενία αεροσκαφών επιφυλακής με στόχο την ελαχιστοποίηση του χρόνου αναχαίτισης των «άγνωστων» ιχνών που εισέρχονταν στο ελληνικό FIR και τον Εναέριο Χώρο. Μια από αυτές τις  αεροπορικές βάσεις είναι και η 135 ΣΜ που φιλοξενείται στο αεροδρόμιο της Σκύρου.

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα 1/1

1/1/1938 - Ο Αιγυπτιώτης επιχειρηματίας Στυλιανός Σαρπάκης προσέφερε στο Υπουργείο Αεροπορίας δύο καταδιωκτικά αεροπλάνα "Gloster Gladiator", βρετανικής κατασκευής, τα οποία είχε αγοράσει με δική του πρωτοβουλία έναντι του ποσού των 9.200 λιρών στερλινών.

Πολεμική Αεροπορία: 3ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος

Το 3ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος με θέμα: «Καινοτομία, Ευελιξία, Αποτελεσματικότητα», θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων, στις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2015. Σκοπός του συνεδρίου είναι η προβολή και αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας της Πολεμικής Αεροπορίας, μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και εκμετάλλευσης καινοτόμων ιδεών.

Δείτε περισσότερα

Παρουσία ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στη Δοξολογία για το νέο έτος

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση στη Δοξολογία για το νέο έτος που πραγματοποιήθηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014


ΥΕΘΑ: Θα τιμήσει στελέχη των ΕΔ για την επιχείρηση διάσωσης του Norman Atlantic

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο επιβατηγό πλοίο Norman Atlantic θα τιμηθούν από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας,

Με C-130 θα επιστρέψουν το βράδυ 21 διασωθέντες του Νorman Atlantic

Αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταφέρει 21 από τους διασωθέντες του πλοίου Norman Atlantic από το Μπρίντιζι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το αεροσκάφος θα απογειωθεί από την ιταλική πόλη το απόγευμα.

Η 384 Μοίρα Έρευνας-Διάσωσης στη ΝΕΡΙΤ για το Norman Atlantic" (ΒΙΝΤΕΟ)


Με C-130 ήρθε από τη Χίο στην Αθήνα δίχρονο αγόρι με σοβαρό πρόβλημα υγείας

Στην Αθήνα έρχεται με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας ένα αγόρι δύο ετών από τη Χίο, το οποίο διαγνώστηκε με βρογχοπνευμονία.

Το αίτημα για την αεροδιακομιδή του μικρού αγοριού υπέβαλε στην Πολεμική Αεροπορία το ΕΚΑΒ.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 15:45 στην 112 Πτέρυγα Μάχης.

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για την κακοκαιρία

Σε ετοιμότητα σε όλη την επικράτεια έχουν τεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις για τη διάθεση μέσων και προσωπικού για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, εφόσον ζητηθεί από τις αρμόδιες Αρχές.


Πρωτοχρονιάτικη εορταστική εκδήλωση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η εορταστική εκδήλωση για την Πρωτοχρονιά κατά την οποία η Μεικτή Χορωδία Ενόπλων Δυνάμεων, οι χορωδίες του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων, της ΑΣΔΕΝ και του ΓΕΣ έψαλλαν τα κάλαντα από κάθε σημείο του Ελληνισμού στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 30/12/2014

Την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Εκδηλώσεις Φιλανθρωπικού Χαρακτήρα από το ΑΤΑ και τις Μονάδες της ΠΑ της περιοχής της Λάρισας

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και οι Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας της περιοχής της Λάρισας, πραγματοποίησαν κοινωνικές εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα:

Δείτε περισσότερα


Ανταλλαγή Ευχών και Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στον Α/ΤΑ

Την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (Α/ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, αντάλλαξε ευχές με τους Διοικητές των Μονάδων περιοχής Λάρισας καθώς επίσης με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Αρχηγείου, ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα από τη χορωδία του Τάγματος ΓΕΕΘΑ στον Αρχηγό ΓΕΑ

Την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, η χορωδία του Τάγματος ΓΕΕΘΑ έψαλλε τα κάλαντα στον Αρχηγό, Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά και στην Ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

Δείτε φωτογραφίες

Συγκλονηστικό βίντεο super puma ελάχιστα μέτρα πάνω από το κατάστρωμα του Norman Atlantic

Αναδρομή στο 2014 μέσα από τους φακούς του ΣΦΠΑ ΙΚΑΡΟΣ (Εορτασμός 25 Xρόνων της 332 Μοίρας ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 ο Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας “ΙΚΑΡΟΣ” παρευρέθηκε προσκεκλημένος από την Διοίκηση της 332Μ στην Επέτειο συμπλήρωσης 25 Χρόνων από την ίδρυση της 332 Μοίρας στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.
Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση. Ετελέσθη δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των Πεσόντων της Μοίρας καθώς και ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής.

Δείτε περισσότερα

Μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ),

Καλωσορίζοντας το νέο έτος, μετά από μια δύσκολη, ομολογουμένως, αλλά και παραγωγική χρονιά, απευθύνω σε σας και τις οικογένειές σας εγκάρδιο χαιρετισμό και τις θερμότερες ευχές μου για υγεία, πρόοδο και ευημερία, ατομική και οικογενειακή.

Οι Στρατιωτικές Σχολές Εκτός Πανελλαδικών Εξετάσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε (στις 27/12/2014, πριν την 3η ψηφοφορία για τον ΠτΔ, με ότι αυτό συνεπάγεται) ότι πλέον η εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές θα γίνεται με εξετάσεις που θα διενεργούν οι ίδιες οι σχολές και όχι μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Δείτε περισσότερα

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Κοινωνική προσφορά από το Εργοστάσιο ΜΜ & ΕΕ Αράξου

Την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014, το Προσωπικό του Εργοστασίου ΜΜ & ΕΕ Αράξου, συγκέντρωσε και προσέφερε τρόφιμα στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών "Αγία Ευφροσύνη", με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Επίσκεψη Αρχηγού ΤΑ στην 135ΣΜ και 130ΣΜ

Την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (Α/ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, επισκέφθηκε την 135 Σμηναρχία Μάχης (135ΣΜ), στη Σκύρο και την 130 Σμηναρχία Μάχης (130ΣΜ), στη Λήμνο.

SOS: Πλοίο με 700 επιβάτες δυτικά της Κέρκυρας ΕΞΕΠΕΜΨΕ ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ - SUPER PUMA ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΟΥ Π.Ν. ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ

Εν μέσω των δραματικών εξελίξεων γύρω από την τραγωδία με το «Norman Atlantic» ξεκινά ένα νέο θρίλερ με φορτηγό πλοίο «ΒLUE SKY» που εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε δυτικά της Κέρκυρας.

Και το ΕΜΒ LEG-484 στη μάχη του NORMAN ATLANTICΤην Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

VIDEO-Ολοκλήρωση πρώτης επιχείρησης αερομεταφοράς επιβαινόντων στο NORMAN ATLANTIC με C-130 της Π.Α.

Βίντεο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης επιχείρησης αερομεταφοράς επιβαινόντων στο NORMAN ATLANTIC με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ολοκλήρωση πρώτης επιχείρησης αερομεταφοράς επιβαινόντων στο NORMAN ATLANTIC με C-130 της Π.Α

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 μμ της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου 2014  η πρώτη επιχείρηση αερομεταφοράς Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών που επέβαιναν στο Ε/Γ-Ο/Γ “Norman Atlantic”, οι οποίοι  μεταφέρθηκαν από το Λέτσε και το Μπάρι της Ιταλίας στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, με μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Π.Α.


Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Έρευνες για αγνοούμενους από τα Ελληνικά ελικόπτερα

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων στην περιοχή που βρίσκεται το πλοίο «Norman Atlantic» από τα εναέρια μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά την αποδέσμευσή τους από την επιχείρηση διάσωσης.


EKTAKTO: Κύματα τουρκικών μαχητικών επάνω από ελληνικό έδαφος στο Α.Αιγαίο (upd)


Δύο κύματα τουρκικών μαχητικών F-16 πέταξαν πριν λίγο επάνω από το ελληνικό έδαφος στο Ανατολικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα δύο ομάδες τουρκικών μαχητικών, μία με F-16, πέταξε πάνω από τις νήσους Φούρνους και τις συστάδες νησιών ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι στις 15.51, ενώ ενωρίτερα άλλη μία ομάδα τουρκικών μαχητικών προσέγγισε το Αγαθονήσι και πέταξε επάνω από τα φυλάκια του στρατιωτικού τμήματος που βρίσκεται στο νησί

Νέο βίντεο που κόβει την ανάσα - οι "αντιπαραγωγικοί"


Βίντεο που κόβει την ανάσα από την νυχτερινή επιχείρηση τον super puma  στο  Norman Atlantic, "οι αντιπαραγωγικοί" 

defenceline.gr: Η τραγωδία με το Norman Altantic - Η κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και τα ερωτηματικά...

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Με ρωτούν πολλοί φίλοι για την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων με φόντο την τραγωδία με το Norman Altantic. Ας τα δούμε όλα λοιπόν...
Αναμφισβήτητα η κινητοποίηση των ΕΔ ήταν μεγάλη, αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από τους αριθμούς των εναέριων και πλωτών μέσων που διατέθηκαν για την επιχείρηση.

Δείτε περισσότερα

Τι θα γίνει με τις άδειες στρατιωτικών λόγω εκλογών

Η ανακοίνωση εκλογών μετα την τρίτη και άκαρπη ψηφοφορία Προέδρου της Δημοκρατίας δημιουργεί διάφορα ερωτήματα. Ενα απο αυτα ειναι και το ερώτημα της άδειας των στρατιωτικών κατα την εορταστική περίοδο.

17 εξόδους πραγματοποίησαν τα ελικόπτερα της ΠΑ για το Norman Atlantic

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Επιβεβαιώθηκαν άλλοι 4 νεκροί του Norman Atlantic


Ο υπουργός Ναυτιλίας Κ΄ Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε πριν λίγα λεπτά ότι υπάρχουν άλλοι 4 νεκροί στο Norman Atlantic. 

Σαν σήμερα 29/12/1940

29/12/1940 - Η Αεροπορία Στρατιωτικής Συνεργασίας (Παρατηρήσεως) πραγματοποίησε τέσσερις αποστολές αναγνώρισης, με παράλληλη προσβολή στόχων στο πεδίο της μάχης, στους τομείς Πόγραδετς, Κλεισούρας και Μοσχόπολης.

Αναδρομή στο 2014 μέσα από τους φακούς του ΣΦΠΑ ΙΚΑΡΟΣ (40 ΧΡΟΝΙΑ PHANTOM στην Π.Α)

Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 ο Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας “ΙΚΑΡΟΣ” παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 40 ετών στην υπηρεσία προς την πατρίδα των αεροσκαφών F/RF-4E PHANTOM II που πραγματοποιήθηκε στην 117Π.Μ στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Δείτε περισσότερα.

ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ SUPER PUMA ΤΗΣ Π Α

Ανακοίνωση ΥΠΕΘΑ σχετικά με την κινητοποίηση στην επιχείρηση SAR των επιβατών του Ε/Γ- Ο/Γ “NORΜAN ATLANTIC” στην Αδριατική θάλασσα

Από τη Διεύθυνση Ενημερώσεως του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης ανακοινώνονται τα ακόλουθα σχετικώς με τις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά του ΥΠΕΘΑ στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης των επιβατών του Ε/Γ – Ο/Γ “Norman Atlantic” επί του οποίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά κατά τον πλούν βορείως των Οθονών, στην Αδριατική Θάλασσα: