Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Ετήσια Ενημέρωση Διοικητών Μονάδων ΔΑΕ

Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στη Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης, Υποπτέραρχου (Ι) Αθανάσιου Τσαλίκη, η ετήσια ενημέρωση Διοικητών Μονάδων ΔΑΕ.

Δείτε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στο Ισραήλ του αρχηγού ΓΕΑ

Επίσκεψη στο Ισραήλ, πραγματοποίησε από τις 7 έως τις 11 Δεκεμβρίου, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος, Ευάγγελος Τουρνάς.

Η επίσκεψη εντασσόταν στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας- Ισραήλ 2014.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 11/12/2014

Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Σαν σήμερα 12/12/1919

12/12/1919 - Αποφασίστηκε η μετονομασία των Μονάδων της Στρατιωτικής Αεροπορίας. Έτσι, το Αεροπορικό Σώμα θα έφερε τον τίτλο "Διεύθυνση Αεροπορικής Υπηρεσίας Στρατιάς", η
532 Μοίρα τον τίτλο "Α' Μοίρα Αεροπλάνων", η 533 "Β' Μοίρα Αεροπλάνων" και η 534 "Γ' Μοίρα Αεροπλάνων".

www.haf.gr

Ωράριο Λειτουργίας ΣΕΠΑ Εορταστικής Περιόδου

Γνωρίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας δραστηριοτήτων συγκροτήματος από Τρίτη 16-12-2014 έως Πέμπτη 15-01-2015, τροποποιείται ως εξής :

Δείτε περισσότερα

Συνάντηση ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια με Πρέσβη ΗΠΑ David D. Pierce

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας δέχθηκε το πρωί στο γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ, τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. David D. Pierce.

Άσκηση ΠΕΝΤΑΘΛΟ 2014

Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, Πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας και του συνόλου του προσωπικού του ΑΤΑ, η βράβευση των πρωτευσάντων, στην άσκηση <<ΠΕΝΤΑΘΛΟ 2014>>, Πολεμικών Μοιρών και πληρωμάτων αεροσκαφών.

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στο Ισραήλ

Από την Κυριακή 7 έως την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, επισκέφθηκε το Ισραήλ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ 2014.

Τελετή Απονομής Πτυχίων στους Αποφοίτους της 1ης/2014 Εκπαιδευτικής Σειράς Σχολείου Πρόληψης Ατυχημάτων (Accident Prevention School)

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων στους έντεκα (11) σπουδαστές της1ης/2014 Εκπαιδευτικής Σειράς, του Σχολείου Πρόληψης Ατυχημάτων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Τίμησαν τους Ηλία Κουτσούκο και Κων/νου Κόκκα

Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας και του συνόλου του προσωπικού του ΑΤΑ, η τελετή ονοματοθεσίας της αίθουσας ενημέρωσης και του Αμφιθεάτρου του Αρχηγείου.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής SIBAT επίσκεψη στην ΕΑΒ

Την επίσημη αντιπροσωπεία συνόδευσε ο Ακόλουθος Άμυνας του Ισραήλ στην Ελλάδα και επιτελής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων της χώρας μας.

Δείτε περισσότερα

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Εορτασμός του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου της 128ΣΕΤΗ

Την Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Αθανάσιου Τσαλίκη, τελέστηκε, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της 128 Σμηναρχίας Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών - Ηλεκτρονικών (128ΣΕΤΗ), Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός.

Στην τελετή παρευρέθησαν εκπρόσωποι των τοπικών πολιτειακών, στρατιωτικών και θρησκευτικών Αρχών.

Δείτε φωτογραφίες

Γλιτώνουν το "ψαλίδι" σε μερίσματα, εφάπαξ ΕΔ και ΣΑ

Γλιτώνουν από το "μεγάλο" ψαλίδι τα μερίσματα και τα εφάπαξ των ενστόλων, ενώ προς παράταξη έξι μηνών οδεύει και η εφαμογή του νόμου για τα επικουρικά τους ταμεία προκειμένου η υποχρεωτική τους ένταξη στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης να μην ισχύσει από την 1η/1/2015, αλλά από τον Ιούλιο, εκτός κι αν μέχρι τότε μετατραπούν σε Ταμεία Ιδιωτικού αντί Δημοσίου Δικαίου που είναι σήμερα.

Δείτε περισσότερα

"Φωτιά" στο Αιγαίο βάζει η Τουρκία! "Μας πάει" σε δίκη για F 16 της που έπεσε το 1996!

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Με μια ακόμα προκλητική κίνηση γύρω από το F-16 που έπεσε το 1996 ανοιχτά της Χίου, η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μηδενίζοντας την όποια ηρεμία φάνηκε να επιφέρει η συνάντηση κορυφής στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα.

Η όμιλία του Χάρη Λαζαρόπουλου στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγνοουμένων για τα 40 χρόνια από την Κυπριακή τραγωδία

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,
αγαπητοί Συγγενείς των Αγνοουμένων,

Είμαι ο δημοσιογράφος Χάρης Λαζαρόπουλος κι έχω την τιμή να παρουσιάζω την αποψινή εκδήλωση ανταποκρινόμενος στην ευγενική πρόσκληση που μου έκανε η Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 10/12/2014

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Αερομεταφορά βρέφους από τα Γιάννενα στην Αθήνα με αεροσκάφος C-130

Με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρθηκε από τα Γιάννενα στην Αθήνα ένα βρέφος οκτώ μηνών, που αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του.

Το C-130 προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, εκεί από όπου το κοριτσάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, όπου και νοσηλεύεται. Το βρέφος είχε μεταφερθεί τις προηγούμενες ημέρες από την Κέρκυρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Δήμαρχος ακριτικού νησιού προσβάλει την ΠΑ με ένα κείμενο - οχετό!

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Με ένα κείμενο - οχετό, η δήμαρχος Γαύδου Ευαγγελία Καλλίνικου επιτίθεται (!) στην Πολεμική Αεροπορία με αφορμή τις πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών στην ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας την κοινή λογική... Πέρα από το γεγονός πως η δήμαρχος δεν αντιλαμβάνεται τον ρόλο και το έργο που επιτελούν καθημερινά οι Ένοπλες Δυνάμεις, με το λιβελογράφημά της προσβάλει και μειώνει την Πολεμική Αεροπορία, η οποία πριν από λίγες ημέρες κινδύνεψε να χάσει δύο αξιωματικούς της, στο αεροπορικό ατύχημα με το F-16D της 343 Μοίρας στην περιοχή της Γαύδου.

Δείτε περισσότερα

Σώζονται μερίσματα και εφάπαξ των ενστόλων

Γλιτώνουν τις μειώσεις τα μερίσματα και τα εφάπαξ των ενστόλων. Οι διατάξεις που είχαν ψηφιστεί τον περασμένο Ιούλιο με το νόμο 4281/14 και προέβλεπαν μειώσεις τόσο στα μερίσματα (από τον Νοέμβριο) όσο και στα εφάπαξ (άμεσα από τον Ιούλιο) τελικά δεν θα εφαρμοστούν και οι 218.403 εν ενεργεία και απόστρατοι των φορέων αυτών γλιτώνουν -ίσως και οριστικά για τα μερίσματά τους- τις μεγάλες περικοπές.

Ποιοι αξιωματικοί μπορούν να παραμείνουν σε ενεργό υπηρεσία ακόμη και μετά από την 35ετία

Σε άσχετο νομοσχέδιο -συνηθίζεται πλέον- πέρασε τροπολογία σύμφωνα με την οποία δίδεται σε στελέχη του Λιμενικού Σώματος -Ακτοφυλακής να παραμένουν στην ενεργό υπηρεσία ακόμη και μετά από την συμπλήρωσης 35ετίας.

Οι πρώτες φωτογραφίες από την εκπαίδευση των ελληνικών F-16 στο Ισραήλ [εικόνες]

Από την Κυριακή 7 έως και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιείται στην Αεροπορική Βάση Ovda, στην έρημο Νεγκέβ  στο Ισραήλ, συνεκπαίδευση της 111ΠΜ/330Μ με την 107 Μοίρα της Ισραηλινής Αεροπορίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ 2014.

Η Μοίρα συμμετάσχει με πέντε αεροσκάφη F-16 Blck30 και κλιμάκιο σαράντα εννέα (49) ατόμων.

Δείτε φωτογραφίες

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Μάχη αριστούχων για μία θέση στις Στρατιωτικές Σχολές [ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ]

Η αγωνία των υποψήφιων για ένα σίγουρο επαγγελματικό μέλλον αποτυπώθηκε και στο περσινό μηχανογραφικό δελτίο, όπου... αριστούχοι όλων των επιστημονικών πεδίων επέλεξαν ως πρώτη προτίμηση Στρατιωτικές σχολές που οδηγούν στην «αγκαλιά» του Δημοσίου.

Ωστόσο, για ακόμη μια χρονιά, η εισαγωγή στα κορυφαία Στρατιωτικά τμήματα αποδείχθηκε πολύ δύσκολη υπόθεση, με τις βάσεις εισαγωγής να πιάνουν στην κυριολεξία «ταβάνι». Στα 4 από τα 7 τμήματα που παρουσιάζουμε, οι βάσεις «άγγιξαν» το απόλυτο, ξεπερνώντας τα 19.000 μόρια, αφού οι προσφερόμενες θέσεις είναι ελάχιστες και ο ανταγωνισμός τεράστιος.

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα 10/12/1917

10/12/1917 - Συγκροτήθηκε στη Γοργόπη η πρώτη Ελληνική Μοίρα του Αεροπορικού Σώματος (Στρατιωτική Αεροπορία), η 532 Μ. Αναγνωρίσεως και Βομβαρδισμού, με προσωπικό ελληνικό και γαλλικό. Στη Μοίρα διατέθηκαν 12 αεροπλ
άνα Dorand AR-1 και μικρός αριθμός Breguet Bre 14 A2.

www.haf.gr

Στρατιωτικοί: Οι πιο κακοπληρωμένοι του ελληνικού κράτους! Πίνακες και στοιχεία


Οι πιο κακοπληρωμένοι του ελληνικού κράτους είναι οι στρατιωτικοί ακόμη και μετά από τις “διορθώσεις” του 50%. Και θα παρέμεναν οι πιο κακοπληρωμένοι ακόμη κι αν τους επέστρεφαν το 100%!

Δεν πρόκειται για εκτίμηση αλλά για την αλήθεια που λένε οι αριθμοί.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών παρουσιάζει τους πίνακες σύγκρισης των αποδοχών των Ελλήνων στρατιωτικών μετά τη μερική αποκατάσταση με τις αποδοχές των, αμειβομένων με το νέο ενιαίο μισθολόγιο, δημοσίων υπαλλήλων.

Δείτε περισσότερα

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Μεγάλη ελληνο-αιγυπτιακή αρμάδα αναπτύχθηκε στην Κρήτη ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ

Η πρώτη αποτύπωση της στρατηγικής συμμαχίας Ελλαδας-Αιγύπτου και μία πρώτη υλοποίηση των συφωνηθέντων στο κοινό ανακοινωθέν απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα και τον "τσαμπουκά" στην κυπριακή ΑΟΖ εξελίσσεται αυτή την στιγμή στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, όπου με μια μεγάλη αεροναυτική άσκηση των δύο χωρών με την κωδική ονομασία «Αlexandroupolis 14».

Οι νομοθετικές προτάσεις του ΓΕΕΘΑ για την εξέλιξη των στελεχών των Ε.Δ.

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ νομοθετικές προτάσεις για την αναμόρφωση του θεσμικού, του σταδιοδρομικού και του πειθαρχικού καθεστώτος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων εκπονεί το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία και των τριών κλάδων. Πρόκειται για πρωτοβουλία την οποία ανέλαβε η στρατιωτική ηγεσία, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του υφισταμένου νομικού πλαισίου. Το όλο εγχείρημα διακρίνεται για τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του και εστιάζεται ισορροπημένα τόσο στο προσωπικό όσο και στην υπηρεσία, πυρήνας της οποίας είναι το στέλεχος.

Δείτε περισσότερα

Αποτελέσματα του Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα Άρσης Βαρών στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ), οι αγώνες του πρωταθλήματος Άρσης Βαρών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έτους 2014, με οργανώτρια Υπηρεσία το Στρατό Ξηράς μέσω του Τ/ΓΕΣ, με την εποπτεία της Γραμματείας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

Τα αποτελέσματα των αγώνων του υπόψη πρωταθλήματος, καθώς και η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων έχουν ως εξής:

Δείτε περισσότερα

«Αερογέφυρα» σωτηρίας για νεογέννητο κοριτσάκι από τη Ρόδο

Μία νέα γέφυρα ζωής στήθηκε το πρωί της Τρίτης για ένα νεογέννητο κοριτσάκι που παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια.

Το μόλις μίας ημέρας βρέφος μεταφέρθηκε από τη Ρόδο στην Ελευσίνα με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας έπειτα από αίτημα του ΕΚΑΒ.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 8/12/2014

Την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Σαν σήμερα 9/12/1912

9/12/1912 - Ο Υπολοχαγός αεροπόρος Μιχαήλ Μουτούσης πραγματοποίησε από τη Νικόπολη τη δεύτερη επιτυχή αποστολή του στο Μέτωπο Ηπείρου (η πρώτη ήταν 5 Δεκεμβρίου). Με τις παρατηρήσεις του καταρτίστηκαν πρόχειρα σχεδιαγράμματα των οχυρωμάτων και των θέσεων των πυροβολαρχιών στο Μπιζάνι. Το γεγονός προβλήθηκε και από τον τύπο.

www.haf.gr

Κύρωση Πινάκων Απασχόλησης Ωροµίσθιου Διδακτικού Προσωπικού ΣΤΥΑ, ΣΔΙΕΠ/ΠΑ Ακαδημαϊκού Έτους 2014-15

Κύρωση Πινάκων Απασχόλησης Ωροµίσθιου Διδακτικού Προσωπικού Σχολής Τεχνικών Υπαξιωµατικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) και Σχολής Διοίκησης και Επιτελών ΠΑ (ΣΔΙΕΠ/ΠΑ) για το Ακαδηµαϊκό Έτος 2014- 2015.

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια με ΑΔΑ: 6Α9Τ6-Χ30

Κύρωση Πινάκων Απασχόλησης Ωροµίσθιου Διδακτικού Προσωπικού ΣΥΔ Ακαδηµαϊκού Έτους 2014-2015

Κύρωση Πινάκων Απασχόλησης Ωροµισθίου Διδακτικού Προσωπικού της Σχολής Υπαξιωµατικών Διοικητικών (ΣΥΔ) για το Ακαδηµαϊκό Έτος 2014 - 2015.

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια με ΑΔΑ: 7ΘΡΦ6-8ΧΝ

Εθελοντική Αιμοδοσία στην 113ΠΜ

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε, από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, εθελοντική αιμοδοσία στην 113 Πτέρυγα Μάχης (113ΠΜ), με συμμετοχή του προσωπικού της.

Δείτε φωτογραφίες

Παρέμβαση του ΣΑΣΥΔΑ στην Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία για το θέμα της τριετούς φοιτήσεως στη ΣΥΔ

Επιβεβλημένη παρέμβαση του ΣΑΣΥΔΑ είχαμε σήμερα στην Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, αναφορικά με το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου στη ΣΥΔ. Αφορμή στάθηκαν τα όσα προέκυψαν από την έρευνα της Ειδικής Επιτροπής για θέματα ε.ε. ΣΥΔιτών, που συστάθηκε αμέσως μετά τη συγκρότηση του νέου ΔΣ (3 Δεκ 2014).

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας, μετά από αλληλογραφία μεταξύ των Γενικών Επιτελείων, αποφασίσθηκε η τροποποίηση μόνο του ΚΟΛ της ΣΤΥΑ και εφαρμογή από το Ακαδημαϊκό Έτος 2015-2016, ώστε η φοίτηση σε αυτή, να επεκταθεί  στα 3 έτη, εξαιρώντας τις άλλες σχολές (ΣΥΔ-ΣΙΡ) από το μέτρο αυτό.

Δείτε περισσότερα

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Χρονοδιάγραμμα Πληρωμών Μισθοδοσίας 2015.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 7/12/2014

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Απόστρατοι ΕΔ-ΣΑ: Στις 22/12 η επιστροφή (50%) περικοπών συντάξεων - αναδρομικών (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ - ΠΙΝΑΚΑΣ)

Η επιστροφή των μισών περικοπών των συντάξεων κυμαίνεται από 42€ έως 371€ και των αναδρομικών (50%) 6 μηνών από 252€ έως 2.226€. Ενώ η 1η δόση για τα υπόλοιπα αναδρομικά (50%) 22 μηνών κυμαίνεται από 25,67€ έως 226,72€

Με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου (22/12) οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα δουν τις συντάξεις τους να... επιστρέφουν στα προ της 1/7/2014 επίπεδα κατά 50%. Τον ίδιο μήνα θα τους επιστραφεί αναδρομικά και το 50% των περικοπών που αφορούν την περίοδο 6 μηνών από 1/7/2014 έως 31/12/2014.

Η επιστροφή του υπόλοιπου, που αφορά αναδρομικά (50%) 22 μηνών, από 1/8/2012 έως 30/6/2014, θα καταβληθεί στους συνταξιούχους καθώς και στα πρόσωπα στα οποία έχει μεταβιβαστεί αιτία θανάτου η σύνταξη σε 36 μηνιαίες ισόποσες δόσεις.

Δείτε περισσότερα

«Ηλεκτρονική δημοσιοποίηση μεταθέσεων στις ΕΔ προς τα στελέχη» (ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ)

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε η Βουλευτής κυρία Μαρία Γιαννακάκη με θέμα «Ηλεκτρονική δημοσιοποίηση μεταθέσεων στις ΕΔ προς τα στελέχη» σας γνωρίζω, σύμφωνα με... τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψη μου, τα ακόλουθα:

Δείτε περισσότερα

Τουρκικά F-16 παραβίασαν τον κυπριακό εναέριο χώρο περνώντας ξυστά από επιβατικό αεροσκάφος!

Aπίστευτη πρόκληση που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία στον κυπριακό εναέριο χώρο πραγματοποίησε η Άγκυρα πριν από λίγο, όταν τουρκικά μαχητικά F-16, παρεμπόδισαν πάνω από την περιοχή του Πύργου Τηλλυρίας αεροσκάφος που πετούσε στην περιοχή νομίμως και με όλα τα απαραίτητα έγγραφα που το αποδεικνύουν.

Δείτε περισσότερα

Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

photo of the day


Σαν σήμερα 7/12/1931

7/12/1931 - Άρχισε τη λειτουργία της η Σχολή Αεροπορίας (μετέπειτα Σχολή Ικάρων) με τον επίσημο τίτλο Σχολή Δοκίμων Αξιωματικών Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση Τατοΐου. Τα μαθήματα που διδάσκονταν σε αυτή ήταν: Ανώτερα Μαθηματικά, Σφαιρική Τριγωνομετρία, Εφηρμοσμένη Μηχανική, Φυσική, Πυροβολική, Αεροναυτιλία, Μετεορωρολογία, Βολή, Βομβαρδισμός, Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Στρατιωτικό και Ναυτικό Αεροπορικό Δίκαιο, Στρατιωτική Ιστορία και Αγωγή, Αεροπορική Τέχνη και Αεροπορική Εκπαίδευση (αέρος και εδάφους).

www.haf.gr

«ΕΑ&Τ» Δεκεμβρίου – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εκσυγχρονισμός Ρ-3Β Orion – Υπέρογκο κόστος, πενιχρές ικανότητες μάχης σε… 6-9 χρόνια!

Στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί, αποκαλύπτουμε σε αποκλειστικότητα τις λεπτομέρειες του προγράμματος επανενεργοποίησης δύο Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας Ρ-3Β Orion του Πολεμικού Ναυτικού και εκσυγχρονισμού τεσσάρων ή πέντε. Στο άρθρο παρουσιάζονται τα συγκεκριμένα αεροσκάφη που θα επανενεργοποιηθούν και θα εκσυγχρονισθούν, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος και οι τύποι συσκευών του εξοπλισμού αποστολής και πτήσης που προβλέπεται να εγκατασταθούν.

Δείτε περισσότερα

Πήραν εξιτήριο οι πιλότοι του F-16 - Αρνήθηκαν την ολιγοήμερη άδεια και επιστρέφουν στα καθήκοντά τους!

Εξιτήριο πήραν πριν λίγες ώρες από το 251 ΓΝΑ οι δύο πιλότοι του F-16D Block.52+ (s/n "614") της 343 Μοίρας, το οποίο εγκατέλειψαν χθες το μεσημέρι, εξαιτίας μηχανικής βλάβης, πάνω από τη θαλάσσια περιοχή βορείως της Γαύδου και νοτίως των κρητικών ακτών, στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσεως μαζί με άλλα δύο μονοθέσια αεροσκάφη της Μοίρας.

Δείτε περισσότερα

100% επιτυχία για τα πυρομαχικά των ΕΑΣ, έκπληκτοι οι Αμερικανοί (USAF)!

Με την παρουσία εμπειρογνωμόνων της Αεροπορίας των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στον βαλλιστικό σταθμό – εργαστήριο βαλλιστικών δοκιμών των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), στα Κόσκινα της Εύβοιας, δοκιμαστικές βολές πυρομαχικών 40L60 για την πιστοποίηση των πυρομαχικών της πρώτης παραγγελίας στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος.

Δείτε περισσότερα

Συνάντηση Δένδια-Κοντογιάννη για ΣΕΤΤΗΛ και Πεδίο Βολής

Τα θέματα που αφορούν στην Ηλεία και έχουν σχέση με το Υπουργείο Άμυνας έθεσε στον αρμόδιο Υπουργό κ. Ν. Δένδια ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης σε συνάντηση που είχαν στο Πεντάγωνο σήμερα (Παρασκευή) το πρωί.

«Βουτά» στη θάλασσα η Πολεμική Αεροπορία για την ανέλκυση του F-16 της

Ειδική ομάδα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που επιβαίνει σε πλωτό μέσο πραγματοποιεί έρευνες  14 μίλια βόρεια της Γαύδου, στη θαλάσσια περιοχή όπου κατέπεσε το διθέσιο μαχητικό F-16 της, το οποίο πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση με άλλα μαχητικά πριν από τρεις ημέρες.
Οι χειριστές του αεροσκάφους είχαν αναφέρει μηχανική βλάβη και το εγκατέλειψαν επιτυχώς με τα εκτινασσόμενα καθίσματα.